Vacature: Commercieel medewerker binnendienst

Vacature: Commercieel medewerker binnendienst

Help jij als commercieel medewerker binnendienst (32-40 uur) een innovatieve en vooruitstrevende zorgleverancier groeien?

Wil jij jouw klantgerichte en ondernemende instelling graag inzetten om een bijdrage te leveren aan betere zorg? Is relatiebeheer van bestaande klanten jouw ding en speel je graag in op commerciële kansen? En lijkt het je leuk om een belangrijke schakel te worden bij een toonaangevende en prijswinnende zorgleverancier? Goed nieuws; Abena in Boxmeer heeft een plekje voor je vrij!

Bij Abena Healthcare draait alles om de zorg beter maken, voor zowel cliënten en zorgmedewerkers bij zorgorganisaties als cliënten die nog thuis wonen. Ze bieden hiervoor kennis en vooruitstrevende oplossingen binnen vier zorggebieden; continentiezorg, huidverzorging, infectiepreventie en facilitair.

Wat doe je als commercieel medewerker binnendienst?

Samen met de regiomanager in de buitendienst ben je verantwoordelijk voor het financiële resultaat en beheer van bestaande klantrelaties. Je bent commercieel en denkt op strategisch niveau met je klanten mee. Zie je na een klantanalyse mogelijkheden om de business bij klanten te laten groeien of zijn er signalen dat de omzet stagneert? Dan speel jij daar proactief op in.

Jouw klantenportefeuille bestaat uit ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties. In deze afwisselende functie ben jij het eerste aanspreekpunt voor klantvragen. Deze vragen zijn veelal productgerelateerd, die je behandelt met jouw opgedane kennis in de Abena Academy. Jij kijkt hoe je jouw klanten het beste kunt ontzorgen en brengt tegelijkertijd ook nieuwe concepten onder de aandacht.

Wat betreft administratieve werkzaamheden zorg je ervoor dat de verkooppijplijn en het contractenoverzicht is bijgewerkt in het CRM-systeem. Je werkt offertes en aanbestedingen uit die zich onderscheiden van de concurrentie.

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Vol positieve energie zien jouw collega’s je het kantoor binnenstappen. Je hebt vandaag een belangrijke digitale afspraak gepland met de grootste zorgorganisatie in jouw regio. De afgelopen maanden heb je er, ondanks de hectische Corona tijd, voor gezorgd dat alles bij hun op rolletjes liep. Door het goede contact ben je in gesprek gegaan met inkoop en de facilitair manager over nieuwe mogelijkheden.

Tijdens je afspraak ben je oprecht geïnteresseerd in de oplossingen die zij zoeken voor hun problemen. Door jouw enthousiasme en kennis heb je de klant weten te interesseren voor de oplossingen die Abena kan bieden en hoe je hun kunt ontzorgen. Samen met jouw regiomanager collega stem je de opzet van de offerte af die jij daarna opstelt en verstuurt naar de klant.

Een week later ontvang je een telefoontje. De klant is onder de indruk van jouw snelheid, aanpak en dat je écht een oplossing hebt geboden voor hun problemen en geeft akkoord op de offerte. Jij zorgt ervoor dat de juiste prijzen in het bestelsysteem staan en informeert de betrokken afdelingen bij de klant. Aan het einde van de dag heb je alles goed verwerkt in het CRM-systeem zodat deze klant optimaal bediend blijft worden.

Wat heeft Abena jou zoal te bieden?

 • Goed salaris van € 2.800 – € 3.500 (bruto per maand op basis van 40 uur) afhankelijk van je leeftijd en ervaring en een prestatiebonus.
 • Goede pensioenregeling.
 • 26 vakantiedagen, 3,25 atv-dagen en 4 roostervrije dagen op basis van fulltime dienstverband.
 • Uitdagende, klantgerichte en betekenisvolle rol van 32-40 uur met inhoud.
 • Werken bij een groeiende organisatie met een onderscheidende werkwijze in de zorg.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van cursussen, trainingen en opleidingen.
 • Alle ruimte om mee te denken over hoe Abena de kwaliteit van zorg kan verbeteren.
 • Een enthousiast, positief en gedreven team. Er heerst een familiegevoel waarin collega’s naar elkaars ideeën luisteren en elkaar waarderen.
 • Leuke teamuitjes.

Wie ben jij?

Jij bent enthousiast, leergierig, authentiek en hebt een gezonde dosis lef. Je gaat gesprekken niet uit de weg en hebt echte oprechte interesse in de ander. Je maakt snel een connectie en weet andere mee te nemen in jouw verhaal. Je bent empathisch, klantgericht maar ook commercieel gedreven door oplossingen te bieden voor de uitdagingen die jouw contactpersoon ervaart.

Daarnaast beschik jij over:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een commerciële en/of klantgerichte rol;
 • is het een voordeel als je uit de zorg komt of sterke affiniteit hebt met de zorg. Wanneer je geen kennis van de zorg hebt, weet je snel kennis op te doen en nieuwe informatie jezelf eigen te maken.

Waar ga je werken?

Abena is een Deens familiebedrijf. Dat merk je goed aan de persoonlijke betrokkenheid van medewerkers en de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg. Abena is opgericht in 1953 en inmiddels gegroeid tot een toonaangevende zorgleverancier in 55 landen waarbij duurzaamheid en innovatie belangrijk zijn. Zo verbetert Abena de zorg met Abena Nova (slim incontinentiemateriaal). Veel zorginstellingen maken gebruik van deze innovatie en ze hebben hiervoor ook verschillende innovatieprijzen gewonnen.

Ook in de werksfeer ervaar je dat Abena openstaat voor ontwikkeling en nieuwe technologieën. Collega’s luisteren aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen nieuwe medewerkers altijd met open armen. Je komt terecht in een ‘warm bad’.

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt Abena bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij Abena.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze gerust aan Gabie van Heuven via 06 4225 4862 of gabie@steamz.nl.