Waarom een scan?
Voorkom hoge kosten en zieke cliënten. In Nederland worden ieder jaar 500.000 norovirusinfecties geconstateerd. De helft hiervan in zorginstellingen! Cliënten lijden hieronder, daarnaast brengen infecties hoge zorgkosten met zich mee.

Lees alles over de diepgaande gevolgen van een MRSA-uitbraak bij Stichting Zorggroep Noordwest Veluwe.

Met de infectiepreventiescan maak je een eerste stap richting het beperken van infectierisico’s. Daarbij zorg je dat jouw instelling voorbereid is op een bezoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

zorginstelling nederland onderzoek infectie

Infectiepreventie scan

infectiepreventie scan voor zorginstellingen verpleeghuis

Wat kun je van een scan verwachten?
Tijdens de scan krijg je tastbare handvatten om infectiepreventie toe te passen in de praktijk.

De scan is kosteloos en bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Inventarisatie: Van de huidige situatie, de informatiebehoefte, de contactpersonen, beschikbare materialen en methoden op zowel facilitair als zorg gebied. Dit gebeurt middels een
    introductiegesprek.
  2. Advies op maat: Op basis van de inventarisatie volgt een advies over training en scholing van medewerkers, maar ook over materialen en heo huiselijkheid en hygiëne toch samen gaan.
  3. Doeltreffende communicatie: Gedragsverandering begint met kennisdeling en bewustwording. Communicatie speelt hierbij een belangrijke rol. Abena biedt handige tools om de boodschap over te brengen op de medewerkers. Denk hierbij aan een informatiepakket, instructiekaarten, posters of interactieve sessies (aan de interactieve sessie kunnen kosten verbonden zijn).
  4. Professionele ondersteuning en nazorg:
    Abena heeft meerdere productspecialisten in dienst. Hun voornaamste taak is het delen van kennis en ervaring. Zij staan voor u klaar met advies en voor vragen.

Vul het formulier in en vraag de gratis infectiepreventiescan aan!
Of bel: 0485-581129.

Vul onderstaand formulier in en vraag de gratis infectiepreventiescan aan!

Of bel: 0485-581129.

Laden