In de spotlight

Duurzaamheid & Abena

Op 12 april was het Earth Overshoot Day in Nederland. Earth Overshoot Day markeert het moment waarop alle grondstoffen die de aarde in één jaar tijd duurzaam kan voortbrengen, zijn opgebruikt. Met andere woorden: vanaf Earth Overshoot Day putten we uit de reserves van de aarde. Als de hele wereld zou consumeren zoals Nederlanders dat doen, zouden we al op 12 april(!) aan de reserves van de aarde beginnen.

De datum van Earth Overshoot Day schuift steeds meer naar voren. Het is zaak om deze beweging te stoppen en om te keren. Abena neemt hier ook haar verantwoordelijkheid in. We streven ernaar om zoveel mogelijk duurzame producten te produceren die het milieu zo min mogelijk belasten.

Recylcing bij Abena

Om het milieu zo min mogelijk te belasten, werken wij hard aan de verduurzaming van al onze producten. We gebruiken zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen. Daarnaast recyclen we 87,7% van ons afval in onze eigen productiefaciliteiten in Denemarken.

Nordic Swan Ecolabel

Als eerste fabrikant van incontinentiemateriaal mogen wij het Nordic Swan Ecolabel voeren. Eén van ‘s werelds strengste en meest erkende milieucertificeringen dat bewezen bijdraagt aan een duurzame productie en consumptie.

Een greep uit ons duurzame assortiment:

ABENA Puri-Line duurzaam handafwasmiddel

Puri-Line ecologisch afwasmiddel

Puri-Line afwasmiddel is een huid- en milieuvriendelijk reinigingsmiddel. De flacon bestaat voor minimaal 95% uit gerecycled plastic.

Abena Puri-Line duurzame wascapsules voor witte en gekleurde was

Puri-Line ecologische wascapsules

De wascapsules bevatten geen geur- en kleurstoffen en zijn geproduceerd met het oog op kwaliteit, gezondheid én duurzaamheid.

6327 Green Care ecologische glas- en ruitreiniger

Ecologische glas- en ruitreiniger

Altijd een streeploos resultaat met de ecologische glas- en oppervlakkenreiniger van Green-Care.

1999904260 Abena Puri-Line duurzame sanitairreiniger

Ecologische sanitairreiniger sprayflacon

Een zeer krachtige gebruiksklare sanitairreiniger. De flacon is gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Vragen over dit onderwerp?

Onze specialisten helpen je graag.

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.