De kwaliteit van continentiezorg samen met zorgprofessionals verbeteren. Dat is onze missie.

Want daarmee kunnen we het verschil maken voor cliënten die de beste zorg verdienen. Help jij mee het verschil te maken? Door kennis te delen worden we samen steeds wijzer en kunnen we producten en diensten ontwikkelen waar daadwerkelijk behoefte aan is.

Laat via het formulier rechts op deze pagina weten wat er bij jou speelt door ideeën of inzichten met ons te delen.

We plaatsen alle waardevolle reacties op deze pagina, zodat jij en andere professionals hierop kunnen reageren.

Praktijkvoorbeelden

Casus door Paul Kippersluis (Productspecialist Abena)
“Onlangs vroeg een verpleegkundige of ik wilde kijken naar de huid van een cliënt met vermeende ‘luieruitslag’. Als eerste viel mij het incomateriaal op. Een te grote maat en niet goed aangebracht. In de slip zaten drie inleggers voor extra absorptie. Dat zat als een dikke prop tussen haar benen. Toen ik cliënt wilde verschonen, zag ik dat de huid met name in de liezen erg rood, vochtig en glimmend was.

Ik heb de verpleegkundige geadviseerd te stoppen met de extra inleggers en een product te gebruiken met de juiste maat.

Daarnaast heb ik geadviseerd de huid schoon te maken met incontinentiewashandjes waarin ook een barrièrecrème zit en om een booster te gebruiken om de huidplooien goed droog te deppen. Ik heb haar laten zien hoe je het product op de juiste manier aanbrengt en hoe ze de juiste maat bepaalt. Na een week was ik terug bij de cliënt. Na inspectie zag ik dat de roodheid van de huid verdwenen was en cliënt vertelde me dat ze geen pijn meer had en dat haar bed droog is gebleven. Fijn dat ik zo het verschil heb kunnen maken voor deze cliënt.”

Paul kippersluis- Productspecialist Abena
abena-producten-incontinentie-onderleggers-bambo-nature-luiers

Abena is dé specialist op het gebied van basiszorg

Zie onze online winkel voor incontinentiematerialen en huidverzorgingsproducten.