Samen werken aan de beste continentiezorg

Als zorgprofessional wil je natuurlijk alleen maar de beste zorg bieden aan mensen met dementie en incontinentie. Maar hoe ga je daar het beste mee om? En wat kun je doen om demente ouderen en hun mantelzorgers zoveel mogelijk te ontlasten en kwaliteit van leven te geven?

Menswaardige zorg

Als specialist in continentiezorg willen wij je hierbij graag ondersteunen. Omdat het in ons DNA zit om het verschil te willen maken voor zorgprofessionals en hun cliënten. Net als jij willen we de beste persoonlijke verzorging voor ouderen met dementie en incontinentie. Zodat zij zo min mogelijk worden belemmerd in hun dagelijks functioneren. En een zo menswaardig mogelijk bestaan kunnen leiden.

Een lastig onderwerp

De gevolgen van dementie voor wie het treft en zijn omgeving zijn meestal ingrijpend. 54% van de mantelzorgers voelen zich overbelast door de zorgtaak voor hun naaste. Niet in de laatste plaats doordat mensen met dementie vaak al in een vroeg stadium last krijgen van incontinentie. Hierover spreken doet echter niemand graag. En dat geldt ook voor zorgprofessionals. Daardoor krijgen ouderen met dementie niet altijd direct de meest passende continentiezorg. Abena ziet het als haar taak om hier verbetering in te brengen. Door het onderwerp bespreekbaar te maken en door alle betrokken partijen op een praktische manier te ondersteunen met advies, voorlichting over producten en concrete informatie over continentiezorg.

Jouw hulp is onmisbaar

Hoe we dat doen? In de eerste plaats door voorlichting te geven over continentiezorg en alles wat daarmee samenhangt. Denk aan welke producten je het beste kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij huidproblemen of doorliggen. Verder door vraagbaak te zijn voor iedereen die te maken heeft met ouderen met dementie en incontinentie.

Om de beste continentiezorg te kunnen bieden, hebben we ook jouw hulp nodig. Wat vindt jij als zorgprofessional belangrijk? Welke vragen leven er bij jouw cliënten? En wat zijn jouw ideeën over optimale persoonlijke verzorging bij incontinentie en dementie? Samen nadenken over de manier waarop je ouderen en hun mantelzorgers het beste kunt ondersteunen. Dat is waar het ons om gaat.

Vul het formulier in

Help mee om de continentiezorg bij dementie verder te verbeteren en vul onderstaand formulier in. Want de beste zorg bieden, doe je samen. En natuurlijk kun je straks alle vragen mét antwoorden, tips en goede ideeën teruglezen op deze pagina. Wil je graag op de hoogte blijven van de tussentijdse vorderingen? Laat dan je e-mailadres achter en we geven je regelmatig een update.

Loading