Consument 

Generic filters
Exact matches only

Consument

Generic filters
Exact matches only
Menu

Vacature: Manager Commerciële Binnendienst

Vacature: Manager Commerciële Binnendienst (Commercieel MT)

Help jij als Manager Commerciële Binnendienst een innovatieve en vooruitstrevende zorgleverancier groeien?

Met jouw klantgerichte, commerciële en leidinggevende kwaliteiten écht meebouwen aan betere zorg. Jouw team coachen en motiveren, maar ook inspelen op kansen en mogelijkheden om jouw teamleden nóg beter te maken. Dat is wat jij het allerliefste doet en waar jij zo ontzettend goed in bent. Wil jij aan de slag bij een innovatieve speler, met een grote focus op kwaliteit? Top! Want wij zijn op zoek naar een Manager Commerciële Binnendienst!

Bij Abena draait alles om de zorg beter maken, voor zowel cliënten en zorgmedewerkers bij zorgorganisaties als cliënten die nog thuis wonen. We bieden hiervoor kennis en vooruitstrevende oplossingen binnen vier zorggebieden: continentiezorg, huidverzorging, infectiepreventie en facilitair.

Wat ga je als Manager Commerciële Binnendienst doen?

Als Manager Commerciële Binnendienst ben jij verantwoordelijk voor een divers binnendienst team van 15 collega’s, bestaande uit Zorgadviseurs, Office Regiomanagers, Inside Sales Specialisten en team Abena Nova Support. Je wordt ondersteund door een teamleider, bij wie collega’s terecht kunnen voor onder andere operationele vragen. Ook ben je onderdeel van het Commercieel MT en rapporteer je aan de manager die verantwoordelijk is voor Healthcare. 

Jouw team focust zich op zorgadvies, klantgerichte en commerciële ondersteuning van bestaande klanten én new business. Jij weet precies hoe de processen lopen, maar de inhoudelijke kennis laat je aan jouw collega’s over; die zijn namelijk dé experts op hun eigen vakgebied. Doordat jij de juiste vragen stelt, een sterk analytisch vermogen hebt en het grotere geheel in de gaten houdt, weet je hen toch elke dag een stukje beter te maken in hun werk.

Impactvolle klantenservice en proactieve ondersteuning; dat kenmerkt deze afdeling. De kansen die er nog liggen? Een meer commerciële insteek en het optimaliseren van de processen en systemen. Daar zijn meerdere afdelingen bij betrokken, want bij de commerciële binnendienst komen verschillende processen bij elkaar. 

Samen met jouw collega managers van de afdelingen marketing, sales (buitendienst) en logistiek, stem je de prioriteiten af. Jullie houden – ondanks de diverse belangen, dat ene gezamenlijke doel voor ogen: daadwerkelijk verschil maken voor de klanten en gebruikers.

Dit neem je mee

Open, authentiek en ondernemend. Dat ben jij zeker. Jij weet als geen ander hoe je jouw teamleden motiveert, in beweging krijgt en de ruimte geeft voor hun ontwikkeling. Met de input van jouw collega’s, kun jij vanuit vogelvluchtperspectief en met jouw expertise écht tot de kern van het probleem komen. Jouw resultaatgerichte- en commerciële instelling komen in deze rol dan ook goed van pas om de meest passende oplossing aan te dragen. Een oplossing die alle verwachtingen overtreft. 

Verder beschik je over:

 • hbo/wo werk- en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring met (het verbeteren van) commerciële processen en het managen van een (binnendienst) afdeling;
 • affiniteit met CRM- en ERP-systemen (wij werken onder andere met Salesforce);
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.  

Voorbeeld uit de praktijk

Als Manager Commerciële Binnendienst draag je zorg voor een goede sfeer en synergie binnen het team. Collega’s met verschillende functies, met elk een eigen uitdaging. En daar komt jouw hulp goed van pas. Natuurlijk is jouw eigen visie hierop heel waardevol, maar we geven je alvast een paar ideeën hoe je dit zou kunnen aanpakken.

