Consument 

Ga naar zorgprofessional
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Menu

Vacature: Communicatie manager

Als creatief schepper ben jij in staat om vanuit een blanco pagina iets goeds te creëren. Met jouw kritische houding, kijk je vanuit een andere invalshoek. En vraag je door om de aanpak zo goed mogelijk uit te denken. Wil jij meebouwen aan een groeiend bedrijf? Top! Want wij zijn op zoek naar een nieuwe Communicatie Manager.

 

Bij ons draait alles om het verbeteren van de zorg; bij zorgorganisaties en bij cliënten die thuis wonen. Wij bieden kennis en vooruitstrevende oplossingen binnen vier zorggebieden: continentiezorg, huidverzorging, infectiepreventie en facilitair. Naast de gezondheidszorg zijn wij ook actief in de ‘non-healthcare’ branche, zoals de voedselverwerkingsindustrie.

Wat maakt ons bijzonder? Ons constante streven naar innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Wij vinden het belangrijk dat onze producten en diensten écht het verschil maken in het leven van mensen en wij zijn zeer begaan met de wereld om ons heen. Niet voor niets is onze drijfveer: “Because we care!”

Wat je als Communicatie manager gaat doen

Als Communicatie Manager ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de merken van Abena. Verzoeken vanuit de organisatie denk jij uit. Jij zet deze om in acties en maakt hier samen met jouw team werk van. Je bent vooral bezig met het opstarten, doorvragen en uitdenken, om vervolgens je collega’s Ellen en Rowan te briefen en te begeleiden in de uitvoering. Daarnaast stuur je freelancers (tekstschrijvers, ontwerpers, strategen) en werkstudenten aan, als je ervoor kiest een opdracht uit te besteden aan externen. Naast je leidinggevende rol ben je ook meewerkend voorman/vrouw. Als eindverantwoordelijke check je of de inhoud klopt en zorg je dat het past bij de identiteit van Abena.

Naast je operationele rol binnen het team, werk je op strategisch vlak nauw samen met Marketingmanager Frank en je collega Freek (Online Performance Manager). Als senior van de marketingafdeling ben je een belangrijke sparringpartner en speel je een essentiële rol richting andere afdelingen binnen Abena.

Momenteel werken er 10 medewerkers op de marketingafdeling. De afdeling bestaat uit marketeers, productmanagers en marketingmanager. Deze vallen onder één dak, waardoor er een nauwe samenwerking bestaat. Omdat de huidige Communicatie Manager doorgroeit binnen Abena, komt er een plekje voor je vrij!

Dit neem je mee

Jij bent een echte creatieve denker, die ideeën ook graag uitwerkt. Je leest je in, bekijkt verschillende invalshoeken en vraagt door om écht te begrijpen waar het over gaat. Om vervolgens ideeën om te zetten in acties, ben je goed in het overbrengen van je ideeën op anderen. Jij ziet waar de prioriteiten liggen, bent niet bang om nee te zeggen en bent goed in het overzicht bewaren. Met jouw communicatieve vaardigheden weet je op een fijne en empathische manier je collega’s aan te sturen. Dit zal je ver gaan brengen in deze rol!

Daarnaast

 • – heb je hbo werk- en denkniveau; bij voorkeur in de richting marketingcommunicatie;
 • – heb je ten minste 8 jaar relevante werkervaring in communicatie. Werkervaring bij een bureau is een pré. Ervaring in een leidinggevende rol is
     geen must;
 • – spreek je vloeiend Nederlands en Engels, omdat je in nauw contact staat met je collega’s op het hoofdkantoor in Denemarken. Je gaat ook 1 à 2 – keer per jaar op pad om je collega’s op het hoofdkantoor te bezoeken; 
 • – heb je een rijbewijs en woon je op maximaal een uur afstand van het kantoor in Boxmeer.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen. Mannen doen dit al bij 60%. Dus twijfel je of je aan alle eisen voldoet, maar herken je je wel in deze uitdaging? We zien je cv graag tegemoet.

Dit biedt Abena jou:

 • Goed salaris €4.200-€5.200 (bruto per maand op basis van 40 uur) afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Ook is er een jaarlijkse prestatiebonus (maximaal een maandsalaris).
 • 8% vakantietoeslag en 33 vrije dagen per jaar (op fulltime basis), waarvan 26 vakantie-, 3¼ atv- en 4 roostervrije dagen.
 • Uitdagende, leidinggevende en betekenisvolle rol van 32 – 40 uur bij een groeiende organisatie.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Een enthousiast, positief en gedreven team, waarbij collega’s naar elkaars ideeën luisteren en elkaar waarderen.

Waar ga je werken?

Abena Nederland is onderdeel van de Abena Group: een Deense producent en leverancier van duurzame disposables voor de gezondheidszorg en erbuiten: producten voor schoonmaak-, horeca-, verpakkingsgroothandels en voedingsmiddelenindustrie met vestigingen in meer dan 60 landen en een eigen inkoopkantoor in China.

De kernwaarden van Abena lopen als een rode draad door het bedrijf. Onze medewerkers herkennen zich hierin meteen: namelijk verantwoordelijkheid, drive, positief kritisch, authentiek en eigenzinnig én sympathieke bravoure. Wij staan altijd open voor ontwikkeling en nieuwe technologieën. Zo luisteren collega’s aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen wij nieuwe medewerkers met open armen. Je komt echt terecht in een ‘warm bad’. Dat ga je vanzelf merken als je langsgaat voor een kopje koffie!

Do you care? Wij leren je graag kennen!

Heb je nog vragen over de vacature of over Abena? Stel ze gerust aan Fleur Slobbe via 06 30 26 83 79 of fleur@steamz.nl. Of solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt Abena bij het wervings- & selectietraject. Een geschikte kandidaat komt direct bij ons in dienst.