Gezichtsbeschermers

Gezichtsbeschermers

Door de uitbraak van Corona / Covid-19 is het besef ontstaan dat je je goed moet beschermen bij een uitbraak van een besmettelijke ziekte. Zoals bescherming tegen overdracht van virusdeeltjes die via de lucht verspreid worden zoals spatten, druppels en verneveling van vloeistoffen die potentieel besmettelijk zijn. 

 

Inhoudsopgave

Goed beschermd aan de slag

Ondernemers zoals kappers, pedicures, schoonheidsspecialisten, maar ook de fysiotherapeuten, tandartsen en mondhygiënisten zijn weer aan de slag, maar moeten nog wel voldoen aan de vereiste hygiënemaatregelen. Soms is dat best lastig. Gezichtsbeschermers kunnen hierbij een oplossing zijn. 

Wanneer kies je voor een gezichtsbeschermer?

Gezichtsbeschermers kunnen ingezet worden als persoonlijk beschermingsmiddel ter vervanging van een beschermbril. Abena gezichtsbeschermers zijn gemaakt van helder PET-materiaal met een stevige, 4 cm dikke band van polyester foam en passen over iedere bril op sterkte. Ze zijn comfortabel maar toch veilig.

Sociale onderneming IBN helpt bij het assembleren van de gezichtsbeschermers

In Nederland worden de gezichtsbeschermers in elkaar gezet door medewerkers van IBN in Oss. Deze medewerkers werken normaal gesproken in een inpaklocatie voor voedingsmiddelen en zijn gewend volgens hygiënische voorschriften te werken. Toen de vraag van Abena kwam om te helpen met het in elkaar zetten van de gezichtsmaskers, kwam IBN direct in actie. De medewerkers van de ‘hygiënische productieruimte’ worden door IBN ingezet en het aantal medewerkers wordt zelfs opgeschaald zodat er wekelijks 100.000 gezichtsbeschermers geleverd kunnen worden. IBN is er trots op dat zij door de jarenlange relatie met Abena snel kan inspelen op de acute vraag van Abena.

ibn hulp producten gezichtsmaskers covid 19 virus hulp mondmaskers maken

Ons adviesteam staat voor je klaar

Vera, Miranda, Anita en Ilse helpen je graag en voorzien je van advies op maat.

Belang van goede gezichtsbescherming

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn belangrijk bij het beschermen van zowel zorgverlener als patiënt. Een gezichtsbeschermer biedt extra bescherming tijdens ingrepen met een verhoogd  risico op spatten, druppels of verneveling van lichaamsvloeistoffen waardoor infecties overgedragen kunnen worden.

Welke richtlijnen gelden er?

De NHG adviseert het dragen van oogbescherming bij een verhoogd risico op spatten of spuiten van bloed of andere lichaamsvochten, secreta en excreta in het gezicht.

Richtlijnen Persoonlijke beschermingsmiddelen voor tandartsen en mondzorgpraktijken

Als aanvulling op de in de richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken te nemen maatregelen bij “Persoonlijke hygiëne en beschermingsmiddelen” geldt bij patiëntencontact met een afstand kleiner dan 1,5 meter dat de PBM dient te bestaan uit:

• Chirurgisch mondneusmasker type II/R, of
• Chirurgisch mondneusmasker type II + gezichtsscherm (faceshield)
• Vervang mondneusmasker na elke patiënt*

Ter verduidelijking: de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken spreekt over mondneusmaskers (NEN 14683). Deze norm maakt onderscheid in type I (voor de patiënt) en II (voor zorgverlener). Type II bestaat ook in een versie die spatbescherming biedt, dan is de letter R toegevoegd.
N.B. FFP-2-maskers zijn voorbehouden aan behandeling van patiënten met symptomen van COVID-19 of bewezen COVID-19 (behandeling door het CAM).

Aanbevolen producten

Gerelateerde artikelen

Persoonlijke bescherming oplossingen voor infecties handschoenen Abena

Handschoenen

Lees meer
beschermende kleding voor zorg

Beschermende kleding

Lees meer
Abena persoonlijke bescherming mondmaskers

Alles over mondneusmaskers

Lees meer

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.