Voorkom infecties en irritaties met het juiste hygiënepapier

Binnen zorginstellingen verblijven vaak mensen met een verhoogde kans op infecties. Een goede hygiëne is daarom van essentieel belang.  Met de inzet van het juiste papier op de juiste plaats kan je een belangrijke bijdrage leveren. Daarbij kan je met een juiste inzet van hygiënepapier ook infecties én zelfs irritaties voorkomen. Onze facilitairspecialisten denken graag met u mee om samen tot de beste oplossing komen.

Handdoek-bacterien

Gewone handdoeken als bron van infectie

Een gewone handdoek wordt al snel een broednest van bacteriën en schimmels. Een handendroger is al iets hygiënischer maar blaast de bacteriën juist vrij de lucht in. In zo’n geval kan de juiste dispenser in combinatie met het juiste papier een belangrijke bijdrage leveren op het gebied van infectiepreventie. De papieren doekjes uit een dispenser worden na gebruik meteen weggegooid. De ziekteverwerkkers krijgen daardoor geen kans zich te verspreiden.

Het juiste papier en de juiste dispenser

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat handdoekjes moeilijk uit een dispenser te trekken zijn, met irritatie als gevolg. Of dat handdoekjes juist veel te makkelijk uit de dispenser komen. Dat zorgt voor minder irritatie, maar wel een te hoog gebruik van papier. Met als gevolg dat de afvalbakken de hoeveelheid papier niet meer aan kunnen. Enkele uitdagingen waar je niet direct aan denkt, maar die wel voor veel irritatie kunnen zorgen.

Onze dispensers en papierproducten

De zorg heeft te maken met allerlei soorten ruimtes en doelgroepen. Elke ruimte en doelgroep heeft zijn eigen uitdagingen. De keuze van het juiste papier in combinatie met de juiste dispenser is van groot belang en kan veel irritatie en verspilling voorkomen.

Alle producten en leveranciers zijn met zorg geselecteerd. Daarbij ligt de focus niet alleen op service en flexibiliteit, maar ook op duurzaamheid en kwaliteitscontroles. Onze leveranciers zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

papier producten
papier dispensers

Dispensers

 • Vouwhanddoek dispensers
 • Handdoekrol dispensers
 • Centerfeedrol dispensers
 • Toiletpapier dispensers
 • Onderzoekbankpapier dispensers
 • Facial Tissues dispensers
 • Zeep dispensers

Papierproducten

 • Handdoeken
 • Poetspapier
 • Toiletpapier
 • Handdoek op rol
 • Onderzoekbankpapier

Care-Ness: een keuze voor kwaliteit en duurzaamheid

Ongeveer 70% van al onze papierproducten draagt het keurmerk Nordic Ecolabel of het Europees Ecolabel. Naast de bekende A-merken voeren wij onze eigen complete lijn met duurzame papierproducten genaamd Care-Ness.

Met Care-Ness biedt Abena een breed assortiment aan papierproducten en dispensers waarin kwaliteit vereenigd wordt met duurzaamheid. Met de drie verschillende type kwaliteiten is er altijd een passende oplossing.

care-ness-facilitair-merk-abena
Diarree-toilet-langdurig

Care-ness 'Excellent'

De beste kwaliteit, gemaakt van 100% cellulose, afkomstig van bomen en planten. Het hoog absorberend vermogen resulteert in een laag verbruik. Het papier is sterk en zacht, de beste keuze voor kwaliteitsbewuste klanten.

Diarree-toilet-langdurig

Care-ness 'Classic'

Onze Classic papierproducten zijn gemaakt van een hoge kwaliteit gerecycled papier. Hierdoor heeft het papier een witte kleur, is het zacht en tevens milieuvriendelijk. Dit maakt de Care-Ness Classic ideaal voor klanten die hoog absorberend papier willen combineren met duurzaamheid.

Diarree-toilet-langdurig

Care-ness 'Nature'

Care-Ness Nature is gemaakt van hoge kwaliteit gerecycled papier. Het gerecycled papier is afkomstig van cellulosevezels uit drank- en voedselverpakkingen. Hierdoor is het de meest milieuvriendelijke oplossing van Care-Ness. De papierproducten zijn herkenbaar aan de zachte zandkleur.

Advies op locatie?

Wil jij een advies specifiek voor jouw situatie?

Onze facilitair specialisten komen graag bij jou langs om je te helpen.

Facilitair gesloten werkkar zorg schoonmaken