Als zorgprofessional wil je natuurlijk alleen maar de beste zorg bieden aan mensen met dementie. Maar hoe ga je daar het beste mee om? En wat kun je doen om mensen met dementie en hun mantelzorgers zoveel mogelijk te ontlasten en kwaliteit van leven te geven?

Menswaardige zorg

Als specialist in basiszorg zit het in ons DNA om het verschil te willen maken voor zorgprofessionals en cliënten. We willen jou zo goed mogelijk ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden. Om menswaardige zorg te bieden. Zodat cliënten de kwaliteit van leven zo lang mogelijk behouden.

Incontinentie, een lastig onderwerp

De gevolgen van dementie voor wie het treft en zijn omgeving zijn meestal ingrijpend. 54% van de mantelzorgers voelt zich overbelast door de zorgtaak voor hun naaste. Niet in de laatste plaats doordat mensen met dementie vaak al in een vroeg stadium last krijgen van incontinentie.

In de praktijk is het vaak lastig om het onderwerp bespreekbaar te maken. Mensen verbergen ongelukjes en praten er liever niet over. Daardoor is het lastig om hen de beste hulp bij incontinentie te bieden.

Abena ziet het als haar taak om hier verbetering in te brengen. Dit doen we door alle betrokken partijen op een praktische manier te helpen. In de vorm van advies, voorlichting over producten en concrete informatie over persoonlijke verzorging en incontinentie. Een mooi voorbeeld is de infographic hiernaast. Praktische hulp bij het kiezen van incontinentiemateriaal.

Voorbeeld infographic

Er zijn nog meer handige infographics. Je ontvangt ze allemaal met de gratis dementie toolbox.

Klik om te vergroten

Gratis dementie toolbox

Voor zorgprofessionals

Voor zorgprofessionals is er de gratis dementie toolbox. Een speciaal pakket boordevol informatie en tools voor mantelzorgers en mensen met dementie. Denk aan infographics over onderwerpen zoals vergoeding, tips bij toiletgang, incontinentie en rode huid. Bovendien bevat het pakket informatiekaartjes die achter gelaten kunnen worden. Voor menswaardige zorg thuis.

Dementie informatiepakket voor mantelzorgers
In veel gevallen is het handig om als zorgprofessional informatie achter te laten bij mantelzorgers. Daarom heeft Abena het dementie informatiepakket ontwikkeld. Hierin alle belangrijke informatie uit de toolbox, maar dan om achter te laten. Vraag er hier één of meerdere aan. Let op: in de dementie toolbox zijn al extra ‘hand-outs’  toegevoegd om achter te laten.

Mens-waardig.nl

Voor mantelzorgers

Speciaal voor mantelzorgers is de website www.mens-waardig.nl ontwikkeld. Mens-waardig.nl is een wereld waarin 10 lastige onderwerpen en problemen worden besproken. Dit zijn problemen rondom persoonlijke verzorging bij dementie waar mantelzorgers tegenaan lopen in de zorg voor hun naaste. Op de website worden tips en praktische hulpmiddelen geboden en is het mogelijk om door te klikken naar nog meer pagina’s die handvatten bieden om zelf thuis aan de slag te gaan met persoonlijke verzorging.

Jouw hulp is onmisbaar

Wij geven graag voorlichting over continentiezorg en alles wat daarmee samenhangt. Denk aan welke producten je het beste kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij huidproblemen en vochtletsel. Verder zijn wij dé vraagbaak voor iedereen die te maken heeft met dementie en incontinentie, huidverzorging en hygiëne.

Om de beste hulp te kunnen bieden, hebben we ook jouw hulp nodig. Wat vindt jij als zorgprofessional belangrijk? Welke vragen leven er bij jouw cliënten? En wat zijn jouw ideeën over optimale persoonlijke verzorging bij incontinentie en dementie? Samen nadenken over de manier waarop je ouderen en mantelzorgers het beste kunt ondersteunen. Dat is waar het ons om gaat.

Advies op locatie

In gesprek over de beste hulp bij persoonlijke verzorging? Maak een afspraak met ons Homecare team.

bel-abena-adviesteam Abena Adviesteam: 0485 58 11 50
Of stuur een e-mail naar support@abena.nl
homecare-team-zorgprofessionals-abena