Incontinentie bij mannen

Incontinentie bij mannen komt vaker voor dan veel mensen denken. In Nederland zijn er naar schatting 300.000 mannen met incontinentie. Het merendeel daarvan is ouder dan 65 jaar, maar ook jongere mannen kunnen te maken krijgen met ongewild verlies van urine en ontlasting.

Ongewild urineverlies wordt vaak gezien als een typisch vrouwenprobleem. De schaamte bij mannen is daardoor in veel gevallen erg groot. Mannen doen er soms zelfs jaren over voor ze ermee naar de huisarts durven stappen. Incontinentie bij mannen kan gaan om nadruppelen na het plassen, maar ook om aandrangincontinentie of een andere vorm van ongewild urineverlies. Afhankelijk van de oorzaak en ernst van de incontinentie zijn er verschillende oplossingen en behandelingen mogelijk.

Prostaatproblemen en incontinentie

Incontinentie bij mannen is vaak het gevolg van prostaatproblemen. Doordat een (goedaardige) vergroting van de prostaat wordt de plasbuis dichtgedrukt, waardoor mannen moeite krijgen om te plassen en de blaas uiteindelijk overstroomt. Een vorm van incontinentie die bij veel mannen voorkomt. Hoewel prostaatproblemen meestal onschuldig zijn, is het belangrijk om op tijd hulp te vragen. De juiste adviezen en hulpmiddelen kunnen incontinentie verhelpen, verminderen of het probleem dragelijker maken.

  • Incontinentie bij mannen is meestal het gevolg van prostaatproblemen
  • Mannen hebben vaak last van nadruppelen of overloopincontinentie
  • Vraag altijd hulp aan een arts, uroloog en/of bekkenbodemfysiotherapeut

Inlegverband voor mannen