De beste hulp bij urineverlies, voel je zeker en beschermd

Urineverlies brengt ongemakken met zich mee. Een geschikte oplossing is noodzakelijk om je goed te voelen. Met ABENA kies je voor zekerheid, vind het product dat bij jou past.

Keuzehulp
incontinentiemateriaal

Vergoeding van
incontinentiemateriaal

  • usp 1
    Geadviseerd door zorgprofessionals
  • usp 2
    Comfortabele en veilige producten
  • usp 3
    100% discreet bezorgd
  • usp 4
    Een duurzame keuze

Incontinentie bij
vrouwen

Incontinentie bij
mannen

Incontinentie bij
kinderen

Meest verkochte producten

proefpakket afbeelding homepage kopie

Proefpakket incontinentiemateriaal

Ontvang nu een proefpakket van ons incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal is er voor mannen, vrouwen en kinderen met ongewenst verlies van urine en/of ontlasting. Er zijn incontinentiematerialen beschikbaar voor verschillende vormen van incontinentie en mate van urineverlies of ontlastingsverlies. 

Het vinden van het juiste product kan een lastige keuze zijn. Daarom kan het helpen om het product eerst te proberen via een proefpakket. 

We zorgen voor jou

Veiligheid en keurmerken

Veiligheid staat altijd voorop en al onze producten zijn op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Onderschreven door onze milieu- en kwaliteitskeurmerken zoals het Nordic Swan Ecolabel, FSC keurmerk en ISO certificeringen. Meer weten?

abena labels
banner-homepage-nieuw

Wij zijn Abena

Professionele producten voor thuis

Wij geloven dat jouw dagelijkse bescherming en verzorging bijdraagt aan jouw kwaliteit van leven. Abena biedt professionele producten die garant staan voor kwaliteit en huidvriendelijkheid. 

Geproduceerd in Denemarken met minimale impact op het milieu. Aanbevolen door zorgprofessionals.

Kenniscentrum

Uit ons kenniscentrum

Enuresis nocturna - urineverlies tijdens de slaap | Abena Healthcare

Enuresis nocturna: onvrijwillig urineverlies tijdens de slaap

Urineverliezen tijdens de slaap wordt vaak geassocieerd met kinderen, het komt echter ook voor bij volwassenen.
> Lees meer

De impact van ongewild urineverlies

Urineverlies veroorzaakt psychosociale problemen zoals stress en schaamte. Fecale incontinentie vergroot deze gevoelens nog meer.
> Lees meer
stinkende urine plas

Stinkende urine

Bepaalde voedingsmiddelen, zoals asperges en knoflook, kunnen de geur van urine veranderen, maar stinkende urine kan ook wijzen op gezondheidsproblemen.
> Lees meer
Abena vormen van incontinentie

Vormen van incontinentie

De verschillende vormen van incontinentie kunnen worden opgedeeld op basis van de oorzaak van de klachten.
> Lees meer
Abena instructievideo's voor het aanleggen van onze incontinentieproducten

Aanleginstructies

Correct aanleggen van incontinentieproducten voorkomt lekkage en huidirritatie. Bekijk onze instructievideo's voor stapsgewijze begeleiding.
> Lees meer
dementie en incontinentie

Dementie en incontinentie

Abena biedt oprechte ondersteuning aan mantelzorgers en mensen met dementie, met kennis en hulp bij incontinentie en toiletgang.
> Lees meer

Ons adviesteam staat voor je klaar

Onze zorgadviseurs Vera, Miranda, Anita en Ilse helpen je graag en voorzien je van advies op maat.

Veel gestelde vragen

Incontinentie is het ongewild verlies van urine of ontlasting. Ook is het mogelijk dat mensen met incontinentie zowel urine als ontlasting verliezen. In dat geval is sprake van dubbele incontinentie. Incontinentie kan verschillende oorzaken hebben en er zijn diverse vormen van incontinentie.

Het is normaal dat kinderen tot een bepaalde leeftijd in hun broek en in bed plassen. Dat is anders als het gebeurt bij oudere kinderen of volwassenen. Toch hebben ruim één miljoen Nederlanders hier vrijwel dagelijks mee te maken. Men spreekt van incontinentie als iemand minimaal twee keer per maand ongewild urine verliest. Door lichamelijke of cognitieve stoornissen werkt hun blaas of sluitspier van de anus niet naar behoren en ontstaat ongewild verlies van urine en/of ontlasting. Dit probleem wordt ook wel incontinentie genoemd. Naast het onderscheid tussen fecale incontinentie en urine-incontinentie zijn er verschillende soorten incontinentie. Wat de verschillende vormen van incontinentie met elkaar gemeen hebben, is dat er in de meeste gevallen iets aan kan worden gedaan. Op tijd een arts raadplegen is daarbij heel belangrijk.

