Urineverlies bij vrouwen

Eén op de 4 vrouwen krijgt te maken met ongewild urineverlies

Ongeveer één op de vier vrouwen krijgt in haar leven te maken met ongewild urineverlies. Urineverlies komt voor bij vrouwen van alle leeftijden en kent verschillende vormen en oorzaken. De mate van urineverlies kan variëren van enkele druppels tot de complete blaasinhoud. Het Abena assortiment biedt veilige en discrete bescherming tegen ongewild urineverlies bij vrouwen. De producten zijn van professionele kwaliteit, met de meest comfortabele materialen en bieden veilige en discrete bescherming tegen ongewild urineverlies bij vrouwen.

 

Kies een product dat bij jou past

ABENA is er voor jou. Met incontinentiemateriaal van professionele kwaliteit, gemaakt van de meest comfortabele materialen en ze bieden veilige en discrete bescherming bij urineverlies. Ontdek welk product jou weer vrijheid en zekerheid geeft in het dagelijks leven.

De oplossingen van Abena

De mate van urine- en/of ontlastingsverlies is bepalend voor het product dat je het beste kan dragen. We helpen je op weg.

Inlegverband met hechtstrip

Inlegverbanden voor vrouwen met een actieve levensstijl die druppeltjes, scheutjes of flinke scheuten urine verliezen. 

Inlegverband zonder hechtstrip

Inlegverbanden voor vrouwen die regelmatig flinke scheuten tot de gehele blaasinhoud verliezen.

Broekjes

Broekjes zijn geschikt voor vrouwen met een actieve levensstijl en die extra bescherming nodig hebben.

  • Geadviseerd door zorgprofessionals
    Geadviseerd door zorgprofessionals
  • usp 2
    Comfortabele en veilige producten
  • Geadviseerd door zorgprofessionals
    100% discreet bezorgd
  • usp 4
    Een duurzame keuze

Hoe ga je om met urineverlies?

Symptomen van urineverlies

De eerste keer dat verlies van urine optreedt bij vrouwen is meestal tijdens het sporten, springen op de trampoline met de kinderen of tijdens een flinke lachbui met vriendinnen. Doordat de verzwakte bekkenbodem de druk op de blaas niet goed kan opvangen verlies je druppeltjes of scheutjes urine. De klachten verdwijnen soms vanzelf weer, maar meestal is het noodzakelijk om bekkenbodemoefeningen te doen of een (huis)arts te raadplegen.

Behandeling urineverlies bij vrouwen

De behandeling van incontinentie bij vrouwen wordt meestal voorafgegaan door het bijhouden van een plasdagboek of mictiedagboek, eventueel gecombineerd met lichamelijk onderzoek om de staat van de bekkenbodemspieren te controleren.

proefpakket afbeelding homepage kopie

Proefpakket incontinentiemateriaal

Bestel nu een proefpakket speciaal voor vrouwen

Incontinentiemateriaal is er voor vrouwen met ongewenst verlies van urine en/of ontlasting. Er zijn incontinentiematerialen beschikbaar voor verschillende vormen van incontinentie en mate van urineverlies of ontlastingsverlies. 

Het vinden van het juiste product kan een lastige keuze zijn. Daarom kan het helpen om het product eerst te proberen via een proefpakket. 

Kenniscentrum

Uit ons kenniscentrum

urineverlies bij oudere vrouwen

Urineverlies bij oudere vrouwen

Urine-incontinentie is een veelvoorkomend probleem bij oudere vrouwen.
> Lees meer
urineverlies na een bevalling

Urineverlies na een bevalling

Urineverlies na een bevalling is heel normaal. Ca. 1 op de 3 vrouwen heeft ermee te maken, soms al tijdens de zwangerschap.
> Lees meer
Abena oorzaken en soorten incontinentie

Oorzaken en soorten incontinentie

Incontinentie is het ongewild verliezen van urine en/of ontlasting. Er zijn verschillende soorten en oorzaken.
> Lees meer
Abena incontinentie bij vrouwen oorzaken vormen en oplossingen

Vrouwen en incontinentie

Incontinentie bij vrouwen komt voor bij vrouwen van alle leeftijden en kent verschillende vormen en oorzaken.
> Lees meer
Abena vormen van incontinentie

Vormen van incontinentie

De verschillende vormen van incontinentie kunnen worden opgedeeld op basis van de oorzaak van de klachten.
> Lees meer

Aanbevolen producten voor vrouwen

Professionele producten voor vrouwen 100% discreet thuisbezorgd.

Onze klanten zeggen: Uitstekend

4.7 uit 5 op basis van 1.633 reviews

trustpilot recensies

Advies nodig?

Ook verzekerd zijn van de beste dagelijkse bescherming en/of verzorging? 

Vera, Miranda en Anita helpen je graag met het vinden van de beste oplossing op het gebied van incontinentie, huidverzorging of persoonlijke bescherming.

Veelgestelde vragen

Ongeveer 1 op de 4 vrouwen krijgt in haar leven te maken met ongewild urineverlies. Urineverlies komt voor bij vrouwen van alle leeftijden en kent verschillende vormen en oorzaken. De mate van urineverlies kan variëren van enkele druppels tot de complete blaasinhoud. De oorzaak van het urineverlies bij vrouwen kan diverse oorzaken hebben. Zo hebben zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang een verhoogde kans op een verzwakte bekkenbodem. Door hormonale veranderingen neemt de kracht van de bekkenbodemspieren af en ontstaat de kans op stressincontinentie. Daarnaast kan urineverlies  bij vrouwen worden versterkt door het drinken van te veel alcohol of cafeïne houdende dranken.

De eerste keer dat verlies van urine optreedt bij vrouwen is meestal tijdens het sporten, springen op de trampoline met de kinderen of tijdens een flinke lachbui met vriendinnen. Doordat de verzwakte bekkenbodem de druk op de blaas niet goed kan opvangen verlies je druppeltjes of scheutjes urine. De klachten verdwijnen soms vanzelf weer, maar meestal is het noodzakelijk om bekkenbodemoefeningen te doen of een (huis)arts te raadplegen.

Ongeveer 1 op de 4 vrouwen krijgt in haar leven te maken met ongewild urineverlies. Urineverlies komt voor bij vrouwen van alle leeftijden en kent verschillende vormen en oorzaken. De mate van urineverlies kan variëren van enkele druppels tot de complete blaasinhoud.

Zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang hebben een verhoogde kans op een verzwakte bekkenbodem. Door hormonale veranderingen neemt de kracht van de bekkenbodemspieren af en ontstaat de kans op stressincontinentie. Ook na een zware bevalling of ruptuur (inscheuring van de vulva of vaginawand) komt urineverlies bij vrouwen regelmatig voor. De oorzaak van aandrangincontinentie is in tegenstelling tot stressincontinentie vaak onduidelijk.

Afhankelijk van de oorzaak van het urineverlies, kan een arts medicijnen voorschrijven.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij ongewild urineverlies bij vrouwen. Welke behandeling het beste werkt, hangt van van jouw persoonlijke situatie. Denk bij behandelingen aan: leefstijlaanpassingen, het dragen van incontinentiemateriaal, gebruik van medicatie, of operatieve behandelingen. Soms helpt het doen van bekkenbodemoefeningen. 

Geen producten in je winkelwagen

Gelukt!

Je bent nu aangemeld voor onze nieuwsbrief. 
Onderstaande code hebben we ook per email verstuurd.

15% Kortingscode:

WELKOM12