#1: Geworteld in de zorg

Abena levert al meer dan 60 jaar hoogwaardige producten en concepten voor de basiszorg. Van het meest huidvriendelijke incontinentiemateriaal tot de veiligste washandjes voor verzorgend wassen. Maar dus ook een breed aanbod aan innovatieve en duurzame facilitaire producten.

Wij hebben altijd geloofd in korte lijnen en nauwe contacten met onze klanten. Hierdoor kennen wij de markt als geen ander en begrijpen wij waar jouw uitdagingen liggen. Het is onze missie om jou te helpen bij deze uitdagingen, zodat we samen de best mogelijke zorg kunnen bieden.

Eén leverancier met alle producten voor de basiszorg én een schone zorgomgeving

#2: Deskundig advies en vergaande ondersteuning

Bij Abena geloven we dat advies en ondersteuning net zo belangrijk zijn als een goed product. Elke instelling is anders en heeft zijn eigen specifieke wensen en uitdagingen. Onze facilitair specialisten komen graag bij jou op locatie kijken om mee te denken over de beste oplossing.

Vervolgens ontwikkelen we voor jouw instelling een schoonmaakconcept op maat. Een uitgebalanceerd pakket aan producten, ondersteund met handige methodekaarten, praktische tips, heldere instructies en doeltreffende voorlichting voor medewerkers.

Advies op locatie?

Maak dan een afspraak
met een van onze facilitair specialisten.

We helpen u graag!

#3: De juiste facilitaire producten

Iedereen wil zijn of haar medewerkers zo efficiënt en effectief mogelijk hun werk laten doen. De juiste producten kunnen daarbij een wereld van verschil maken. Uiteraard moeten de producten ‘hun werk doen’, daarbij is kwaliteit een must. Een kwalitatief goed product is in onze ogen ook duurzaam, ergonomisch en waar het kan innovatief. En met name op die vlakken willen wij met onze producten het verschil maken.

Nordic swan

Duurzame keuze: Nordic Swan Ecolabel

Het Nordic Swan Ecolabel, het officiële milieukeurmerk van de Scandinavische landen, is een van ’s werelds strengste milieucertificeringen. Het hanteert dezelfde milieu-, kwaliteits- en gezondheidseisen als het EU Ecolabel en garandeert dat producten zo duurzaam mogelijk zijn geproduceerd. Van de herkomst van grondstoffen tot verpakking en vervoer.

Duurzaam

Abena gebruikt alleen de allerbeste en meest duurzame grondstoffen en draagt daarom met trots het Nordic Swan Ecolabel. Eén van ‘s werelds strengste en meest erkende milieucertificeringen dat bewezen bijdraagt aan een duurzame productie en consumptie.

De eisen voor producten met het Nordic Swan Ecolabel zijn zeer hoog en stellen strenge eisen voor het milieu, de gezondheid en de kwaliteit in alle relevante fasen van de levenscyclus van onze producten. Ruim 2500 producten van Abena hebben het Nordic Swan Ecolabel en daarmee ook het EU Flower label.

Binnen het facilitair assortiment voert Abena haar complete eigen lijn duurzame producte: Puri-line. Allemaal voorzien van het Nordic Swan Eco Label. Als u hiervoor kiest weet u zeker dat u de beste keuze maakt voor mens en milieu.

-> Meer over Nordic Swan

Ergonomisch

Schrobben, wringen en boenen, schoonmaken is echt mensenwerk. De meeste lichamelijke klachten ontstaan door het herhalen van een bepaalde beweging, door langdurig eenzelfde en vaak verkeerde, houding aan te nemen.  Of een combinatie van deze twee. Bij veel facilitaire werkzaamheden ligt het gevaar van een verkeerde houding in combinatie met repeterende bewegingen op de loer.

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die een goede houding ondersteunen, zoals een telescopisch stelen voor vlakreiniging en in hoogte verstelbare stofzuigerslangen. Daarnaast zijn er reinigingsmethoden waarbij niet meer gewrongen hoeft te worden, zoals het impregneren van microvezeldoeken of het werken met een spraysysteem.

Kortom, er is een heel scala aan ergonomische oplossingen die de kans op fysieke klachten aanzienlijk verminderen en daarmee ook de ziekte en verzuim binnen uw organisatie.

Abena adviseert u graag over de mogelijkheden.

Ergonomisch_werken-mopsysteem

Ergonomisch werken: slim mopsysteem

Met een handig mopsysteem bieden we je de mogelijkheid om voor elk type vloer de juiste microvezelmop te kiezen. Hierdoor werk je sneller, efficiënter en met minder lichamelijke belasting.

innovatie_vierkant

Innovatiekracht: Superabsorberend poeder

Vloeistoffen zoals bloed, urine en braaksel snel en hygiënisch opruimen? Wij hebben een poeder dat tot 400 keer zijn eigen gewicht absorbeert. Het zet vloeistoffen razendsnel om in geleikorrels, die je vervolgens makkelijk opveegt.

Innovatief

De schoonmaakwereld verandert in rap tempo. Nieuwe producten, nieuwe technieken schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar hoe blijf je op de hoogte en in welke innovaties kan je het beste tijd en geld investeren? En dan natuurlijk nog de implementatie op de werkvloer. Bij Abena houden we ons hier dagelijks mee bezig, zodat jij dat niet hoeft te doen. Wanneer we iets hebben of tegenkomen wat het leven makkelijker of beter maakt, dan laten we dit weten en bieden we net zo lang ondersteuning tot het een succes is.

Wat is jouw facilitaire uitdaging?

Wil jij meer waarde toevoegen aan jouw organisatie?
Bijvoorbeeld door duurzamer te opereren, het werk wat makkelijker te maken voor je medewerkers?
Of wil je gewoon weten hoe je die gladde douche weer veilig maakt?

Laat het ons weten, we helpen je graag!

advies facilitair zorginstellingen schoonmaak