Help jij mee het incontinentie taboe te doorbreken?

Incontinentie, ofwel ongewild urine- en ontlastingsverlies. Een onderwerp dat helaas in veel gevallen een taboe is. Daarom is World Continence Week in het leven geroepen. Een week lang besteden we extra aandacht aan dit onderwerp. Zo proberen we samen de drempel om over urine- en ontlastingsverlies te praten een klein stukje te verlagen. En de weg naar de beste hulp voor incontinentie beter bereikbaar maken.

Incontinentie, je staat er niet alleen voor

Ons adviesteam spreekt dagelijks mensen die zelf het initiatief nemen om hulp te zoeken. Samen bespreken zij welke oplossing hen helpt om het dagelijks leven te leiden zoals zij dat willen, ook al hebben ze niet altijd controle over urine of ontlasting. Dat is knap en voor veel mensen nog een brug te ver.
Angst en schaamte kunnen ervoor zorgen dat iemand een laag zelfbeeld heeft, niet veel buiten de deur komt en mogelijk in een sociaal isolement kan komen. Het kan er zelfs toe leiden dat klachten verergeren. Om ervoor te zorgen dat incontinentie je leven niet teveel gaat beheersen, is het belangrijk dat jij, of degene die je verzorgt, advies krijgt over hoe ermee om te gaan. Zorgprofessionals zoals de huisarts, fysio, iemand van de thuiszorg en vele andere professionals kunnen je hierbij helpen.

#Praatoverurineverlies

We begrijpen als geen ander dat het in veel gevallen lastig is om een onderwerp waar een taboe op is, bespreekbaar te maken. Daarom geven wij een aanzet. Door een aantal berichten te verspreiden tijdens Wereld Continentie Week. Om aan te geven dat iedereen het kan overkomen. Jong, oud, man, vrouw of kind, met en zonder beperking. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van ongewild urine- en ontlastingsverlies. Het is een wereldwijd probleem. Daarom is het belangrijk dat we erover blijven praten. Dat stimuleren wij door de hastag (kenmerk) #praatoverurineverlies in het leven te roepen. Deel jij met ons mee?

Dat het plassen niet helemaal naar behoren werkt, dat is toch zo raar niet? Neem controle over je leven, want echt… dat lucht op!