Urine & Ontlastingsverlies

Els Knopper heeft sinds de geboorte van haar dochter te maken met ongewild urineverlies. Na verschillende merken incontinentiemateriaal te hebben geprobeerd, kwam ze uiteindelijk uit bij een product van Abena. “De stress is weg.”

Els Knopper: “Mijn kwaliteit van leven is absoluut verbeterd

Mijn incontinentie is begonnen met de geboorte van mijn dochter. Het begon met een klein beetje en ik gaf er niet zoveel aandacht aan. Maar op een gegeven moment stond ik op de verjaardag van mijn dochter opeens in mijn broek te plassen. En ja, dan moet je wel actie gaan ondernemen. Uiteraard ben ik eerst naar de huisarts gegaan, maar die stuurde me eigenlijk direct door naar een specialist. De ring die werd geplaatst was voordat ik het ziekenhuis uitliep alleen al weer losgeschoten. Daarna werd al heel snel besloten tot een operatie. En dat hielp wel, ongeveer twee jaar lang.

Het incontinentiemateriaal dat ik ben gaan gebruiken was van Tena en Depend, dat waren de enige merken die ik in mijn omgeving een tegenkwam. Lang niet in alle winkels was incontinentiemateriaal te koop. Zoals nu wel het geval is. Qua opvang waren de producten meestal wel goed. Maar die plakstrips… In het begin waren die te slap, dus viel er wel eens één uit mijn broek. Later waren ze beter, maar op een gegeven moment werden ze zo stevig dat er delen van de plakstrip in mijn ondergoed bleven zitten en zelfs het ondergoed beschadigden.

De kwaliteit van leven is absoluut verbeterd. Voor die tijd ging ik altijd eerst naar het toilet als ik wegging. In de winkel keek ik ook altijd eerst waar de wc was. Dat heb ik allemaal niet meer. Die stress is nu weg.
kwaliteit van het leven met incontinentie ervaring
Els
Abena gebruiker

Ons adviesteam staat voor je klaar

Onze zorgadviseurs Vera, Miranda, Anita en Ilse helpen je graag en voorzien je van advies op maat.

Abena

Op een beurs waar ik kwam, stond ook een stand van Abena. Ik kende het merk niet en ik had de producten ook nog nooit eerder gezien. Daar heb ik mijn probleem voorgelegd aan één van de productspecialisten. Er werd mij verteld dat de producten van Abena betere plakstrips hadden en er minder plastic in werd verwerkt, om ervoor te zorgen dat je minder transpireert. Dat is heel prettig en het is ook nog eens beter voor het milieu. Ik gebruik de producten nu enkele jaren. Het incontinentiemateriaal van Abena dat ik gebruik bevalt heel erg goed.

De kwaliteit van leven is absoluut verbeterd. Voor die tijd ging ik altijd eerst naar het toilet als ik wegging. In de winkel keek ik ook altijd eerst waar de wc was. Dat heb ik allemaal niet meer. Die stress is nu weg. Je past je leven er natuurlijk wel een beetje op aan. Springen doe ik bijvoorbeeld niet meer, maar kleine dingen heb je natuurlijk altijd wel. Water drinken durf ik nu weer volop te doen. Vroeger dronk ik niets als ik ergens naartoe ging. Nu drink ik rustig 1,5 liter water per dag.”

Aanbevolen producten

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

incontinentie kenniscentrum
Geen producten in je winkelwagen