Alles over incontinentie

De beste bescherming bij incontinentie

Het is normaal dat kinderen tot een bepaalde leeftijd in hun broek en in bed plassen. Dat is anders als het gebeurt bij oudere kinderen of volwassenen. Toch hebben ruim één miljoen Nederlanders hier vrijwel dagelijks mee te maken. Ongewild urine verliezen noemen we incontinentie. In dit kenniscentrum hebben we al onze expertise over incontinentie verzameld. We leggen de verschillende vormen van incontinentie uit en bespreken het probleem. We helpen je kiezen voor de juiste oplossing, zoals incontinentiemateriaal of bedbescherming. Ook kijken we naar situaties waarin je ongewild urine kunt verliezen, zoals tijdens het sporten of bij ziektes zoals dementie.

Veelgestelde vragen

Het verliezen van ongewild urineverlies noemen we incontinentie. Er zijn verschillende vormen van incontinentie en verschillende mate van incontinentie onder verschillende leeftijdsgroepen. Hier lees je meer over in ons kenniscentrum.

Er zijn verschillende oorzaken van incontinentie. De belangrijkste oorzaken van incontinentie zijn een overactieve blaas, de verzwakking van de bekkenbodemspieren en een slechte afsluiting van de plasbuis.

Er zijn vijf verschillende vormen van incontinentie: functionele incontinentie, aandrangincontinentie, overloopincontinentie, reflexincontinentie en stress- of inspanningsincontinentie. In ons kenniscentrum lees je meer over de verschillende vormen van incontinentie en wat deze vormen inhouden.

Uit ons kenniscentrum

incontinentie bij mannen

Mannen en incontinentie

Lees meer
plasproblemen bij mannen en vrouwen

Plasproblemen bij mannen en vrouwen

Lees meer
Abena impact urineverlies

De impact van ongewild urineverlies

Lees meer
stinkende urine

Stinkende urine

Lees meer
stappenplan vergoedingen incontinentiemateriaal

Stap 5: producten bestellen voor dagelijks gebruik

Lees meer
Abena wat is incontinentie, oorzaken, vormen en oplossingen

Wat is incontinentie

Lees meer
vergoeding van incontinentiemateriaal

Vergoeding van incontinentiemateriaal

Lees meer
de 4 fasen van dementie

Toiletgang bij dementie

Lees meer
stappenplan vergoedingen incontinentiemateriaal

Stap 2: voorschrift verkrijgen

Lees meer

Aanbevolen producten

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.