Incontinentie bij kinderen en baby’s

Incontinentie bij kinderen is heel normaal tot een leeftijd van ongeveer 3 jaar of 4 jaar. Daarna leren kinderen geleidelijk aan om zindelijk te worden, eerst alleen overdag en later ook ’s nachts. Er zijn echter ook kinderen die langer nodig hebben om van hun incontinentie af te komen.

Vooral bedplassen komt regelmatig voor bij oudere kinderen en zelfs volwassenen. Bedplassen ontstaat doordat mensen ’s nachts het gevoel van aandrang onvoldoende herkennen. Het heeft in tegenstelling tot wat veel mensen denken meestal niets te maken met te vast slapen of een lichamelijke afwijking. Dat ligt anders voor kinderen die ook overdag in hun broek plassen. In dat geval is sprake van incontinentie. Vaak is bij kinderen met incontinentie sprake van een neurologische aandoening of probleem met de werking van de blaas.

Bambo Nature & Abri-Form Junior

Abena heeft speciale milieuvriendelijke babyluiers en trainingpants voor kinderen die oefenen om zindelijk te worden. Daarnaast is er incontinentiemateriaal voor kinderen ouder dan 5 jaar. Het unieke tussenmaatje van Abena is bedoeld voor kinderen met incontinentie die te groot zijn voor een babyluier, maar te klein zijn voor een volwassen incontinentieverband. De Abri-Form Junior komt met een indicatie van de huisarts in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar en is verkrijgbaar bij de apotheek en medisch speciaalzaak. Voor extra of onvergoede producten is er de officiële Abena webshop.

  • Bambo Nature babyluiers zijn duurzaam en beschermen de babyhuid
  • Ongeveer 15% van de kinderen ouder dan 7 plast nog regelmatig in bed
  • Kinderen met een beperking hebben vaker last van incontinentie overdag

Babyluiers

bambo-nature-babyluier-product

Trainingsbroekjes

bambo-nature-pants-trainingsbroekje

Incontinentieslips voor kinderen

abri form incontinentie voor kinderen junior