Voorkom infecties en irritaties met het juiste hygiënepapier

Een goede hygiëne in zorginstellingen is van essentieel belang. Er wonen en werken immers veel (kwetsbare) mensen. De inzet van het juiste papier op de juiste plaats levert een belangrijke bijdrage aan infectiepreventie. Voorkom infecties en irritaties met het juiste hygiënepapier.

Onze facilitair specialisten denken graag met je mee om samen tot de beste oplossing komen.

Handdoek-bacterien

Wasbare handdoeken als bron van infecties

Een gewone wasbare handdoek is al snel een broednest van bacteriën en schimmels. Een handendroger is al iets hygiënischer maar blaast de bacteriën juist vrij de lucht in.

De juiste dispenser in combinatie met de juiste papieren handdoekjes leveren een belangrijke bijdrage op het gebied van infectiepreventie. De papieren doekjes uit een dispenser worden na gebruik meteen weggegooid. Ziekteverwekkers krijgen hierdoor geen kans om zich te verspreiden.

Het juiste papier en de juiste dispenser

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: handdoekjes die lastig uit een dispenser te trekken zijn. Of juist veel te makkelijk uit de dispenser komen, zodat je een hele pak handdoekjes in je handen hebt. Minder irritant, maar wel een te hoog gebruik van papier. Met als gevolg dat de afvalbakken de hoeveelheid papier niet meer aan kunnen en de dispensers snel leeg zijn. Slechts enkele uitdagingen die niet direct top-of-mind zijn, maar die voor veel irritatie zorgen.

Onze dispensers en papierproducten

Elke ruimte en iedere doelgroep brengt uitdagingen met zich mee. De keuze van het juiste papier in combinatie met de juiste dispenser is van groot belang en kan veel irritatie en verspilling voorkomen.

Abena biedt een breed assortiment papierproducten en bijpassende dispensers van verschillende merken. Al onze producten en leveranciers zijn met zorg geselecteerd. De focus ligt daarbij niet alleen op service en flexibiliteit, maar ook op duurzaamheid en kwaliteitscontroles. Onze leveranciers zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

papier producten
papier dispensers

Dispensers

 • Vouwhanddoek dispensers
 • Handdoekrol dispensers
 • Centerfeedrol dispensers
 • Toiletpapier dispensers
 • Onderzoekbankpapier dispensers
 • Facial tissues dispensers
 • Zeep dispensers

Papierproducten

 • Handdoeken
 • Poetspapier
 • Toiletpapier
 • Facial tissues
 • Handdoek op rol
 • Onderzoekbankpapier

Care-Ness: een keuze voor kwaliteit en duurzaamheid

Ongeveer 70% van al onze papierproducten draagt het keurmerk Nordic Ecolabel of het Europees Ecolabel. Naast de bekende A-merken voeren wij onze eigen complete lijn met duurzame papierproducten genaamd Care-Ness.

Met Care-Ness biedt Abena een breed assortiment aan papierproducten en dispensers waarin kwaliteit verenigd wordt met duurzaamheid. Care-Ness is verkrijgbaar in drie kwaliteiten en heeft altijd een passende oplossing.

care ness excellent papier

De beste kwaliteit, gemaakt van 100% cellulose, afkomstig van bomen en planten. Het hoog absorberend vermogen resulteert in een laag verbruik. Het papier is sterk en zacht, de beste keuze voor kwaliteitsbewuste klanten.

careness classic papier

Onze Classic papierproducten zijn gemaakt van een hoge kwaliteit gerecycled papier. Hierdoor heeft het papier een witte kleur, is het zacht en tevens milieuvriendelijk. Dit maakt de Care-Ness Classic ideaal voor klanten die hoog absorberend papier willen combineren met duurzaamheid.

care ness nature paper

Care-Ness Nature is gemaakt van hoge kwaliteit gerecycled papier. Het gerecycled papier is afkomstig van cellulosevezels uit drank- en voedselverpakkingen. Hierdoor is het de meest milieuvriendelijke oplossing van Care-Ness. De papierproducten zijn herkenbaar aan de zachte zandkleur.

Heb jij voor elke situatie het juiste papier?

Wil jij een specifiek advies voor jouw situatie of heb je een andere vraag?

Neem contact op, onze facilitair specialisten staan voor je klaar!