Vacature: Informatie- en projectmanager

Vacature: Informatie- en projectmanager

Help jij als Informatie- en projectmanager een innovatieve en vooruitstrevende specialist in dagelijkse verzorging en beschermingsmiddelen groeien? (32-40 uur)

Wil jij graag jouw kennis en kunde van IT en bedrijfsprocessen inzetten om een internationale organisatie te optimaliseren en efficiënter te laten werken? Spreekt de afwisseling tussen grote projecten en kleinere interne IT/proces gerelateerde gebruikersvragen jou aan? En word je enthousiast van werken met een klein IT team? Goed nieuws; de IT afdeling van Abena is op zoek naar jou!

Bij Abena Healthcare draait alles om de zorg beter maken, voor zowel cliënten en zorgmedewerkers bij zorgorganisaties als cliënten die nog thuis wonen. We bieden hiervoor kennis en vooruitstrevende oplossingen binnen vier zorggebieden.

Wat ga je doen als Informatie- en projectmanager bij Abena?

In de kern kun je jouw bezigheden onderverdelen in 4 hoofdcategorieën.

 • Problemen die aangegeven zijn door de business-stakeholders analyseren. Na een grondige analyse weet jij de kern van het probleem, een oplossing hiervoor en wat voor impact dit zal hebben op alle belanghebbenden.
 • Proactief op zoek gaan naar mogelijkheden om Abena verder te optimaliseren. Hierbij geef je niet alleen advies, maar ben je ook onderdeel van de realisatie van de door jouw gemaakte plannen.
 • Jouw projectleiding-skills ga je inzetten op diverse projecten die op de planning staan om Abena verder uit te bouwen.

  Zo zullen alle lokale systemen overgaan naar een global systeem, en staat er een SAP-implementatie op de planning.

Wat heeft Abena jou zoal te bieden?

 • Goed salaris; Junior: € 3.000 – € 4.000 of Medior: € 4.000 – € 5.000 (bruto per maand op basis van 40 uur) afhankelijk van je leeftijd en ervaring en een prestatiebonus (vergelijkbaar met een 13e maand).
 • Goede pensioenregeling.
 • 26 vakantiedagen, 3,25 atv-dagen en 4 roostervrije dagen op basis van fulltime dienstverband.
 • Een veelzijdige en betekenisvolle functie van 32-40 uur (werktijden zijn bespreekbaar).
 • Werken bij een groeiende organisatie met een onderscheidende werkwijze in de zorg.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van cursussen, trainingen en opleidingen.
 • De voordelen van korte lijnen binnen een klein bedrijf (70 Nederlandse collega’s), waarbij je ook in contact staat met je Deense collega’s (die je 1 keer per jaar fysiek bezoekt).
 • Alle ruimte om mee te denken over hoe Abena de kwaliteit van zorg kan verbeteren.
 • Een enthousiast, positief en gedreven team. Er heerst een familiegevoel waarin collega’s naar elkaars ideeën luisteren en elkaar waarderen.
 • Leuke teamuitjes (zodra het uiteraard weer kan).

Wie ben jij?

Jij bent analytisch zeer sterk, resultaatgericht, planmatig en in het bezit van goede communicatieve vaardigheden waardoor jij jouw collega’s makkelijk mee krijgt in jouw ideeën en procesveranderingen. Met jouw ondernemende instelling is pionieren voor jou geen probleem en weet je snel jouw weg te vinden binnen Abena.

Daarnaast beschik jij over:

 • hbo/wo werk- en denkniveau
 • ervaring met en kennis van IT en bedrijfsprocessen;
 • minimaal 2 jaar werkervaring als Junior en 4 jaar als Medior in een vergelijkbare functie (bijvoorbeeld Functioneel beheerder, Business Analist, Product Owner of Processontwikkelaar);
 • een gezonde drive om het elke keer weer iets beter te doen.

Waar ga je werken?

Abena is een Deens familiebedrijf. Dat merk je goed aan de persoonlijke betrokkenheid van medewerkers en de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg. Abena is opgericht in 1953 en inmiddels gegroeid tot een toonaangevende zorgleverancier in 55 landen waarbij duurzaamheid en innovatie belangrijk zijn. Zo verbetert Abena de zorg met Abena Nova (slim incontinentiemateriaal). Veel zorginstellingen maken gebruik van deze innovatie en we hebben hiervoor ook verschillende innovatieprijzen gewonnen.

Ook in de werksfeer ervaar je dat Abena openstaat voor ontwikkeling en nieuwe technologieën. Collega’s luisteren aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen nieuwe medewerkers altijd met open armen.

Met jou erbij bestaat het Nederlandse IT-team uit 4 personen: Dennis (IT Manager), Mathieu (IT Specialist) en Mark (Process Analist). Vanuit het hoofdkantoor in Denemarken wordt dit team nog ondersteund door 60 collega’s van de Deense IT afdeling.

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt Abena bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij Abena.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze gerust aan Dennis van Hees via 06 51818456 of d.vanhees@abena.nl.