 • Het is belangrijk voor de Zorgadviseurs dat zij alle beschikbare klantinformatie van zorginstellingen en de verpleegafdelingen makkelijk tot hun beschikking hebben. Momenteel is dit niet het geval, aangezien deze informatie nog in verschillende systemen staat. Een mooie uitdaging voor jou dus om te zorgen dat deze informatie makkelijk beschikbaar is. Dit stem je uiteraard af met IT. Daarnaast kun je hen helpen bij het voeren van telefonische gesprekken met verpleegafdelingen. Ook speel je in op problemen die zich in de zorg voordoen én denk je mee over hoe Abena zich verder kan ontwikkelen op het gebied van kennis en producten.
 • Voor de collega’s van Inside Sales is het fijn dat jij meedenkt over hoe je leads benadert. Het gaat hierbij niet om harde verkoop maar om hoe deze afdeling door middel van gesprekstechnieken inspeelt op de uitdagingen bij zorginstellingen. Denk aan uitdagingen als werkdruk en infectiepreventie. Als manager ondersteun je deze collega’s en zorg je dat zij nog beter worden in hun werk. Hierbij spar je ook met Marketing Manager en Manager Commercie over de samenwerking tussen sales en marketing. 
 • De Office Regiomanagers ondersteun je door hun werk waar nodig gemakkelijker te maken. Hoe je dit aanpakt? Je kijkt naar kansen om de salesprocessen te optimaliseren en te professionaliseren, zoals het maken van offertes en het opmaken van tenders en klantrapportages. Wat heeft sales nodig? Wat is belangrijk voor klanten? Op basis hiervan bekijk je de mogelijkheden waarbij standaardisatie en uniform werken leidt tot verhoging van kwaliteit, tijdwinst en gemak. 
 • Abena Nova Support stuur je aan door te kijken waar de processen efficiënter en gemakkelijker gemaakt kunnen worden voor zowel medewerkers als klanten. Hierbij zijn meerdere afdelingen betrokken; met het team en de IT Manager kun je sparren over de mogelijkheden.

Wat heeft Abena jou zoal te bieden?

 • Goed salaris afhankelijk van ervaring en capaciteiten, indicatie: 75K – 90K op jaarbasis (inclusief max. 2 maanden bonus op jaarbasis)
 • Goede pensioenregeling
 • 8% vakantietoeslag en 33 vrije dagen per jaar, waarvan 26 vakantie-, 3¼ atv- en 4 roostervrije dagen
 • Een uitdagende managementrol van 36-40 uur bij een groeiende organisatie met een onderscheidende werkwijze in de zorg
 • Werktijden van 08:00 – 17:00, met uitzondering van de vrijdag; dan geniet je om 15:00 al van jouw welverdiende weekend!
 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden door middel van cursussen, trainingen en opleidingen
 • Een enthousiast, positief en gedreven team, waarbij collega’s naar elkaars ideeën luisteren en elkaar waarderen.

Waar ga je werken?

Abena is een Deens familiebedrijf. Dat merk je goed aan de persoonlijke betrokkenheid van medewerkers en de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg. Abena is opgericht in 1953 en inmiddels gegroeid tot een toonaangevende zorgleverancier in 90 landen waarbij duurzaamheid en innovatie belangrijk zijn. Zo verbetert Abena de zorg met Abena Nova (slim incontinentiemateriaal). Veel zorginstellingen maken gebruik van deze innovatie en ze hebben hiervoor ook verschillende innovatieprijzen gewonnen.

De kernwaarden van Abena lopen als een rode draad door het bedrijf. Ook medewerkers herkennen zich hierin meteen: namelijk verantwoordelijkheid, drive, positief kritisch, authentiek en eigenzinnig én sympathieke bravoure. Wij staan altijd open voor ontwikkeling en nieuwe technologieën. Zo luisteren collega’s aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen wij nieuwe medewerkers altijd met open armen. Je komt echt terecht in een ‘warm bad’.

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze gerust aan Bas van Hout via 06 414 645 44 of bas@steamz.nl. Of solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt Abena bij het wervings- & selectietraject. Een geschikte kandidaat komt direct bij ons in dienst.