Nachtluiers voor volwassenen

Nachtluiers voor volwassenen

Het belangrijkste verschil tussen incontinentiemateriaal voor overdag en incontinentiemateriaal voor de nacht is dat je ’s nachts graag wilt doorslapen. Je wilt je geen zorgen hoeven maken over hoe vol het incontinentiemateriaal is en doorlekken voorkomen. Onze nachtluiers voor volwassenen zijn een betrouwbaar product, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je doorlekt.

Inhoudsopgave

Wat zijn nachtluiers voor volwassenen?

Nachtluiers voor volwassenen worden ook wel slips genoemd. Nachtluiers voor volwassenen zijn er voor twee soorten problemen: ongewenst verlies van urine en van ontlasting. Luiers voor volwassenen worden met een plakstrip vastgezet op de voorzijde van het product. Dit in tegenstelling tot incontinentiebroekjes voor de nacht die je op dezelfde manier aantrekt als een onderbroek.

Wat is belangrijk bij incontinentiemateriaal voor de nacht?

Bij incontinentiemateriaal voor de nacht draait het om drie dingen:

 1. Absorptie
  Het is belangrijk om ’s nachts een product met voldoende absorberend vermogen te vinden. Zeker wanneer je liever doorslaapt en dus niet wilt opstaan om het product te vervangen.
 2. Fixatie
  Fixatie is bij incontinentiemateriaal voor de nacht erg belangrijk. Het moet goed vastzitten rond het lichaam, goed in de liezen aansluiten en niet gaan schuiven.
 3. Pasvorm
  Een slechte pasvorm is de belangrijkste oorzaak van lekkages. Met pasvorm bedoelen we de maatvoering en hoe het product aansluit op het lichaam. Het bepalen van de juiste maat is dus belangrijk om lekkages te voorkomen. Meet met een meetlintje de omvang van je heup op het breedste gedeelte (circa 10 cm. onder de navel). Bij al onze producten staat de heupomvang aangegeven. Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact op met onze zorgadviseurs. Dit kan telefonisch via 0485 58 11 50 of per e-mail via support@abena.nl. Zij helpen je graag.

Bestel een proefpakket

Weet je niet welk product je nodig hebt? Zoek het juiste incontinentieproduct van Abena en bestel een proefpakket.

Verschillende soorten incontinentiemateriaal voor de nacht

Nachtluiers voor volwassenen zijn niet de enige vorm van incontinentiemateriaal voor de nacht. Wij lichten hier de verschillende soorten incontinentiemateriaal voor de nacht toe:

 • Inlegger
  De inlegger is een verband dat in het ondergoed of in een fixatiebroekje wordt gedragen. Inleggers zijn verkrijgbaar met of zonder hechtstrip en in diverse soorten: voor opname van enkele druppels tot de gehele blaasinhoud.
 • Pants
  Dit zijn incontinentiebroekjes voor de nacht die je net zoals het eigen ondergoed draagt. Incontinentiebroekjes voor de nacht zijn verkrijgbaar met een absorptie van flinke scheuten tot de gehele blaasinhoud.
 • Slip
  De slip is een ander woord voor de nachtluier. De slip zet je vast met plakstrips. Ze absorberen flinke scheuten tot de hele blaasinhoud (en nog meer). Nachtluiers voor volwassenen hebben de grootste opname van al het incontinentiemateriaal voor de nacht.
 • Verband met heupbandsluiting
  De Abena Wing is een verband dat vastzit aan een heupband. Je maakt de heupband om je middel vast, trekt het verband tussen je benen door naar voren en bevestigt dit vervolgens aan de heupband. De Abena Wing is geschikt voor mensen die regelmatig flinke scheuten tot de gehele blaasinhoud verliezen.

Ons adviesteam staat voor je klaar

Onze zorgadviseurs Vera, Miranda, Anita en Ilse helpen je graag en voorzien je van advies op maat.

Welke vorm moet ik kiezen?

Welke vorm van incontinentiemateriaal voor de nacht het meest geschikt is, is afhankelijk van 1) de hoeveelheid urine (of ontlasting) die je verliest en 2) van jouw eigen voorkeur.

 1. Hoeveelheid urineverlies
  Voor heel licht urineverlies is een inlegger voldoende. Heb je last van zwaar urineverlies of verlies je ’s nachts de volledige blaasinhoud? Dan bieden nachtluiers voor volwassenen de beste bescherming.
 2. Jouw voorkeur
  Qua incontinentiemateriaal hebben mensen vaak een voorkeur. De één wil liever geen nachtluier gebruiken, omdat dit andere associaties oproept. Incontinentie broekjes worden als onprettig ervaren als ze niet zelfstandig aangetrokken kunnen worden. En andere mensen vinden inleggers niet fijn ‘voelen’. Daarom zijn er ook verschillende vormen van incontinentiemateriaal, zodat er voor iedereen een passende oplossing is.

 

Bij Abena adviseren we je graag over de beste vorm van incontinentiemateriaal voor de nacht in jouw specifieke situatie. Alle incontinentiematerialen van Abena zijn uit te proberen met een proefpakket. Dé manier om te ervaren wat het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

Over het algemeen kan incontinentiemateriaal voor overdag ook ’s nachts gebruikt worden. Maar wanneer je last hebt van zwaar tot zeer zwaar urineverlies, is incontinentiemateriaal voor ’s nachts wel aan te raden. Incontinentiemateriaal voor de nacht kan meer vocht absorberen, waardoor je een langere periode kunt overbruggen.

Welk incontinentiemateriaal het beste is voor de nacht, is afhankelijk van de mate van urineverlies en waar jouw voorkeur naar uitgaat. Middels ons proefpakket ervaar je zelf wat het beste bij je past.

Een luier voor volwassenen noemen we ook wel een slip. Een slip wordt, net zoals een luier, door middel van plakstrips dicht gedaan.

Aanbevolen producten

Gerelateerde artikelen

urineverlies na prostaatoperatie

Urineverlies na een prostaatoperatie

Lees meer
plasproblemen bij mannen en vrouwen

Plasproblemen bij mannen en vrouwen

Lees meer
nadruppelen bij mannen

Nadruppelen bij mannen

Lees meer

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

incontinentie kenniscentrum
Geen producten in je winkelwagen