Kraamverband

Je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna zijn mooie maar ook ingrijpende momenten die je nooit meer vergeet. Toch zijn er voordat je kindje geboren wordt een aantal zaken die geregeld moeten zijn en spullen die je in huis moet hebben. Denk daarbij aan de inrichting van de babykamer, luiertjes, flesjes en de kleertjes fris gewassen in de kast. Ruim voor de uitgerekende datum ontvang je van je zorgverzekeraar een ’blije doos’ met daarin een aantal handige spullen, waaronder het kraamverband.

Hoe lang houd je bloedverlies?

Na de bevalling blijf je last houden van bloedverlies en dan heb je echt een groot kraamverband nodig. Na een paar dagen wordt dat gelukkig meestal minder en kun je volstaan met een dunner verbandje. Als de kraamverzorgster net weg is, is het bloedverlies juist weer wat meer omdat je dan zelf weer meer mobiel bent en zelf weer voor je kindje en huishouden zorgt. In deze periode moet je kunnen vertrouwen op veilig kraamverband. Gemiddeld duurt het 5 tot 6 weken voordat het vloeien na de bevalling helemaal over is.

Sommige vrouwen hebben last van het dragen van kraamverband. Om de huid zoveel mogelijk te laten ademen en een broeierig gevoel te voorkomen, is het belangrijk dat het kraamverband geen plastic beschermzijde heeft. De Abri-Let Anatomic van Abena is een anatomisch gevormd kraamverband zonder beschermzijde met een unieke TopDrylaag. Deze laag zorgt voor een snelle opname van het bloed en een schoon en fris gevoel. Daarnaast heeft de Abri-Let Anatomic het Scandinavisch milieukeurmerk Nordic Ecolabel, dé garantie voor een duurzaam geproduceerd product.

  • Abena Kraamverband

    Het kraamverband van Abena biedt optimale bescherming in de eerste dagen na de bevalling.

    Opties selecteren