Lees meer

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van incontinentie. Hoewel incontinentie vooral voorkomt bij vrouwen en oudere mensen, zijn geslacht en ouderdom geen directe oorzaak van incontinentie. Vaak is ongewild urineverlies de oorzaak van onderliggende problemen van lichamelijke of cognitieve aandoeningen. Hierbij valt onder meer te denken aan een verzwakking of beschadiging van de bekkenbodemspieren of de ziekte van Parkinson. De mate van urineverlies is verschillend per persoon en varieert van enkele druppels tot de complete blaasinhoud. Het incontinentiemateriaal van Abena kan de oplossing voor uw probleem zijn.

Wij hebben alle veelgestelde vragen omtrent vergoeding en verkrijgbaarheid hier samengevat.

Er zijn verschillende soorten en oorzaken van incontinentie. Allereerst is er een onderscheid te maken tussen urine-incontinentie en ontlastingsincontinentie, terwijl het ook voorkomt dat mensen zowel urine als ontlasting verliezen. Dit wordt ook wel dubbele incontinentie genoemd. Urine-incontinentie is er daarnaast in verschillende vormen, die allemaal uiteenlopende oorzaken hebben.

De verschillende soorten incontinentie kunnen worden opgedeeld op basis van de oorzaak van de klachten. Urineverlies met verzwakte of beschadigde bekkenbodemspieren als oorzaak wordt ook wel inspanningsincontinentie of stressincontinentie genoemd, prostaatproblemen en afwijkingen aan de baarmoeder of eierstokken duiden op overloopincontinentie of aandrangincontinentie en zenuwaandoeningen kunnen zorgen voor neurogene incontinentie ofwel reflexincontinentie. In alle bovengenoemde gevallen is sprake van problemen met de werking van de blaas. Bij functionele incontinentie is dit niet het geval. Functionele incontinentie is een vorm van urineverlies waarbij de blaas normaal werkt, maar lichamelijke of psychische beperkingen zoals een handicap of oogprobleem het moeilijk maakt voor mensen om op tijd het toilet te bereiken.

Lees meer

Veel mensen vinden het moeilijk kiezen tussen de verschillende soorten incontinentiemateriaal. Ze twijfelen tussen een inlegger en een broekje of weten niet welk absorptievermogen ze nodig hebben. Welk incontinentiemateriaal iemand nodig heeft, is daarnaast onder andere afhankelijk van geslacht en het type incontinentie.

Lees meer over welk incontinentiemateriaal het beste bij uw situatie past, of bekijk alle incontinentiemateriaal van Abena.

Incontinentiemateriaal is er speciaal voor volwassenen met ongewild urineverlies. Er zijn incontinentiematerialen beschikbaar voor verschillende vormen van incontinentie en mate van urineverlies. Om zeker te weten welk incontinentiemateriaal geschikt is, is het mogelijk om gratis proefpakketten van incontinentieproducten te bestellen.

Vraag een proefpakket aan

Een rode huid kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld afsluiting van de lichaamsplooien of blootstelling aan urine en/of ontlasting, schurend of knellend incontinentiemateriaal of kleding die te strak zit. Check daarom of het incontinentiemateriaal goed aangelegd is en of de juiste maat gekozen is.

Bij Abena onderscheiden we verschillende handelingen om een rode huid te herstellen en/of tegen te gaan:

  • Mild reinigen
  • Hydrateren
  • Beschermen
  • Ademende materialen gebruiken

Lees meer over een rode huid in ons kennisartikel een rode huid of download de infographic waarin duidelijk uitgelegd wordt hoe je een rode huid behandelt en een gezonde huid behoudt.

Een rode huid is altijd een signaal dat er wat aan de hand is. Overleg altijd met een (huis)arts of de thuiszorg wat de oorzaak van de rode huid kan zijn.

Ja dat mag. De verzorgend wassen washandjes van Abena kunnen in een magnetron verwarmd worden. Kijk op de achterzijde van de verpakking voor de instructies.

Nee dat hoeft niet. De pakjes zijn hersluitbaar en kunnen 24 uur bewaard blijven zonder dat deze uitdrogen.

Verzorgend wassen washandjes kunnen ook gebruikt worden voor het wassen van het gezicht. Wij adviseren echter om niet de ooghoeken te wassen omdat dit irritatie kan veroorzaken. Gebruik hiervoor een wegwerp of textiel washandje.

Ook voor mannen adviseren wij het gezicht niet te wassen met een verzorgend wassen washandje omdat de lotion in het washandje een beschermlaagje op de huid vormt wat het scheren bemoeilijkt. Gebruik voor het wassen bij voorkeur een textiel washandje en geen molton wegwerp washandje. De pluizen van de molton kunnen in de baardharen achterblijven.

Het is belangrijk dat u een product gebruikt met de juiste pH-waarde, afgestemd op de huid en dat het product hydraterende ingrediënten bevatten die de huid niet alleen reinigen maar ook verzorgen. De 2-in-1 body wash en shampoo en milde shampoo van Abena zijn pH-huidneutraal (4-5 pH). De Abena intiemverzorging heeft een pH van 3-4 en is ook zeer geschikt voor het wassen van een zeer droge huid.

Geen producten in je winkelwagen