Proefpakketten

Proefpakket incontinentiemateriaal aanvragen

Incontinentiemateriaal is er voor mannen, vrouwen en kinderen met ongewenst verlies van urine en/of ontlasting. Er zijn incontinentiematerialen beschikbaar voor verschillende vormen van incontinentie en mate van urineverlies of ontlastingsverlies. Het vinden van het juiste product kan een lastige keuze zijn. Daarom kan het helpen om het product eerst te proberen via een proefpakket. 

Proefpakketten stellen wij ter beschikking voor slechts 1 euro per proefpakket. Wij vragen deze kleine bijdrage zodat er geen misbruik wordt gemaakt. Samen maken we ons sterk tegen verspilling!

Hieronder tref je het complete overzicht van de incontinentiematerialen die je als proefpakket bij Abena kunt bestellen. Indien je vragen hebt over de keuze van het juiste proefpakket, kun je ons ook bellen  0485-581150

Ben je zorgprofessional?

Zorgprofessionals kunnen voor het bestellen van gratis proefpakketten terecht in Mijn Account van Abena. Via Mijn Account kun je proefpakketten aanvragen voor jouw organisatie of rechtstreeks voor jouw cliënten.

Profiteer ook van de voordelen van Mijn Account door een login aan te vragen. Heb je al een login en ben je ingelogd? Klik dan hier.

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste product?

Vul dan de keuzeselector in. Aan de hand van een paar vragen kunnen wij u helpen het voor u meest geschikte product te vinden.

Veelgestelde vragen

Het type incontinentiemateriaal is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst natuurlijk hoeveel urine verloren wordt. Zijn het druppeltjes, scheutjes, regelmatig flinke scheuten of verlies van de gehele blaasinhoud. Daarnaast speelt zelfredzaamheid en mobiliteit een grote rol. Kun je jezelf goed verschonen of ben je afhankelijk van de hulp van anderen. Persoonlijke voorkeur en het feit of je man of vrouw bent spelen daarnaast ook een belangrijke rol. 

Wij adviseren daarom om een incontinentieproduct altijd eerst te proberen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen je graag bij het vinden van het meest passende product. Telefoon 0485 58 11 50 of stuur een mail naar support@abena.nl

Abena incontinentieproducten zijn verkrijgbaar in verschillende absorptieniveaus. 

Van producten voor af en toe een druppel of scheutje urineverlies, tot producten die de gehele blaasinhoud kunnen absorberen. Bekijk het keuzemenu om te zien welk absorptieniveau het best bij je past.

Abena heeft een uitgebreid assortiment incontinentieproducten:

  • Inlegverbanden met hechtstrip voor druppeltjes tot scheuten urineverlies
  • Inlegverband met hechtstrip voor mannen met druppeltjes tot scheuten urineverlies
  • Inlegverband zonder hechtstrip voor mannen en vrouwen met verlies van flinke scheuten tot de gehele blaasinhoud
  • Pull-up broekjes voor mannen en vrouwen met verlies van flinke scheuten tot de gehele blaasinhoud
  • Slips met plakkers voor mannen en vrouwen die meerdere keren hun gehele blaasinhoud verliezen
  • Slip met heupbandsluiting (flexsysteem) voor mannen en vrouwen die meerdere keren hun gehele blaasinhoud verliezen. 

Heb je een keuze gemaakt in het type incontinentiemateriaal en krijg je het incontinentiemateriaal NIET vergoed vanuit de ziektekostenverzekering of wil je extra producten bestellen, dan kun je de producten bestellen in onze webshop.

Krijg je de producten via een recept van je (huis)arts WEL vergoed, dan zijn onze producten verkrijgbaar bij de Medisch Speciaalzaken.

Neem contact op met onze Zorgadviseurs als je niet weet bij welke Medisch Speciaalzaak de Abena producten verkrijgbaar zijn. Telefoon 0485 58 11 50  of stuur een mail naar support@abena.nl

Onze proefpakketten worden in een neutrale doos verzonden. De naam Abena staat niet vermeld op het verzendetiket. Daarnaast worden de pakketten ook niet bij de buren bezorgd en vraagt de postbezorger een handtekening voor ontvangst.

Afhankelijk van de levering door PostNL heb je het proefpakket 1 à 2 werkdagen na aanvraag in huis.

Je kunt in principe twee proefpakketten aanvragen. Mocht je dan toch niet het voor jouw meest passende product hebben gevonden, neem dan contact op met onze Zorgadviseurs. Zij helpen je graag. Telefoon: 0485 58 11 50 of stuur een mail naar support@abena.nl.

Proefpakketten stellen wij ter beschikking voor slechts 1 euro per proefpakket. Wij vragen deze kleine bijdrage zodat er geen misbruik wordt gemaakt. Samen maken we ons sterk tegen verspilling!

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

Geen producten in je winkelwagen