Consument 

Ga naar zorgprofessional
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Menu

Voor moeder en kind

De beste zorg van babyluier tot kraamverband

Als ouder wil je alleen het beste voor je kind. In veel gevallen staat je kind dan ook op nummer één. Dat begrijpen wij. Daarom ontwikkelen wij duurzame babyluiers die maximale bescherming bieden, goed ademen en superzacht zijn voor de huid. Maar ook als moeder verdien je de beste zorg tijdens je zwangerschap en na de bevalling. Bij Abena kun je rekenen op de beste zorg voor jou en je kind. En dat betekent niet alleen goede producten, je kunt ook rekenen op het beste advies.

Inhoudsopgave

Hoera een baby!

Babyluiers

Liefde voor je baby vertaalt zich vaak in aandacht. Onder andere aandacht voor de gezondheid van je baby. Je ziet dan ook liever geen rode billetjes. Een luier die urine goed absorbeert en tegelijkertijd lucht doorlaat voorkomt een broeierige luier en een kwetsbare babyhuid. Al onze babyluiers en billendoekjes zijn dermatologisch getest en voorzien van het Deens Astma en Allergie label (AAA-label). Ook voldoen onze wegwerpluiers aan de strenge eisen van het Nordic Ecolabel – hét Scandinavische keurmerk voor duurzame producten. Het label toont aan dat de babyluiers geen schadelijke stoffen zoals pvc, lotions en witmakers bevatten. Bovendien zijn de milieuvriendelijke babyluiers gemaakt van FSC gecertificeerd hout.

Moeders zorgen

Vóór de bevalling

Zwanger zijn is een periode dat je lichaam verandert. Je hormoonhuishouding, samenstelling van je bindweefsel en spanning van de bekkenbodemspieren verandert en je moet waarschijnlijk vaker naar het toilet. Door de groei van je baarmoeder en je baby neemt de druk op de bekkenbodem toe. De sluitspier en de spieren van de bekkenbodem kunnen dan onvoldoende tegendruk geven, waardoor je een paar druppeltjes urine kunt verliezen. Als het meer is dan een paar druppels, spreek je van stressincontinentie. Stressincontinentie is ongewild urineverlies tijdens inspanning. Zoals lachen, niezen of hoesten. Stressincontinentie kan voorkomen in de laatste maanden van de zwangerschap. Aan het eind van de zwangerschap heeft 50 tot 70% van de vrouwen last van ongewild urineverlies. Wanneer je last hebt van stressincontinentie kun je licht incontinentiemateriaal gebruiken. Zo ben je beschermd tegen doorlekken of nare geurtjes.

Abena Adviesteam - neem contact op met onze zorgadviseurs

Ons adviesteam staat voor je klaar

Onze zorgadviseurs Anita, Vera, Jolanda en Miranda helpen je graag en voorzien je van advies op maat.

Tijdens of vlak na de bevalling

In de periode dat je zwanger bent, tref je alle voorbereidingen voor als het zo ver is. Vaak gaat alle aandacht uit naar je kindje. Maar ook voor jezelf kun je de nodige maatregelen nemen om jezelf schoon en fris te blijven voelen tijdens of vlak na de bevalling.

Kraamverband

Na de bevalling verlies je een tijdje bloed en wondvocht. Dit bloedverlies is afkomstig van je baarmoeder. Op de plek waar de placenta zat is nu een wond ontstaan. Vaak verlies je in de eerste week na de bevalling het meeste bloed. Dan wil je vertrouwen op kraamverband dat je goed beschermt én die je huid zo goed mogelijk laat ademen. Veel vrouwen hebben last van het dragen van kraamverband. Dat kan te maken hebben met producten die een plastic beschermlaag bevatten met als gevolg een broeierig gevoel. Onze producten hebben een maximaal ademende beschermfolie en een unieke TopDrylaag. Deze TopDrylaag zorgt voor een snelle opname van het bloed en geeft een schoon en fris gevoel.

Matrasbeschermer

Beval je thuis? Dan is een matrasbeschermer een must. Het beschermt je matras tegen het vocht en bloed dat je tijdens de bevalling verliest. Maar ook vlak voor en na de bevalling zul je vaker je bed opzoeken. Dan is het wel zo fijn als je je geen zorgen hoeft te maken over vlekken in het matras. Met een matrasbeschermer voorkom je vlekken en het is ook nog eens hygiënisch. En lig je een paar weken op bed, dan is het goed om te weten dat Abena een maximaal ademende matrasbeschermer heeft.

Bestel een proefpakket

Weet je niet welk product je nodig hebt? Zoek het juiste incontinentieproduct van Abena en bestel een proefpakket.

De periode na de bevalling

Uit ervaring weten we dat ongewenst urineverlies na een bevalling (of tijdens je zwangerschap) regelmatig voorkomt. Bij lang persen kunnen de zenuwen overrekt raken of beschadigen en rekken de bekkenbodemspieren op en ontstaan er kleine spierscheurtjes. Hierdoor verslappen de bekkenbodemspieren en kun je last krijgen van urineverlies. Ook kan het gevoel in je onderlijf tijdelijk minder zijn, waardoor je niet meer voelt of je blaas al leeg is. Daarnaast kan urineverlies veroorzaakt worden door een verzakking van de baarmoeder of blaas. Bij een verzakking van de blaas en/of blaashals is in de vagina aan de voorzijde een uitstulping te zien of te voelen. Wanneer de blaas en/of blaashals verzakt, is de kans op urineverlies bij inspanning of hoesten en niezen groot. Dat is niet fijn. Een inlegverbandje kan uitkomst bieden tegen ongewenst urineverlies.

De periode na de bevalling

Heb je tijdens of na je zwangerschap last gehad van ongewild urineverlies? Dan is het goed mogelijk dat je op latere leeftijd last krijgt van incontinentie. Het is belangrijk om goed voor je bekkenbodem te zorgen:

  • Probeer veel te liggen, maar wissel het af met kleine stukjes lopen en zitten
  • Blijf niet te lang achter elkaar staan
  • Zorg voor een goede toiletgang
  • Probeer zo min mogelijk te persen bij de ontlasting
  • Heb je pijn of problemen? Raadpleeg je (huis)arts

Aanbevolen producten

Gerelateerde artikelen

urineverlies na een bevalling

Urineverlies na een bevalling

Lees meer
Abena oorzaken en oplossingen zwangerschapsincontinentie

Urineverlies tijdens de zwangerschap

Lees meer
Abena urineverlies tijdens zwangerschap

Zwangerschapsincontinentie

Lees meer

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.