Onderleggers, steeklakens en onderzoeksbankpapier

Abena heeft een breed assortiment wegwerp en wasbare onderleggers speciaal voor zorgorganisaties zoals verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een beperking. Speciaal voor zorgorganisaties heeft Abena bovendien steeklakens en onderzoekbankpapier.

De onderleggers en matrasbeschermers van Abena zijn geschikt als matrasbeschermer voor bedplassen, incontinentie en bij medische handelingen zoals wondzorg, bloedafnames en stomaverzorging. Ook kunnen de onderleggers zowel worden gebruikt voor matrassen als voor (rol)stoelen. Door het gebruik van zachte (ademende) materialen zijn de matrasonderleggers zeer huidvriendelijk en voelen ze comfortabel aan voor cliënten en patiënten.

Steeklakens en onderzoeksbankpapier

Naast de verschillende onderleggers heeft Abena ook steeklakens en onderzoeksbankpapier in het assortiment. De steeklakens zijn gemaakt van Airlaid materiaal met PE of tissue met PE, zijn al dan niet draadversterkt en voldoen aan de Europese richtlijnen voor medische hulpmiddelen (CE-label). Daarnaast heeft Abena verschillende typen onderzoeksbankpapier – in verschillende breedtes, wel of geen PE beschermlaag en met en zonder perforatie. Eén van de rollen onderzoeksbankpapier is bovendien voorzien van het Europese Ecolabel.