Als verantwoordelijke voor het programma van een Alzheimercafé selecteer je met de best mogelijke zorg iedere maand een interessant programma. Om mantelzorgers en mensen met dementie de beste hulp te bieden. Je luistert naar hun behoeften om zo tot interessante onderwerpen te komen. Maar wist je dat persoonlijke verzorging bij dementie een van de grootste stressfactoren van mantelzorgers is?

Persoonlijke verzorging bij dementie: een onbesproken onderwerp

De gevolgen van dementie voor wie het treft en zijn omgeving zijn meestal ingrijpend. 54% van de mantelzorgers voelt zich overbelast door de zorgtaak voor hun naaste. Niet in de laatste plaats doordat mensen met dementie vaak al in een vroeg stadium last krijgen van incontinentie.

In de praktijk is het vaak lastig om het onderwerp persoonlijke verzorging bespreekbaar te maken. Mensen verbergen ongelukjes en praten er liever niet over. Daardoor is het lastig om hen de beste hulp te bieden.

Wij zijn het als onze taak om hier verbetering in te brengen. Dit doen we door alle betrokken partijen op een praktische manier te helpen. In de vorm van advies, voorlichting over producten en concrete informatie over persoonlijke verzorging en incontinentie. Daarom hebben we speciaal voor Alzheimercafés een video ontwikkeld. Die het onderwerp persoonlijke verzorging bij dementie op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengt. Een kant-en-klare video die je direct kunt tonen.

Filmpje downloaden voor eigen gebruik? Klik met de rechtermuisknop op de download link en selecteer “Sla gelinkte gegevens op als” en download het bestand.

Infographic

incontinentiemateriaal-uitzoeken-welke-beste-toelichting-keuze-merk

Gratis informatiepakketten

Er is een gratis informatiepakket beschikbaar. Om onderwerpen als hygiëne, huidverzorging en incontinentie beter bespreekbaar te maken. En mantelzorgers praktische handvatten te geven zodat zij thuis menswaardige zorg kunnen bieden. Dit pakket bevat handige leaflets waarop onderwerpen laagdrempelig worden besproken en bevatten tips die ze eenvoudig kunnen toepassen. Vraag nu direct enkele pakketten aan.

Er zijn nog meer handige infographics. Je ontvangt ze allemaal met het gratis informatiepakket voor mantelzorgers.

Mens-waardig.nl

Ook is er een website speciaal voor mantelzorgers. Mens-waardig.nl is een wereld waarin 10 lastige onderwerpen en problemen worden besproken. Dit zijn problemen rondom persoonlijke verzorging bij dementie waar mantelzorgers tegenaan lopen in de zorg voor hun naaste. Op de website worden tips en praktische hulpmiddelen geboden en is het mogelijk om door te klikken naar nog meer pagina’s die handvatten bieden om zelf thuis menswaardige zorg bij dementie te kunnen bieden.

Presentatie op locatie

Wij geven graag voorlichting over continentiezorg en alles wat daarmee samenhangt. Denk aan welke producten je het beste kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij huidproblemen en vochtletsel. Verder zijn wij dé vraagbaak voor iedereen die te maken heeft met dementie en incontinentie, huidverzorging en hygiëne. Wil je een presentatie op locatie? Neem dan contact met ons op.

Afspraak maken

Een presentatie over persoonlijke verzorging bij dementie in het Alzheimercafé bij jou in de buurt? Maak een afspraak met ons Homecare team.

bel-abena-adviesteam Abena Adviesteam: 0485 58 11 50
Of stuur een e-mail naar support@abena.nl
homecare-team-zorgprofessionals-abena