Vacature: Implementatiemanager Zorg (36-40 uur)

Wil jij écht het verschil maken door het implementeren van digitale zorginnovaties? 

Als Implementatiemanager Zorg word jij straks dé expert of het gebied van Abena Nova, één van de koplopers op het gebied van digitale innovaties voor de gezondheidszorg. Je maakt écht het verschil door het implementeren van digitale innovaties en het begeleiden en adviseren van de zorg. Klinkt dit als iets waar jij elke dag opnieuw blij van wordt? Dan hebben we een match, want wij zijn op zoek naar jou! 

Bij Abena draait alles om de zorg beter maken, voor zowel cliënten en zorgmedewerkers bij zorgorganisaties als cliënten die nog thuis wonen. Eén van de zorggebieden waar Abena zich op richt is continentiezorg. Abena Nova slim incontinentiemateriaal heeft zich bewezen en wordt door de zorg gezien als een zeer waardevolle innovatie.

Jouw uitdaging

Abena Nova gaat een volgende fase in. Slim incontinentiemateriaal heeft zich inmiddels ruim bewezen; de focus is echter verschoven naar het implementeren, opschalen en borgen binnen de zorgprocessen. Met jouw kennis, expertise en persoonlijkheid krijg je veel ruimte en vrijheid om mee te denken én mee te bouwen aan het succes van Abena Nova. Jouw uitdaging? Zorgen dat de methodiek voor succesvol implementeren continu verbetert en dat zorginstellingen, regiomanagers en verpleegkundigen deze succesvol toepassen in de praktijk

Wat ga je doen als Implementatiemanager Zorg?

In deze afwisselende functie ben jij verantwoordelijk voor het implementatieplan van Abena Nova bij klanten en de uitvoering. Ook denk je mee op het gebied van techniek en integratie met de systemen bij klanten. Je vertaalt de voordelen van Abena Nova naar de zorgpraktijk en het zorgmanagement, door bijvoorbeeld het maken en structureren van een business case. Jij bent degene die zorgteams en zorgverleners enthousiasmeert over de toepassing van nieuwe technieken. Hierbij benadruk je vooral de unieke waarde voor cliënten en zorgmedewerkers. 

Verder ondersteun je de interne organisatie bij het verder ontwikkelen van Abena Nova, het optimaliseren en verbeteren van de systemen en de bijbehorende processen. Waar nodig schakel je met het Global Nova Team in Denemarken om de gebruikerservaringen en ontwikkelwensen kenbaar te maken.

Met wie je veel samenwerkt

Als Implementatiemanager Zorg heb je veel contact met jouw collega Regiomanagers en Productspecialisten. Daarnaast werk je samen met collega’s die operationeel verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van Abena Nova implementaties. In deze rol word je projectleider voor de implementatie bij klanten in heel Nederland, waarbij je dus ook veel samenwerkt met zorgambassadeurs van de zorginstellingen.

Jij herkent jezelf hierin

Jouw vrienden en familie omschrijven jou als vindingrijk, authentiek, ondernemend en een warme persoonlijkheid. De zorg in Nederland écht verbeteren? Dat is iets waar jij gelukkig van wordt. Je spreekt de taal van de zorgmedewerkers, maar ook die van het management. Hierbij stel je de juiste vragen aan de juiste mensen, op het juiste moment. Ook weet je informatie gemakkelijk te vertalen en processen snel te begrijpen. Verder kun jij met jouw kennis en enthousiasme anderen gemakkelijk motiveren en in beweging brengen.

Daarnaast

  • beschik je over hbo/wo werk- en denkniveau;
  • heb je ervaring met de zorg binnen verpleeghuizen en/of verstandelijk beperkten zorg, maar ook met het implementeren van digitale innovaties in de (langdurige) zorg;
  • heb je een afgeronde opleiding op het gebied van zorg en technologie (pre); 
  • woon je bij voorkeur in het midden van Nederland.

Dit biedt Abena jou:

Abena is volop in ontwikkeling en inspireert als werkgever om te groeien; niet alleen in omzet maar ook in persoonlijke ontwikkeling. Als Implementatiemanager Zorg word je onderdeel van een team van enthousiaste, positieve en gedreven collega’s die naar elkaar ideeën luisteren, elkaar waarderen en helpen indien nodig.

Verder bieden wij jou het volgende:

  • een vast marktconform salaris, prestatiebonus en 8% vakantietoeslag;
  • 26 vakantie-, 3,5 atv- en 4 roostervrije dagen op basis van een fulltime dienstverband; 
  • auto, laptop en iPhone van de zaak;
  • volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van cursussen, trainingen en opleidingen; denk aan trainingen om alles te leren over Abena Nova, maar ook aan cursussen om steeds beter te worden in je vak;
  • een functie voor 36-40 uur, waarbij je alle ruimte krijgt om mee te denken over hoe Abena de kwaliteit van zorg kan verbeteren.

Over Abena Healthcare

Abena is een Deens familiebedrijf – opgericht in 1953 – en inmiddels gegroeid tot een toonaangevende zorgleverancier in 85 landen. Abena is partner op het gebied van kwaliteit van zorg waarbij duurzaamheid en innovatie belangrijke drijfveren zijn. Abena Nova het eerste slimme incontinentiemateriaal voor de dagelijkse praktijk is hiervan een mooi voorbeeld. Niet zo gek dus dat wij al verschillende innovatieprijzen gewonnen hebben!

 

Wanneer je bij ons aan de slag gaat, merk je gelijk de persoonlijke betrokkenheid van je collega’s en hun intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg. Collega’s luisteren aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen nieuwe medewerkers altijd met open armen. Je komt echt terecht in een ‘warm bad’.

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Heb je nog vragen over de vacature of over Abena? Stel ze gerust aan Fleur Slobbe via 06 3026 8379 of fleur@steamz.nl. Of solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt Abena bij het wervings- & selectietraject. Een geschikte kandidaat komt direct bij ons in dienst.