Incontinentie bij kinderen

Gemiddeld genomen zijn kinderen tot ongeveer 3 jaar of 4 jaar incontinent. Daarna leren kinderen geleidelijk aan om zindelijk te worden, eerst alleen overdag en later ook ’s nachts. Bij sommige kinderen duurt dit wat langer of lukt dit helemaal niet. Abena heeft producten voor alle kinderen. Van babyluier tot incontinentieproducten speciaal voor kinderen. Overdag en ‘s nachts.

Vooral bedplassen komt regelmatig voor bij oudere kinderen en zelfs volwassenen. Bedplassen ontstaat doordat mensen ’s nachts het gevoel van aandrang onvoldoende herkennen. Het heeft in tegenstelling tot wat veel mensen denken meestal niets te maken met te vast slapen of een lichamelijke afwijking. Dat ligt anders voor kinderen die ook overdag in hun broek plassen. In dat geval is sprake van incontinentie. Vaak is bij kinderen met incontinentie sprake van een neurologische aandoening of probleem met de werking van de blaas.

Abena heeft speciale trainingpants voor kinderen die oefenen om zindelijk te worden. Daarnaast is er incontinentiemateriaal voor kinderen ouder dan 5 jaar. Het unieke tussenmaatje van Abena is bedoeld voor kinderen met incontinentie die te groot zijn voor een babyluier, maar te klein zijn voor een volwassen incontinentiemateriaal. De Abri-Form Junior, een incontinentieslip voor kinderen, komt met een indicatie van de huisarts in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar en is verkrijgbaar bij de apotheek en medisch speciaalzaak. Voor extra of onvergoede producten is er de officiële Abena webshop.

Ongeveer 15% van de kinderen ouder dan 7 jaar plast nog wel eens in bed.

Trainingsbroekjes voor kinderen

Bambo-Nature-pants-Abena

Slips en broekjes voor kinderen

Abri-Form-en-Abri-Flex-Junior-Abena

Alles voor een gezonde babyhuid

Het beste voor je baby betekent een gezonde babyhuid. Zodat je kindje natuurlijk kan opgroeien. Maar hoe kies je de juiste luiers en huidverzorging voor je baby?

Een gezonde babyhuid en opgroeien zonder last van rode babybilletjes. Dat is wat iedere ouder wil. Huidirritatie voorkomen betekent luiers met een goede opvangcapaciteit en de juiste pasvorm. Zodat de babybillen en het bedje droog blijft. Let er daarnaast op of de luiers dermatologisch getest zijn en het Asthma Allergy Nordic hebben. Voor minimale kans op luieruitslag, eczeem of andere vormen van huidirritatie. Met Bambo Nature bieden wij een huid- en milieuvriendelijk assortiment luiers en huidverzorging.

bambo nature milieuvriendelijke cologische babyluiers kopen

Babyluiers & Verzorging

Bambo-Nature-babyluier-Abena

Abena Healthcare Catalogus

Abena levert producten voor de basiszorg, van incontinentieproducten en huidverzorgingsproducten tot infectiepreventie en facilitaire producten. Je vindt deze producten in onze Healthcare Catalogus.​

catalogus healthcare abena zorg