Consument 

Ga naar zorgprofessional
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Menu

Vacature: New Business Consultant Zorg

Vacature: New Business Consultant Zorg

Help jij als New Business Consultant Zorg (32-40 uur) een innovatieve en vooruitstrevende zorgleverancier groeien?

Jij zet jouw commercieel talent graag in om een bijdrage te leveren aan betere zorg. Je bent een gevoelsmens, aanpakker én een heuse onderzoeker. Dit is een ideale combinatie om met jouw kennis en advies, nieuwe warme relaties aan te gaan. Pak jij de telefoon? Wij zijn op zoek naar jou!

Bij  ons draait alles om het verbeteren van de zorg; bij zorgorganisaties en bij cliënten die thuis wonen. Abena biedt kennis en vooruitstrevende oplossingen binnen vier zorggebieden: incontinentiezorg, huidverzorging, infectiepreventie en facilitair. Naast de gezondheidszorg is Abena ook actief in de ‘non-healthcare’ branche, zoals de voedselverwerkingsindustrie.

Wat doe je als New Business Consultant Zorg?

Als New Business Consultant Zorg help je de groeiambities van Abena te realiseren door nieuwe deuren te openen. Het is aan jou om, samen met je collega Karin (ieder is verantwoordelijk voor een eigen regio) interessante leads te genereren voor Abena. Jullie kracht ligt in het actief contact leggen met potentiële klanten. Door écht verbinding te maken met wie je aan de lijn hebt creëer je een warme relatie. Hoe krijg je dat voor elkaar? Door je in deze bedrijven te verdiepen, hun jaarverslagen en kwaliteitsrapporten te analyseren en de informatie uit te pluizen.

Je spreekt mensen uit verschillende lagen in een organisatie, van inkoper tot raad van bestuur. Je benadert koude en lauwe leads. Jij overtuigt hen doordat je weet waar je het over hebt en schept daarmee vertrouwen bij jouw contactpersoon. Door jouw bestaande of opgedane kennis (m.b.v. de Abena Academy) van de uitdagingen in de zorg, ga je een inhoudelijk gesprek aan en geef je gedegen advies. Daarnaast weet je de weg in een digitale wereld. Zo houdt je alles nauwkeurig bij in het CRM-systeem en weet je online de juiste (potentiële) bedrijven te vinden.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

8.00 – 9.00 uur: Opstarten; Je begint je dag met een kopje koffie of thee. Je spreekt ‘s ochtends de dag door met collega’s en of je elkaar nog ergens mee kan helpen. Je stemt af met jouw directe collega Karin. Geen dag is hetzelfde, dus ook deze dag niet.

9.00 – 10.00 uur: Mailtjes beantwoorden; Je loopt jouw mailbox door en behandelt de vragen van collega’s en prospects die zijn binnen gedruppeld. Tussendoor bel je de Accountmanager buitendienst, om extra informatie op te halen over openstaande vraagstukken. Je belt met inkopers over de laatste statussen en spreekt contactpersonen uit zorginstanties. Je hebt nog een gaatje over, en zit niet graag stil, daarom bel je mensen uit een bestaande prospectlijst, zodat je de contacten warm houdt.

10.00 – 12.30 uur: Analyse; Je analyseert bedrijven uit de regio voor eventuele prospects. Ook de administratie moet gebeuren. Je gaat aan de slag met het bijwerken van de verkooppijplijn. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat alle klantinformatie in het CRM staat. Je hebt je analyse gedaan, denkt een aantal leads te hebben en daarom pak jij direct de telefoon!

12.30 – 13.00: Pauze; Samen met collega’s van de binnendienst en marketing heb je lunchpauze. Dat doen jullie vaak wandelend, lekker in het zonnetje!

13.00 – 14.00 uur: Regio Team meeting; Je hebt een team meeting met jouw regio. Dit is het moment om te laten zien waar je mee bezig bent geweest, maar bespreek je ook komende uitdagingen zoals aanbestedingen. Deze meeting heb je meestal 1x in de 6 weken. Tussendoor heb je veel contact gehad over de prioriteiten en afgestemd met collega’s uit de regio, met name de buitendienst! Na de meeting zijn alle koppen bij elkaar gestoken en is er een compleet beeld van alle lopende zaken in de regio!

