Implementatiemanager Zorgtechnologie

Regio West-Nederland

– Afgeronde HBO-V (of aanverwante) opleiding
– Aantoonbare ervaring of affiniteit met eHealth 
– Ervaring met implementatie van eHealth of nieuwe processen in de zorg
– Sterke communicatieskills, een ‘mensenmens’ en goed kunnen luisteren
– Zelfstandige teamplayer, georganiseerd en een uitstekende planner

2019 Banner handtekening prijzen

Help jij zorginstellingen met het verbeteren van kwaliteit van zorg?

Wil jij zorginstellingen helpen met het verbeteren van de kwaliteit van (continentie)zorg? Kun jij goed luisteren naar de kwaliteitswensen van cliënten en medewerkers hierin ontzorgen? Ben je gemotiveerd om samen te werken en de cliënt en zorgmedewerker in alle rust mee te nemen als het gaat om een nieuw product? En wil je werken bij een sterk groeiend en innovatief bedrijf waar het geluk van mensen centraal staat? Lees dan snel verder!

abena nova slim inco materiaal

Waar het begon…

Drie jaar geleden zijn we gestart met Abena Nova, het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik. Met trots kunnen we zeggen dat het een succesvolle innovatie is die inmiddels wordt toegepast bij een aantal grote zorginstellingen. Met twee prijzen in ‘the pocket’ (Zorginnovatieprijs 2018 en Challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’ 2019 van het Ministerie van VWS) is het de hoogste tijd om op te schalen. Meer weten over Abena Nova? Lees er hier alles over. 

Een Implementatiemanager Zorgtechnologie?

Als Implementatiemanager Zorgtechnologie ben je verantwoordelijk voor het gelukkiger maken van mensen. Klinkt goed toch? Samen met collega’s werk je naar een betere kwaliteit van leven en een vermindering van werkdruk voor zorgmedewerkers met Abena Nova. Jij zorgt ervoor dat iedereen de werking van Abena Nova begrijpt en enthousiast is over de toegevoegde waarde ervan. Daarnaast begeleid je de volledige toepassing van de technologie op de werkvloer.

De uitdaging

Als 1 van de 2 Implementatiemanagers voor Abena Nova ben jij verantwoordelijk voor de regio West-Nederland. Samen met een team bestaande uit medewerkers van zorginstellingen, de cliënt en collega’s stoom jij iedereen klaar om met Abena Nova te werken. Je voert gesprekken op zowel strategisch (o.a. cliëntenraden, implementatiespecialisten, zorgmanagers) als operationeel niveau (verpleegkundigen en verzorgenden) en informeert, adviseert en begeleidt hen naar een succesvolle toepassing van Abena Nova. Tijdens het traject luister je goed naar de wensen en behoeften, creëer je draagvlak waar je te maken hebt met weerstanden en durf je zo nu en dan ook nee te verkopen als dat nodig is. Ook breng je de toegevoegde waarde van Abena Nova in kaart door het maken van rapportages en evalueer je samen met zorgteams.

Een dag uit het leven van…

Voor zowel bestaande als nieuwe klanten (zorginstellingen) ben jij verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het implementatietraject van Abena Nova. Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je voert gesprekken (zowel op managementniveau als op operationeel niveau) om te inventariseren wat er nodig is om met Abena Nova te kunnen werken;
 • Je geeft instructies, voert voortgangsgesprekken en begeleidt zorgmedewerkers om succesvol met de Abena Nova te werken;
 • Je zorgt dat het materiaal tijdig aanwezig is en zorgt dat de techniek werkt;
 • Je analyseert, maakt rapportages en bespreekt de resultaten van de Abena Nova met de zorginstelling.

Meer weten over de inhoud van je werk? Bekijk het filmpje hiernaast.

Wie ben jij?

Voor de functie Implementatiemanager zoeken we een veelzijdig persoon met de juiste people skills. Je vrienden en familie omschrijven jou als vindingrijk, authentiek, ondernemend en begripvol. Met jouw gedrevenheid en enthousiasme weet jij anderen te motiveren en draagvlak te creëren. Je bent proactief, een doorzetter en neemt de leiding, zonder de rest van het team uit het oog te verliezen. Jij…

 • …hebt een HBO-V (of aanverwante) opleiding;
 • …hebt ervaring of affiniteit met eHealth en het implementeren van nieuwe processen in de zorg;
 • …bent communicatief vaardig, kunt goed luisteren en het creëren van draagvlak op verschillende niveaus gaat je makkelijk af;
 • …bent zelfstandig, maar daarnaast ook een echte teamplayer;
 • …bent van nature een planner en goed georganiseerd;
 • …bent nieuwsgierig en op zoek naar de vraag achter de vraag;
 • …bent continue op zoek naar hoe jij de beste kwaliteit kan leveren;
 • …hebt een positieve instelling, maar kan ook nee-verkopen als dat nodig is.
abena nova in de praktijk

Waar kom je te werken?

Abena Nederland is onderdeel van de Abena Groep. Een Deens internationaal familiebedrijf dat hard aan de weg timmert om marktleider te worden. We zijn actief in meer dan 80 landen en met circa 1.800 medewerkers maken we dagelijks het verschil voor zorgvragers en zorgverleners. Abena is dynamisch, innovatief, inspirerend en groeit sterk als producent en leverancier van producten voor incontinentie, babyverzorging, wassen & huidverzorging, infectiepreventie en facilitair.

Je komt te werken in Team Zorginstellingen van Abena Nederland. Een gelukkig en autonoom team dat het leven en werken in zorginstellingen een stukje makkelijker wil maken. Je collega’s zijn regiomanagers, productspecialisten en één andere implementatiemanager. Je legt verantwoording af aan de Manager Zorginstellingen.

Wat heeft Abena jou te bieden?

Een uitdagende werkomgeving waarbij je de vrijheid krijgt om mee te denken en te bouwen aan de (verdere) professionalisering van de organisatie. Tevens biedt Abena een marktconform salaris o.b.v. 40,5 uur p.w. met bonuscomponent en een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

 • Een fulltime functie (40,5 uur) waarbij je cliënten en zorgprofessionals (een beetje) gelukkiger maakt door een innovatief product te implementeren dat bijdraagt aan betere zorg.
 • Een uitdagende werkomgeving waarbij je de vrijheid krijgt om mee te denken en te bouwen aan de (verdere) professionalisering van de organisatie.
 • Een team van ervaren specialisten die (net zoals jij) bezitten over een enorme drive.
 • Marktconform salaris o.b.v. 40,5 uur p.w. met bonuscomponent.
  33 vrije dagen per jaar (26 vakantiedagen, 3¼ ATV dagen en 4 roostervrije dagen) en 8% vakantietoeslag.
 • Een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een pensioenregeling.
 • Inspirerende trainingsdagen en leuke uitjes.

Interesse?

De sollicitatieprocedure loopt via Steamz. Stuur jouw CV en motivatie naar:

Gabie van Heuven
M: 31 6 422 548 62
E: gabie@steamz.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.