Als zorgprofessional wil je natuurlijk alleen maar de beste zorg bieden aan mensen met dementie. Maar hoe ga je daar het beste mee om? En wat kun je doen om ouderen en hun mantelzorgers zoveel mogelijk te ontlasten en kwaliteit van leven te geven?

Menswaardige zorg

Als specialist in basiszorg willen wij je hierbij graag helpen. Omdat het in ons DNA zit om het verschil te willen maken voor zorgprofessionals en hun cliënten. We willen dat jij jouw cliënten zo goed mogelijk kunt ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden. Om menswaardige zorg te kunnen bieden. Zodat jouw cliënten hun kwaliteit van leven behouden.

Gratis dementieproof pakket

Wil je handvatten om de beste hulp te bieden bij dementie en persoonlijke verzorging? Bestel het dementieproof pakket. Een speciaal pakket voor zorgprofessionals boordevol dementieproof informatie. Zoals infographics en informatiekaartjes die je achter kunt laten. Over onderwerpen als vergoeding, tips bij toiletgang, incontinentie en rode huid. Voor menswaardige zorg thuis.

abena-dementie-hulp-verzorging

Jouw hulp is onmisbaar

Wij geven graag voorlichting over continentiezorg en alles wat daarmee samenhangt. Denk aan welke producten je het beste kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij huidproblemen en vochtletsel. Verder zijn wij dé vraagbaak voor iedereen die te maken heeft met ouderen met dementie en incontinentie.

Om de beste continentiezorg te kunnen bieden, hebben we ook jouw hulp nodig. Wat vindt jij als zorgprofessional belangrijk? Welke vragen leven er bij jouw cliënten? En wat zijn jouw ideeën over optimale persoonlijke verzorging bij incontinentie en dementie? Samen nadenken over de manier waarop je ouderen en mantelzorgers het beste kunt ondersteunen. Dat is waar het ons om gaat.

Een lastig onderwerp

De gevolgen van dementie voor wie het treft en zijn omgeving zijn meestal ingrijpend. 54% van de mantelzorgers voelt zich overbelast door de zorgtaak voor hun naaste. Niet in de laatste plaats doordat mensen met dementie vaak al in een vroeg stadium last krijgen van incontinentie. Hierover spreken doet echter niemand graag. En dat geldt ook voor zorgprofessionals. In de praktijk is het vaak lastig om het onderwerp bespreekbaar te maken. Daardoor krijgen ouderen met dementie niet altijd direct de meest passende continentiezorg. Abena ziet het als haar taak om hier verbetering in te brengen. Door alle betrokken partijen op een praktische manier te ondersteunen met advies, voorlichting over producten en concrete informatie over continentiezorg.

Handig!

Infographic handhygiëne

Advies op locatie?

In gesprek over de beste hulp bij persoonlijke verzorging? Maak een afspraak met ons Homecare team of bel:

bel-abena-adviesteam Abena Adviesteam: 0485 58 11 50
Of stuur een e-mail naar support@abena.nl
homecare-team-zorgprofessionals-abena