Bescherming bij ontlastingsverlies

Incontinentiemateriaal kan een (tijdelijke) oplossing zijn. Abena heeft speciaal incontinentiemateriaal voor fecale incontinentie. Voor zwaar verlies van ontlasting maar ook voor verlies van veegjes of dunne ontlasting. Alle incontinentieproducten van Abena zijn tevens geschikt voor mensen met dubbele incontinentie. Dubbele incontinentie houdt in dat mensen zowel urine als ontlasting verliezen.

Het kiezen van het juiste incontinentiemateriaal is per persoon en situatie verschillend. Verliest iemand veel ontlasting, of af en toe een veegje of een beetje dunne ontlasting? Is de persoon nog zelfredzaam en actief of is hij of zij zorgafhankelijk. En wat is de persoonlijke voorkeur?

Veegjes ontlastingsverlies

Voor veegjes ontlasting kunnen kleinere inlegverbanden gebruikt worden zoals de Abena Light en Abena Man Formula inlegverbanden. Dit zijn inlegverbanden met een hechtstrip die in een normale onderbroek geplakt kunnen worden. Of een absorberend broekje zoals de Abena Pants. Voor mensen die urine incontinent zijn en af en toe een veegje ontlasting verliezen, adviseren wij een Abri-Let inlegverband zonder beschermzijde en zonder hechtstrip.

 • Abena Light inlegverbanden met hechtstrip en beschermzijde, voor vrouwen en mannen.
 • Abena Man Formula inlegverbanden met hechtstrip voor mannen. Bij ontlastingsverlies adviseren wij dit inlegverband achterste voren aan de achterzijde van een goed aansluitende onderbroek te plakken.
 • Abena Pants absorberende broekjes die lijken op een normale onderbroek. Zeer geschikt voor mensen met een actieve levensstijl.
 • Abri-Let Anatomic inlegverband zonder hechtstrip en beschermzijde. Geschikt voor mensen met dubbele incontinentie die af en toe veegjes of dunne ontlasting verliezen en die alleen het inlegverband willen vervangen. Dit verband kan in een absorberend broekje of slip gelegd worden en na het ontlastingsverlies eenvoudig verwijderd worden.

Af en toe verlies van dunne ontlasting

Voor verlies van dunne ontlasting adviseren wij een product te kiezen dat goed aansluit aan het lichaam zoals een broekje, slip of heupbandsysteem of een groter inlegverband zoals de Abri-San inlegverbanden zonder hechtstrip. Kies voor één van de lichter absorberende producten. Een product dat te veel absorbeert is niet nodig.

 • Abri-San inlegverbanden zonder hechtstrip. Wij adviseren dit inlegverband in een speciale fixatieonderbroek te dragen met een breder kruisgedeelte.
 • Abri-Flex absorberende broekjes die lijken op een normale onderbroek. Zeer geschikt voor mensen met een actieve levensstijl.
 • Abri-Form absorberende slips met plakkers, Sluiten goed aan aan het lichaam.
 • Abri-Wing absorberende slips met heupbandsluiting. Zijn gemakkelijk zelf aan te leggen.

Zwaar verlies van ontlasting

Voor het verliezen van de gehele darminhoud of zware diarree adviseren wij een product te kiezen dat goed aansluit aan het lichaam zoals een broekje, slip of heupbandsysteem of de Abri-San Special, een inlegverband speciaal voor zwaar ontlastingsverlies. Kies voor de producten met een hoge absorptie.

 • Abri-San  Special inlegverbanden zonder hechtstrip met extra hoge barrièreranden en ingebouwde pocket voor een maximale bescherming tegen lekkages. Wij adviseren dit inlegverband in een speciale fixatieonderbroek te dragen met een breder kruisgedeelte.
 • Abri-Flex absorberende broekjes die lijken op een normale onderbroek. Zeer geschikt voor mensen met een actieve levensstijl.
 • Abri-Form absorberende slips met plakkers, Sluiten goed aan aan het lichaam.
 • Abri-Wing absorberende slips met heupbandsluiting. Zijn gemakkelijk zelf aan te leggen.

Incontinentieproducten van Abena, ook geschikt voor verlies van ontlasting

 • Abena-light-mini-1

  Abena Light

  Anatomisch gevormde inlegger, geschikt voor licht tot matig urineverlies. Discreet en hygiënisch verpakt.

  Opties selecteren
 • Abena-man-formula-0

  Abena Man

  Inlegverband voor mannen met licht tot matig urineverlies. Voorzien van een hechtstrip voor een goede fixatie in het ondergoed.

  Opties selecteren
 • Abri-san-premium-11

  Abri-San

  Anatomisch gevormd inlegverband met anti-lekrandjes en urine-verzadigingsindicator voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies.

  Opties selecteren
 • Abri-san-Special

  Abri-San Special

  Anatomisch gevormd inlegverband met extra hoge anti-lekrandjes voor optimale bescherming bij fecale incontinentie.

  In winkelmand
 • Abri-let-normal

  Abri-Let

  Anatomisch gevormde inlegger. Zeer geschikt als kraamverband maar ook te gebruiken als extra inlegger.

  Opties selecteren
 • Abena-pants-l0-1

  Abena Pants

  Discreet en superzacht absorberend broekje voor matig urineverlies. Met lycra-elastieken en urine-verzadigingsindicator.

  Opties selecteren
 • Abri-flex-l1

  Abri-Flex

  Discreet en superzacht absorberend broekje voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies. Met lycra-elastieken voor een uitstekende pasvorm.

  Opties selecteren
 • Abri-form-s4

  Abri-Form

  Incontinentieslip met hersluitbare tapes voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies. Met anti-lekrandjes en urine-verzadigingsindicator.

  Opties selecteren
 • Abri-wing-premium-s3

  Abri-Wing

  Eéndelige slip met heupbandsluiting voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies. Met anti-lekrandjes en urineverzadingingsindicator.

  Opties selecteren

Advies nodig?

abena-adviesteam-homecare