Facilitair Specialist, Reiniging & Hygiëne / Accountmanager zorg

Wil jij werken bij een dynamische en innovatieve organisatie die staat voor kwaliteit? Functioneer jij het beste binnen een team wanneer je op basis van kennis en kunde klanten voor je wint? Ben jij op de hoogte van alle ins en outs van facilitaire zaken? Abena heeft een zeer sterk concept ‘Clean to Care’ voor zorginstellingen en de unieke uitdaging voor jou om dit verder uit te bouwen!

Wat is je uitdaging?

Als Accountmanager Facilitair, Reiniging & Hygiëne draag je bij aan een schone en veilige leefomgeving in diverse zorginstellingen door het verbeteren van de hygiëne en infectiepreventie. Je geeft zorginstellingen adviezen op het gebied van reiniging & hygiëne, handhygiëne, desinfectie en hygiënisch werken en biedt daarbij de kennis en productoplossingen, zoals: schoonmaakmiddelen, schoonmaakaccessoires, hygiënepapier en handhygiëne.

In Denemarken is Abena marktleider op dit gebied. Ook in Nederland zijn we sinds een paar jaar succesvol actief met het concept ‘Clean to Care’, maar er is nog veel terrein te winnen.

facilitair advies zorginstellingen ziekenhuizen verpleeghuis geestelijke gezondheidszorg

Want jij weet als geen ander…

Facility en vooral schoonmaken is een vak! Mensenwerk! Jij begrijpt mensen van de facilitaire dienst en laat hen weten hoe belangrijk hun werk is. Je biedt daarom niet alleen productoplossingen, maar ondersteunt ze ook met de juiste kennis en kunde. Daarmee vergemakkelijk je het werk van de facilitaire dienst en help je nieuwe werkmethoden te implementeren.

Wat wordt je geboden?

In de functie van Accountmanager Facilitair, Reiniging & Hygiëne werk je nauw samen met 4 Regiomanagers en 4 Productspecialisten. Zij werken samen met zorginstellingen in hun regio en samen openen jullie deuren bij de facilitaire inkoop en facilitaire dienst. Daarnaast open je zelfstandig deuren bij nieuwe zorginstellingen.

Jouw missie is om Abena Nederland dé facilitair specialist te laten zijn binnen de zorg. Je krijgt hierin zelfstandigheid, maar je bent ook onderdeel van een hecht team bestaande uit het sales team, customer service en product managers. Samen wisselen jullie ideeën uit en stimuleren jullie elkaar om het beste uit jezelf, het team en de organisatie te halen.

Dagelijks zijn jullie bezig met het najagen van de missie van Abena: “de kwaliteit van de zorg beter maken”. Dit maatschappelijk belang zorgt voor positieve energie in de organisatie en die is voelbaar! Abena inspireert om te groeien, niet alleen qua omzet maar zeker ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast hebben zij natuurlijk ook goede arbeidsvoorwaarden, zoals:
• een inspirerende functie met een mooi salaris met prestatiebonus;
• goede secundaire voorwaarden waaronder een auto, laptop, iPad en iPhone;
• 33 vrije dagen per jaar (26 vakantiedagen, 3 ATV dagen en 4 roostervrije dagen);
• werktijden van 8-17 en op vrijdag van 8-15; want work/life balance is ook heel belangrijk.

Jouw takenpakket

• Het actief verder in de markt zetten en implementeren van het facilitair concept ‘Clean to Care’ (zie brochure). Je denkt mee, je adviseert en evalueert procedures en producten en initieert acties om hygiëne, infectiepreventie en een schone en veilige leefomgeving te bevorderen bij klanten.
• Het inventariseren en analyseren van de wensen van zorginstellingen op gebied van facilitaire producten, reiniging en hygiëne. Je observeert, analyseert en stelt vragen aan medewerkers om de situatie op het gebied van reiniging, hygiëne en infectiepreventie te beoordelen.
• Je ondersteunt en adviseert locaties bij Reiniging & Hygiëne en Infectiepreventie en deelt jouw kennis op diverse niveaus door presentaties, voorlichting, trainingen digitaal en op locatie.
• Het maken van conversies, protocollen en instructies in samenwerking met Product Managers.
• Het praktisch implementeren van facilitaire projecten binnen de instelling, met ondersteuning van productinformatie, schoonmaakplannen en trainingen op de werkvloer.

Wat breng je mee?

Je vrienden en familie omschrijven jou als ondernemend en commercieel. Jij bruist van de energie en zit vol met originele ideeën. Je bent van nature nieuwsgierig en je bijt je vast in de materie. Met jouw drive en enthousiasme weet jij anderen te motiveren en draagvlak te creëren. Je bent een zelfstarter en neemt het heft in handen, zonder de rest van het team uit het oog te verliezen. Je bent altijd op zoek naar kansen om Abena nog sterker in de markt te zetten. Kwaliteit staat bij jou voorop. Jouw kennis van hygiëne en reiniging wil je inzetten om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Verder kun je onderstaande punten allemaal afvinken:

• hbo werk- en denkniveau;
• ruime kennis en ervaring in hygiëne- en reinigingsproducten;
• ervaring binnen de gezondheidszorg is een grote pré;
• meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare commerciële functie als account manager;
• uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Over Abena

Abena is sinds 1953 een duurzame en toonaangevende Deense producent van incontinentiemateriaal en verzorgingsproducten. Daarnaast levert Abena een compleet pakket facilitaire producten waaronder – dankzij jouw bijdrage – binnenkort ook schoonmaakproducten.

Inmiddels zijn ze gevestigd in 55 landen en actief in 80 landen. Abena is nog altijd trots op haar Deense DNA. Denemarken is namelijk voorloper op het gebied van duurzaamheid, kent een zeer hoge kwaliteit gezondheidszorg en is één van de gelukkigste landen ter wereld. Dit zie je ook terug in de producten van Abena. Zo wordt 95% van het productieafval hergebruikt en bevatten de producten het milieukeurmerk Nordic Ecolabel.

Ben je enthousiast geworden?

Reageer dan snel!  Steamz ondersteunt Abena bij het werving- en selectietraject. Je sollicitatie inclusief korte motivatie zien we graag voor 24 juli tegemoet via de website van Steamz. Heb je nog vragen over Abena en/of de vacature? Neem dan contact op met Gabie van Heuven via 06-42254862 of via gabie@steamz.nl. Je kunt de sollicitatie richten aan Gabie van Heuven.