De beste hulp bij incontinentie, specialist in basiszorg

Bij Abena willen we dagelijks het verschil maken in het leven van mensen. Dat doen we door te werken aan oplossingen voor betere zorg. Oplossingen die de kwaliteit van leven van mensen verbeteren. Voor mannen, vrouwen, kinderen, baby’s, maar ook voor zorgprofessionals en mantelzorgers die dag in en uit voor anderen klaarstaan. De gezondheid van mens en milieu staat altijd centraal in alles wat we doen.

Onze drijfveren

Onze missie is het bieden van de beste hulp. In de vorm van producten, maar ook in de vorm van mensen. Betrokken mensen die naast je staan en je ondersteunen in jouw zorgtaak, facilitaire rol of zorgvraag. Zodat de beste zorg eenvoudig voor jou bereikbaar blijft, of je nu in een zorginstelling of thuis woont of werkt. Onze visie is dat de beste zorg bereikbaar moet zijn voor iedereen. Dat vereist een optimale samenwerking van mensen. Mensen die beschikking hebben over de juiste kennis, kunde en producten. Technologie krijgt hierin een centrale rol. Om zorgprofessionals te ondersteunen én te ontzorgen. Zodat zij zich kunnen richten op het echte mensenwerk. Zo zorgen we samen voor een gezonde toekomst.

Hoe het begon

De geschiedenis van Abena gaat terug tot het jaar 1953. Vanuit de Zuid-Deense stad Aabenraa is Abena uitgegroeid tot multinational en één van de marktleiders op het gebied van hoogwaardige producten en concepten voor de basiszorg.

Deense roots

Bij Abena zijn we trots op onze Deense afkomst. Denemarken is een van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid, kent een zeer hoge kwaliteit gezondheidszorg en is één van de gelukkigste landen ter wereld.

Rob Basjes (Directeur Abena Nederland): “Abena heeft als doel om de kwaliteit van leven van hulpbehoevenden in de zorg te verbeteren. Door onze uitstekende producten, maar zeker ook dankzij het deskundige advies van onze medewerkers.”

Innovatief familiebedrijf

Wij zijn vertegenwoordigd in meer dan 55 landen. Hierdoor hebben we een wereldwijd sourcing netwerk, profiteren klanten van onze schaalgrootte en hebben we de financiële slagkracht om te blijven innoveren.

Ondanks onze groei blijven we met beide benen op de grond. Als familiebedrijf zijn we koersvast. We hebben een gezonde financiële positie en zijn niet beursgenoteerd. Wij werken niet voor aandeelhouders, maar voor onze klanten.

Specialist in basiszorg

Abena is een one-stop-shop met het breedste assortiment zorgproducten in de markt. Van de meest milieuvriendelijke babyluiers tot de veiligste verzorgend wassen washandjes. En van speciaal fixatieondergoed tot plus-size incontinentieproducten. Geen ander merk heeft zo’n breed pakket aan incontinentieproducten. Abena heeft producten voor jong en oud, dik en dun, lang en kort, mobiel en niet-mobiel. Kortom: wij zijn er voor iedereen. Daarnaast hebben we verschillende andere producten voor de basiszorg in ons assortiment.

Onze concepten:

 • Incontinentie: incontinentiemateriaal, onderleggers en bedbescherming
 • Babyverzorging: milieuvriendelijke babyluiers en billendoekjes
 • Wassen en huidverzorging: verzorgend wassen, huidverzorgings- en beschermingsproducten
 • Infectiepreventie: handschoenen en beschermende kleding
 • Hygiëne en reiniging: afvalbakken, afvalzakken, papierproducten, handhygiëne, geur- en luchtverfrissers en reiniging- en desinfectiemiddelen
 • Foodservice: bekers en glazen, bak- en papierproducten, ecologische disposables, tafelaankleding en servetten, tassen en zakjes, catering

Arne Terp-Nielsen (CEO Abena Production): “Voor onze producten gebruiken we alleen de allerbeste en meest duurzame grondstoffen en worden alle producten uitgebreid getest zodat we onze klanten de hoogste kwaliteit kunnen garanderen.”

