Bescherming bij ontlastingsverlies

Bescherming bij ontlastingsverlies

Incontinentiemateriaal kan een (tijdelijke) oplossing zijn. Abena heeft speciaal incontinentiemateriaal voor fecale incontinentie. Voor zwaar verlies van ontlasting maar ook voor verlies van veegjes of dunne ontlasting. Alle incontinentieproducten van Abena zijn tevens geschikt voor mensen met dubbele incontinentie. Dubbele incontinentie houdt in dat mensen zowel urine als ontlasting verliezen.

Inhoudsopgave

Het kiezen van het juiste incontinentiemateriaal is per persoon en situatie verschillend. Verliest iemand veel ontlasting, of af en toe een veegje of een beetje dunne ontlasting? Is de persoon nog zelfredzaam en actief of is hij of zij zorgafhankelijk. En wat is de persoonlijke voorkeur?

Veegjes ontlastingsverlies

Voor veegjes ontlasting kunnen kleinere inlegverbanden gebruikt worden zoals de Abena Light en Abena Man Formula inlegverbanden. Dit zijn inlegverbanden met een hechtstrip die in een normale onderbroek geplakt kunnen worden. Of een absorberend broekje zoals de Abena Pants. Voor mensen die urine incontinent zijn en af en toe een veegje ontlasting verliezen, adviseren wij een Abri-Let inlegverband zonder beschermzijde en zonder hechtstrip.

Af en toe verlies van dunne ontlasting

Voor verlies van dunne ontlasting adviseren wij een product te kiezen dat goed aansluit aan het lichaam zoals een broekje, slip of heupbandsysteem of een groter inlegverband zoals de Abri-San inlegverbanden zonder hechtstrip. Kies voor één van de lichter absorberende producten. Een product dat te veel absorbeert is niet nodig.

Zwaar verlies van ontlasting

Voor het verliezen van de gehele darminhoud of zware diarree adviseren wij een product te kiezen dat goed aansluit aan het lichaam zoals een broekje, slip of heupbandsysteem of de Abri-San Special, een inlegverband speciaal voor zwaar ontlastingsverlies. Kies voor de producten met een hoge absorptie.

Ons adviesteam staat voor je klaar

Zorgadviseurs Vera, Miranda, Anita en Ilse helpen je graag en voorzien je van advies op maat.
 • Abena Light inlegverbanden met hechtstrip en beschermzijde, voor vrouwen en mannen.
 • Abena Man Formula inlegverbanden met hechtstrip voor mannen. Bij ontlastingsverlies adviseren wij dit inlegverband achterste voren aan de achterzijde van een goed aansluitende onderbroek te plakken.
 • Abena Pants absorberende broekjes die lijken op een normale onderbroek. Zeer geschikt voor mensen met een actieve levensstijl.
 • Abri-Let Anatomic inlegverband zonder hechtstrip en beschermzijde. Geschikt voor mensen met dubbele incontinentie die af en toe veegjes of dunne ontlasting verliezen en die alleen het inlegverband willen vervangen. Dit verband kan in een absorberend broekje of slip gelegd worden en na het ontlastingsverlies eenvoudig verwijderd worden.
 • Abri-San inlegverbanden zonder hechtstrip. Wij adviseren dit inlegverband in een speciale fixatieonderbroek te dragen met een breder kruisgedeelte.
 • Abri-Flex absorberende broekjes die lijken op een normale onderbroek. Zeer geschikt voor mensen met een actieve levensstijl.
 • Abri-Form absorberende slips met plakkers, Sluiten goed aan aan het lichaam.
 • Abri-Wing absorberende slips met heupbandsluiting. Zijn gemakkelijk zelf aan te leggen.
 • Abri-San  Special inlegverbanden zonder hechtstrip met extra hoge barrièreranden en ingebouwde pocket voor een maximale bescherming tegen lekkages. Wij adviseren dit inlegverband in een speciale fixatieonderbroek te dragen met een breder kruisgedeelte.
 • Abri-Flex absorberende broekjes die lijken op een normale onderbroek. Zeer geschikt voor mensen met een actieve levensstijl.
 • Abri-Form absorberende slips met plakkers, Sluiten goed aan aan het lichaam.
 • Abri-Wing absorberende slips met heupbandsluiting. Zijn gemakkelijk zelf aan te leggen.

Bestel een proefpakket

Weet je niet welk product je nodig hebt? Zoek het juiste incontinentieproduct van Abena en bestel een proefpakket.

Aanbevolen producten

Gerelateerde artikelen

Abena huidverzorging bij verlies van urine en ontlasting

Huidproblemen: door verlies van urine en ontlasting

Lees meer
Abena winderigheid, overloopdiarree en ontlastingsverlies

Winderigheid, overloopdiarree en fecale incontinentie

Lees meer

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.