In Nederland zorgen 300.000 mantelzorgers thuis voor iemand die lijdt aan beginnend geheugenverlies of dementie. Als (beginnend) mantelzorger komt er veel op je af en kan je alle hulp gebruiken die voor handen is. 54% van de mantelzorgers voelen zich overbelast door de zorgtaak voor hun naaste. Zorgprofessionals ondersteunen de mantelzorgers hierbij zoveel mogelijk, maar komen in de praktijk vaak tijd te kort. Mens-waardig.nl biedt hierbij ondersteuning.

De website mens-waardig.nl biedt handvatten voor mantelzorgers, patiënten en zorgprofessional, zodat zij de best hulp kunnen bieden omtrent persoonlijke verzorging bij dementie. Zodat mantelzorgers thuis menswaardig kunnen zorgen voor een ander, de patiënt zo lang mogelijk thuis kan blijven functioneren en de zorgprofessional zoveel mogelijk ontlast wordt.

Alles over persoonlijke verzorging bij dementie voor mantelzorger en zorgprofessional

Wat vindt je op menswaardig.nl?

Mens-waardig.nl is een wereld waarin 10 lastige onderwerpen en problemen worden besproken. Dit zijn problemen rondom persoonlijke verzorging bij dementie waar mantelzorgers tegenaan lopen in de zorg voor hun naaste. Denk aan huidproblemen, niet fris ruiken, hygiëne, omgaan met incontinentie en het verkrijgen van het juiste incontinentiemateriaal. Mens-waardig.nl opent deuren naar tips en praktische hulpmiddelen die ondersteunen bij persoonlijke verzorging bij dementie.

Enkele voorbeelden

  • Toegang tot verschillende infogrpahics. Tip: ook aanwezig in de gratis dementie toolbox
  • Animatie over incontinentie bij dementie, bekijk hem hiernaast
  • Vlog over geluk bij dementie

Ter ondersteuning van de zorgprofessional

Als zorgprofessional kun je mantelzorgers verwijzen naar mens-waardig.nl om het onderwerp persoonlijke verzorging bij dementie op een efficiënte en laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen. De mantelzorger kan de informatie in zijn eigen tijd tot zich nemen. Op die manier kan de beschikbare tijd van de zorgprofessional maximaal benut worden.

Om dit proces te faciliteren heeft Abena een gratis dementie toolbox ontwikkeld. Een speciaal pakket voor zorgprofessionals boordevol dementieproof informatie en tools. Denk aan infographics over onderwerpen zoals vergoeding, tips bij toiletgang, incontinentie en rode huid.

Wil je handvatten om de beste hulp te bieden bij dementie en persoonlijke verzorging? Bestel dan nu het gratis Dementie toolbox voor zorgprofessionals!

Gratis Dementie Toolbox

Voor zorgprofessionals
dementieproofpakket-hulp-mantelzorger-zorgprofessional

Nieuwsgierig geworden?