Eigen productie en de voordelen van één leverancier

Abena heeft eigen productiefaciliteiten in Denemarken, Zweden en Frankrijk. Zo zijn we in staat om de hoogwaardige kwaliteit die wij nastreven, te waarborgen en snel in te spelen op vragen vanuit de markt.

Het brede assortiment van Abena maakt het mogelijk voor onze klanten om het aantal leveranciers te beperken, dit levert organisaties tal van voordelen op. Met name op logistiek gebied, maar ook zeker commercieel en financieel.

Logistiek bij Abena

Logistiek bij Abena gaat verder dan het vervoeren van producten van A naar B. Of het nu gaat om een volle vrachtwagen voor een groothandel of enkele tassen in het schap van een woongroep, Abena Logistiek zorgt altijd voor de best mogelijke logistieke oplossing voor haar klanten.

Decentrale levering

Door decentrale levering mogelijk te maken – per afdeling of zelfs direct op de kamer van cliënten – kunnen we organisaties helpen besparen op opslagkosten, ingewikkeld voorraadbeheer en afvalmanagement. De mogelijkheden van Abena Logistiek:

 • Levering gesorteerd (eventueel gestickerd) per afdeling bij een centraal magazijn
 • Levering op de afdeling
 • Levering in rolcontainers
 • Levering rechtstreeks op de kamer van een cliënt
 • Levering rechtstreeks bij een logistiek partner

Karl van Emmerik (Manager DC & Logistiek):“We willen het onze klanten zo eenvoudig mogelijk maken en houden onze processen simpel en laten zaken weg die er niet toe doen. Ons streven: exact leveren waar, wanneer en hoe onze klanten dat willen.”

Eigen logistiek centrum

Abena Nederland heeft een eigen logistiek centrum in Heijen. Daarnaast leveren we ook rechtsreeks vanuit Denemarken, waar Abena beschikt over een modern distributiecentrum met een volledig geautomatiseerd warehouse management system inclusief gemechaniseerde orderpicksystemen. Afhankelijk van de specifieke wensen van onze klanten leveren we de producten op pallets, rolcontainers of tasniveau. Daarbij denken we altijd mee met onze klanten. Een spoedlevering? Geen probleem. Nabestellen? Evenmin.

IT bij Abena

De kracht van Abena zit hem niet alleen in de uitstekende kwaliteit van onze producten. Onze services maken van Abena een fijne partner om mee samen te werken. Dat geldt zeker voor ons eigen bestelsysteem E-See Net.

Bestelgemak

Of u nu inkoper bent van een organisatie of een verzorgende op locatie, met E-See Net heeft u altijd en overal toegang tot het voor uw organisatie gespecificeerde assortiment. U kunt gemakkelijk (herhaal)bestellingen doen en heeft inzicht in alle benodigde productinformatie.

Dennis van Hees (Manager IT):“De koppeling met E-See Net is een mooi voorbeeld van het eenvoudig maken van systemen. De mogelijk om te bestellen in uw eigen interne systeem zorgt voor meer bestelgemak en geeft u extra controle over voorraad en budget.”

Controle over voorraad en budget

Als organisatie heeft u real-time inzicht en controle over uw voorraad en budget. Naast een automatische facturering per mail heeft u via E-See Net altijd direct toegang tot uw facturen. Ook zorgen wij voor een uitgebreide managementrapportage.

Door uw interne systeem te koppelen aan E-See Net kunnen uw bestellingen direct worden ingevoerd en goedgekeurd. Onze IT’ers zorgen ervoor dat de integratie van E-See Net soepel en snel verloopt. In veel gevallen zelfs al binnen 100 dagen.