Alle Bambo Nature luiers zijn nu OEKO-TEX Standard 100 gecertificeerd

Wereldwijd certificeringssysteem voor textielproducten die in aanraking komen met de huid

Bij Bambo Nature zorgen we er altijd voor dat onze producten geen stoffen of chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor het gevoelige huidje van je kindje of voor het milieu. Daarom kondigen we met trots aan dat alle Bambo Nature babyluiers en luierbroekjes, evenals alle Bambo Dreamy nachtbroekjes, OEKO-TEX Standard 100 gecertificeerd zijn!

Het is voor consumenten niet altijd gemakkelijk om te achterhalen of een product getest is op veilig gebruik voor hen en hun geliefden. Maar.. met een OEKO-TEX Standaard 100 certificering kun je er zeker van zijn dat het product getest is op een lange lijst van ongewenste chemicaliën. Bij de tests van onze producten werden de hoogste veiligheidscriteria toegepast, waarbij gecontroleerd werd op huidcontact met kinderen jonger dan 3 jaar. En geen enkele waarde werd te hoog bevonden!

Wat is OEKO-TEX Standard 100?

OEKO-TEX is een onafhankelijke partij die schadelijke stoffen in veel consumentenproducten test en controleert. De certificering garandeert dat een product voldoet aan strenge eisen met betrekking tot ingrediënten, proceschemicaliën, kleuren, sporen en additieven. Het etiketteringssysteem bestaat sinds 1992.

Oeko Tex Standard 100 gecertificeerd

Op welke giftige stoffen test OEKO-TEX?

De lijst is erg lang en omvat meer dan 300 stoffen, chemicaliën etc. Maar enkele van de veel voorkomende gifstoffen en chemicaliën zijn:

  • Ftalaten (weekmakers)
  • Tributyltin (TBT)
  • Kleurstoffen, verfstoffen en pigmenten geclassificeerd als kankerverwekkend en allergeen
  • Vlamvertragers
  • Zware metalen
  • Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK)
  • Per- en polyfluorverbindingen (PFOA)
  • Organische oplosmiddelen
 
 

Wat betekent dit voor jou?

Het is eigenlijk vrij eenvoudig – het betekent dat jij je nog beter en veiliger kan voelen wanneer je een Bambo Nature luier omdoet bij je kleintje. En dat is het allerbelangrijkste!

Abena Adviesteam

Ons adviesteam staat voor je klaar

Onze Zorgadviseurs Anita, Vera en Miranda helpen je graag en voorzien je van advies op maat.
Geen producten in je winkelwagen