Over Abena

Oprecht de beste hulp bij incontinentie, huidverzorging en persoonlijke bescherming.

Bij Abena willen we dagelijks het verschil maken in het leven van mensen. Dat doen we door oplossingen te bieden die de kwaliteit van leven van mensen verbeteren. Voor mannen, vrouwen, kinderen, baby’s, maar ook voor mantelzorgers die dag in en uit voor anderen klaarstaan. De gezondheid van mens en milieu staat altijd centraal in alles wat we doen.

Inhoudsopgave

Onze drijfveren

Because we care. Onze belangrijkste drijfveer. Wij willen de beste zorg bieden aan jou als consument. Dat doen we door het leveren van hoogwaardige verzorgings- en beschermingsproducten en het bieden van professioneel advies. Op het gebied van incontinentie, huidverzorging en persoonlijke bescherming. Onze missie is het bijdragen aan een gezonde toekomst voor mens en milieu. 

Hoe het begon

De geschiedenis van Abena gaat terug tot het jaar 1953. Vanuit de Zuid-Deense stad Aabenraa is Abena uitgegroeid tot een multinational en één van de marktleiders op het gebied van hoogwaardige producten en oplossingen voor de zorg. 

Deense roots

Bij Abena zijn we trots op onze Deense afkomst. Denemarken is een van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid, kent een zeer hoge kwaliteit gezondheidszorg en is één van de gelukkigste landen ter wereld. 

Innovatief familiebedrijf

Ondanks onze groei blijven we met beide benen op de grond. Als familiebedrijf zijn we koersvast. We hebben een gezonde financiële positie en zijn niet beursgenoteerd. Wij werken voor onze klanten en eindgebruikers, niet voor aandeelhouders.

Specialist in persoonlijke verzorging en bescherming

We zijn specialist in dagelijkse verzorging en beschermingsmiddelen. Al meer dan 25 jaar leveren wij incontinentie- en huidverzorgingsproducten aan zorginstellingen en thuiszorgorganisaties. We kennen de problemen van onze eindgebruikers en gaan ver om deze om te lossen. Veiligheid staat altijd voorop. Daarom zijn al onze producten op huidvriendelijke en milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Onderschreven door onze milieu- en kwaliteitskeurmerken zoals het Nordic Swan Ecolabel, FSC keurmerk en ISO certificeringen. 

Van de meest milieuvriendelijke babyluiers tot de veiligste verzorgend wassen washandjes en mondneusmaskers. En van speciaal fixatieondergoed tot plus-size incontinentieproducten. Geen ander merk heeft zo’n breed pakket aan persoonlijke verzorgingsproducten en beschermingsmiddelen. Abena heeft producten voor jong en oud, dik en dun, lang en kort, mobiel en niet-mobiel. Kortom: wij zijn er voor jou.

Werken bij Abena

Werken bij een innovatief, snel groeiend en duurzaam bedrijf met hart voor de zorg? Bekijk onze vacatures.

Relevante onderwerpen

Nordic Swan Ecolabel ABENA Healthcare

Nordic Swan Ecolabel

Lees meer
Mens en Milieu ABENA Healthcare

Mens en milieu

Lees meer
werken bij vacatures abena solliciteren

Werken bij Abena

Lees meer
retour pakket

Retour

Lees meer
klantenservice

Klantenservice

Lees meer
Vacature Accountmanager Abena Re-Seller Zuid-Nederland

Accountmanager Abena Re-Seller

Lees meer

16 certificaten voor onze productie

Lees meer
verkrijgbaarheid abena winkels

Verkrijgbaarheid

Lees meer
Certificeringen ABENA Healthcare

Keurmerken Abena

Lees meer
Geen producten in je winkelwagen