14.00 – 17.00 uur Bellen met prospects; je belt met een prospect die een eerdere conversatie wil vervolgen. Je benadert leads die zijn voortgekomen uit marketing automation of belt met leads naar aanleiding van een commercieel project i.s.m. marketing. Je peilt de interesse van prospects voor uitgebreidere kennismakingsgesprekken. Jouw inzet is gericht op het leggen van de basis voor toekomstige ontmoetingen met de buitendienst, om zo waardevolle verbindingen tot stand te brengen.

Wat heeft Abena jou zoal te bieden?

  • Goed jaarsalaris van € 42.000 – € 50.000 bruto op basis van 40 uur, inclusief 8% vakantiegeld en on-target earnings (afhankelijk van je kennis en ervaring)
  • 33 vrije dagen per jaar (op fulltime basis), waarvan 26 vakantiedagen, 3,25 atv-dagen en 4 roostervrije dagen.
  • Uitdagende, klantgerichte en betekenisvolle rol van 32-40 uur bij een groeiende organisatie met een onderscheidende werkwijze in de zorg.
  • Werktijden van 08.00-17.00 uur, met uitzondering van de vrijdagen; dan genieten we al om 15.00 uur van ons welverdiende weekend! Verder hanteert Abena een hybride werkregeling, waarbij je minimaal drie dagen op kantoor aanwezig bent. Hiervoor worden faciliteiten, zoals een laptop, verstrekt.
  • Een enthousiast, positief en gedreven team, waarbij collega’s naar elkaars ideeën luisteren en elkaar waarderen.

Wie ben jij?

Jij bent enthousiast, leergierig en goed voorbereid. Je hebt een gezonde dosis lef en bent niet bang om de telefoon te pakken, integendeel. Jij krijgt juist energie van het spreken van verschillende mensen. Je gaat graag gesprekken aan en hebt oprechte interesse in de ander. Je maakt snel een connectie en weet andere mee te nemen in jouw verhaal.

Door jouw empathisch vermogen heb je de voelsprieten voor kansen. Met je commerciële gedrevenheid zie je oplossingen voor de uitdagingen die jouw contactpersoon ervaart.


Jij werkt hard en brengt nieuwe ideeën met je mee, maar houdt ook van een luchtige werksfeer met grapjes op zijn tijd.

Daarnaast beschik jij over:

  • mbo+/hbo werk- en denkniveau;
  • werkervaring in een commerciële rol;
  • een zorgachtergrond of affiniteit hiermee is een pré. Wanneer je geen kennis van de zorg hebt, weet je snel kennis op te doen en nieuwe informatie jezelf eigen te maken. Daarbij heb je interesse om je in te lezen in alle vier de facetten van wat Abena te bieden heeft;
  • ben je goed in systemen en kun je daarin snel linkjes leggen;
  • spreek je vloeiend Nederlands en woon je op maximaal een uur afstand van ons kantoor in Boxmeer.

Waar ga je werken?

Abena Nederland is onderdeel van de Abena Group: een Deense producent en leverancier van duurzame disposables voor de gezondheidszorg en erbuiten: producten voor schoonmaak-, horeca-, verpakkingsgroothandels en voedingsmiddelenindustrie met vestigingen in meer dan 60 landen en een eigen inkoopkantoor in China.

De kernwaarden van Abena lopen als een rode draad door het bedrijf. Ook onze medewerkers herkennen zich hierin meteen, namelijk: verantwoordelijkheid, drive, positief-kritisch, authentiek en eigenzinnig én sympathieke bravoure. Wij staan altijd open voor ontwikkeling en nieuwe technologieën. Zo luisteren collega’s aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen wij nieuwe medewerkers met open armen. Je komt terecht in een ‘warm bad’. Dat ga je vanzelf merken als je langsgaat voor een kopje koffie!

 

Do you care? Wij leren je graag kennen!

Solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt Abena bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij Abena.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze gerust aan Doris Moggré via 06 3074 7291 of doris@steamz.nl.