Vacature: Zorgadviseur

Wil jij ook bijdragen aan betere zorg als Zorgadviseur (24-40 uur)?

Wil jij je verpleegkundige achtergrond inzetten om zorgmedewerkers te adviseren over continentiezorg, huidverzorging en infectiepreventie? Zie je het zitten om op vaste werktijden te werken? En vind jij het een leuke uitdaging om je samen met fijne collega’s in te zetten voor betere zorg? Dan is deze vacature bij Abena iets voor jou!

Bij Abena Healthcare draait alles om de zorg beter maken, voor zowel cliënten en zorgmedewerkers bij zorgorganisaties als cliënten die nog thuis wonen. Ze bieden hiervoor kennis en vooruitstrevende oplossingen binnen vier zorggebieden; continentiezorg, huidverzorging, infectiepreventie en facilitair

Wat ga je doen als Zorgadviseur bij Abena?
Als Zorgadviseur/verpleegkundige adviseur adviseer en ondersteun je zorgmedewerkers met de basiszorg op het gebied van continentiezorg, huidverzorging en infectiepreventie.

Jouw contactpersonen werken veelal in de ouderenzorg of bij VG-instellingen. Samen met je productspecialisten collega’s geef je deze zorgmedewerkers advies over de beste zorg en help je met de juiste inzet en gebruik van de producten.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Kopje koffie, mail open, telefoon aangesloten; jouw dag kan beginnen! Normaal gesproken start jij je dag in Boxmeer, maar vanwege de thuiswerk maatregelen begint jouw werkdag vanuit je thuiswerkplek.

Je neemt telefonisch contact op met een zorgmedewerker die werkzaam is bij een verpleeghuis. Eén van de cliënten wordt elke dag wakker in een nat bed en je helpt met jouw kennis om het doorlekken van het incontinentiemateriaal te voorkomen. Je stuurt aanleginstructies digitaal door en maakt een afspraak voor je collega productspecialist die binnenkort langskomt.

‘s Middags belt een andere zorgmedewerker in paniek op. Bij haar woongroep is er een uitbraak van het Noro-virus. Je stelt haar gerust en adviseert over hoe je het beste kunt handelen. Daarna schakel je met logistiek en sales om de juiste infectiepreventie producten snel te laten leveren.

De rest van de dag komen er telefonisch en via social media verschillende vragen binnen over onder andere huidzorg en bedlegerige patiënten wassen. Jij bent in je element doordat je met jouw veelzijdige kennis en advies klanten met de juiste zorgoplossingen kunt helpen!

Wat heeft Abena jou zoal te bieden?

 • Goed salaris van €2.700- €3.500 (bruto per maand op basis van 40 uur) afhankelijk van je leeftijd en ervaring en een prestatiebonus.
 • Goede pensioenregeling.
 • 26 vakantiedagen, 3,25 atv-dagen en 4 roostervrije dagen op basis van fulltime dienstverband.
 • Een veelzijdige en betekenisvolle functie van 24-40 uur (afhankelijk van jouw voorkeur) met kantoortijden.
 • Werken bij een groeiende organisatie met een onderscheidende werkwijze in de zorg.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van cursussen, trainingen en opleidingen.
 • Alle ruimte om mee te denken over hoe Abena de kwaliteit van zorg kan verbeteren.
 • Een enthousiast, positief en gedreven team. Er heerst een familiegevoel waarin collega’s naar elkaars ideeën luisteren en elkaar waarderen.
 • Leuke teamuitjes (zodra het uiteraard weer kan).

Wie ben jij?

Jij geeft oprecht om het welzijn van mensen en de kwaliteit van zorg. Je bent empathisch, enthousiast en ontzettend leergierig. Een nieuw systeem en zorgprotocollen? Geen probleem, jij leert er snel mee werken. Je stelt mensen snel op hun gemak en bent zowel mondeling als schriftelijk een fijne en professionele gesprekspartner.

Daarnaast beschik jij over:

 • mbo/hbo verpleegkundige opleiding;
 • ervaring en kennis van ouderenzorg en/of verstandelijke gehandicaptenzorg;
 • passie voor de zorg en welzijn van cliënten en zorgprofessionals;
 • bij voorkeur ervaring met continentiezorg, huidzorg en/of infectiepreventie.

Waar ga je werken?

Abena is een Deens familiebedrijf. Dat merk je goed aan de persoonlijke betrokkenheid van medewerkers en de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg. Abena is opgericht in 1953 en inmiddels gegroeid tot een toonaangevende zorgleverancier in 55 landen waarbij duurzaamheid en innovatie belangrijk zijn. Zo verbetert Abena de zorg met Abena Nova (slim incontinentiemateriaal). Veel zorginstellingen maken gebruik van deze innovatie en ze hebben hiervoor ook verschillende innovatieprijzen gewonnen.

Ook in de werksfeer ervaar je dat Abena openstaat voor ontwikkeling en nieuwe technologieën. Collega’s luisteren aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen nieuwe medewerkers altijd met open armen. Je komt terecht in een ‘warm bad’.

Interesse? Wij leren je graag kennen!

Solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt Abena bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij Abena.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze gerust aan Gabie van Heuven via 06 4225 4862 of gabie@steamz.nl.