De beste zorg van babyluier tot kraamverband

Als ouder wil je alleen het beste voor je kind. In veel gevallen staat je kind dan ook op nummer één. Dat begrijpen wij. Daarom ontwikkelen wij duurzame babyluiers die maximale bescherming bieden, goed ademen en superzacht zijn voor de huid. Maar ook als moeder verdien je de beste zorg tijdens je zwangerschap en na de bevalling. Bij Abena kun je rekenen op de beste zorg voor jou en je kind. En dat betekent niet alleen goede producten, je kunt ook rekenen op het beste advies.

Hoera een baby

Babyluiers

Liefde voor je baby vertaalt zich vaak in aandacht. Onder andere aandacht voor de gezondheid van je baby. Je ziet dan ook liever geen rode billetjes. Een luier die urine goed absorbeert en tegelijkertijd lucht doorlaat voorkomt een broeierige luier en een kwetsbare babyhuid. Daarom hebben al onze babyluiers een maximaal ademende beschermfolie en een speciale TopDrylaag die ervoor zorgt dat de urine snel wordt opgenomen. Al onze babyluiers en billendoekjes zijn dermatologisch getest en voorzien van het Deens Astma en Allergie label (AAA-label). Ook voldoen onze wegwerpluiers aan de strenge eisen van het Nordic Ecolabel – hét Scandinavische milieukeurmerk voor duurzame producten. Het label toont aan dat de babyluiers geen schadelijke stoffen zoals pvc, lotions en witmakers bevatten. Bovendien zijn de milieuvriendelijke babyluiers gemaakt van FSC gecertificeerd hout.

 • BamboNatureBabyluiers

  Bambo Nature luiers

  Huidvriendelijke en milieuvriendelijke babyluiers. Zacht en ademend. Vrij van parfum en parabenen. Gegarandeerd een veilige keuze voor je baby.

  Opties selecteren
 • Bambo Nature Pants broekjes Abena

  Bambo Nature luierbroekjes

  Huidvriendelijke en milieuvriendelijke luierbroekjes. Zacht en ademend. Vrij van parfum en parabenen. Gegarandeerd een veilige keuze voor je baby.

  Opties selecteren

Moeders zorgen

Vóór de bevalling

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam. Je hormoonhuishouding, samenstelling van je bindweefsel en spanning van de bekkenbodemspieren verandert en je moet waarschijnlijk vaker naar het toilet. Door de groei van je baarmoeder en je baby neemt de druk op de blaas en de bekkenbodem toe. De sluitspier en de spieren van de bekkenbodem kunnen dan onvoldoende tegendruk geven, waardoor je een paar druppeltjes urine kunt verliezen. Dit noemen wij stressincontinentie of inspanningsincontinentie. Stressincontinentie is ongewild urineverlies tijdens inspanning. Zoals lachen, niezen of hoesten. Stressincontinentie kan voorkomen in de laatste maanden van de zwangerschap. Aan het eind van de zwangerschap heeft 50 tot 70% van de vrouwen last van ongewild urineverlies. Wanneer je last hebt van stressincontinentie kun je licht incontinentiemateriaal gebruiken. Zo ben je beschermd tegen doorlekken of nare geurtjes.

 • Abena Kraamverband

  Het kraamverband van Abena biedt optimale bescherming in de eerste dagen na de bevalling.

  Opties selecteren

Tijdens of vlak na de bevalling

In de periode dat je zwanger bent, tref je alle voorbereidingen voor als het zo ver is. Vaak gaat alle aandacht uit naar je kindje. Maar ook voor jezelf kun je de nodige maatregelen nemen om jezelf schoon en fris te blijven voelen tijdens of vlak na de bevalling.

Kraamverband

Na de bevalling verlies je een tijdje bloed en wondvocht. Dit bloedverlies is afkomstig van je baarmoeder. Op de plek waar de placenta zat is nu een wond ontstaan. Vaak verlies je in de eerste week na de bevalling het meeste bloed. Dan wil je vertrouwen op kraamverband dat je goed beschermt én die je huid zo goed mogelijk laat ademen. Veel vrouwen hebben last van het dragen van kraamverband. Dat kan te maken hebben met producten die een plastic beschermlaag bevatten met als gevolg een broeierig gevoel. Onze producten hebben een maximaal ademende beschermfolie en een unieke TopDrylaag. Deze TopDrylaag zorgt voor een snelle opname van het bloed en geeft een schoon en fris gevoel.

Abena adviseert het kraamverband altijd te gebruiken i.c.m. een fixatiebroekje voor extra bescherming tegen lekkages.

 • Abena Kraamverband

  Het kraamverband van Abena biedt optimale bescherming in de eerste dagen na de bevalling.

  Opties selecteren
 • Abri-fix-pants-super-m

  Abri-Fix Pants Super

  Fijnmazig netbroekje van zacht, comfortabel en zeer elastisch materiaal. Met extra elastieken en extra breed kruisgedeelte voor optimale fixatie.

  Opties selecteren

Matrasbeschermer

Beval je thuis? Dan is een matrasbeschermer een must. Het beschermt je matras tegen het vocht en bloed dat je tijdens de bevalling verliest. Maar ook vlak voor en na de bevalling zul je vaker je bed opzoeken. Dan is het wel zo fijn als je je geen zorgen hoeft te maken over vlekken in het matras. Met een matrasbeschermer voorkom je vlekken en het is ook nog eens hygiënisch. En moet je een langere tijd op bed liggen, dan is het goed om te weten dat Abena een maximaal ademende matrasbeschermer heeft.

 • Abri-soft-classic-60-60

  Abri-Soft Classic

  Zachte wegwerponderlegger van uitstekende kwaliteit ter bescherming van het matras, met diamantpatroon voor snelle absorptie.

  Opties selecteren
 • Abena-abri-soft-premium

  Abri-Soft Premium

  Unieke maximaal ademende wegwerponderlegger voor een optimale huidconditie en een schoon en droog gevoel. De beste onderlegger van Abena.

  Opties selecteren

De periode na de bevalling

Uit ervaring weten we dat ongewenst urineverlies na een bevalling (of tijdens je zwangerschap) regelmatig voorkomt. Bij lang persen kunnen de zenuwen overrekt raken of beschadigen en rekken de bekkenbodemspieren op en ontstaan er kleine spierscheurtjes. Hierdoor verslappen de bekkenbodemspieren en kun je je plas vaak niet ophouden. Ook kan het gevoel in je onderlijf tijdelijk minder zijn, waardoor je niet meer voelt of je blaas al leeg is. Daarnaast kan urineverlies veroorzaakt worden door een verzakking van de baarmoeder of blaas. Bij een verzakking van de blaas en/of blaashals is in de vagina aan de voorzijde een uitstulping te zien of te voelen. Wanneer de blaas en/of blaashals verzakt, is de kans op urineverlies bij inspanning of hoesten en niezen groot. Dat is niet fijn. Een inlegverbandje kan uitkomst bieden tegen ongewenst urineverlies.

Heb je tijdens of na je zwangerschap last gehad van ongewild urineverlies? Dan is het goed mogelijk dat je op latere leeftijd last krijgt van incontinentie. Het is daarom belangrijk om goed voor je bekkenbodem te zorgen:

 • Probeer veel te liggen, maar wissel het af met kleine stukjes lopen en zitten
 • Blijf niet te lang achter elkaar staan
 • Zorg voor een goede toiletgang
 • Probeer zo min mogelijk te persen bij de ontlasting
 • Heb je pijn of problemen? Raadpleeg je (huis)arts