Alles over wondverzorging

De beste bescherming bij wonden

Een sneetje of een wondje verzorgen lijkt zo makkelijk. Een pleister erop en klaar. Toch komt er meer kijken bij de verzorging van een wondje. Hoe maak je een wond schoon en welke pleister kun je het best gebruiken.

Lees er alles over in onze kennisartikelen.

Veelgestelde vragen

Abena heeft verschillende wondverzorgingsproducten, allemaal voor een ander doeleinde: kompressen, pleisters, verbanden en zwachtels. 

Een zwachtel of windsel is een langwerpig verband, opgerold, dat wordt gebruikt om druk uit te oefenen (compressie) of om iets vast te maken ofwel fixeren. Bijvoorbeeld een gaas op een wond.

Eilandpleisters zijn bedoeld voor grote wonden. De plakrand zit ver genoeg van de wond af en dit zorgt voor meer gemak bij het verwijderen van de pleister. Eilandpleisters bevorderen genezing van de wond.

Een kompres wordt gebruikt om een wond te reinigen, te ontsmetten en af te dekken. Het kompres wordt op de wond bevestigd d.m.v. een hechtpleister of een zwachtel. Kompressen kunnen o.a. gebruikt worden voor huid- en mondreiniging, wondreiniging en zalfkomres.

Een wond is een beschadiging van de huid. Deze beschadiging kan oppervlakkig zijn, maar ook dieper gaan. Soms geneest een wond snel, maar soms ook heel langzaam of moeizaam. Dit is afhankelijk van het type wond en de persoonlijke situatie. 

Hoe je een wond verzorgt is afhankelijk van de soort wond en de persoonlijke situatie. 

Nee, kleine wondjes die niet g veel bloeden of gevaarlijk vervuild zijn kun je zelf verzorgen met een pleister of gaasje. Bij grotere wonden is het verstandig om de huisarts te raadplegen.

Met vragen over wondzorg producten kun je terecht bij Vera en Miranda van het Abena Adviesteam. Zij helpen je graag verder. Bel naar 0485 343444 of stuur een mail.

Uit ons kenniscentrum

  • Alles
  • Wondverzorging
Alles
  • Alles
  • Wondverzorging
ABENA Healthcare Alles wat je moet weten over wondverzorging

Wondverzorging: alles wat je moet weten

Lees meer
ABENA Healthcare wondverzorging - het knippen van pleisters

Het knippen van pleisters voor optimaal gebruik

Lees meer
Wanneer welke pleister of verband ABENA wondverzorging

Wanneer welk(e) pleister of verband?

Lees meer
ABENA Wondverzorging - zwachtelen

Zwachtelen – wanneer en hoe

Lees meer

Aanbevolen producten

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

Geen producten in je winkelwagen