In de spotlight

Voorkom huidklachten door de warmte

De zomer is eindelijk aangebroken! De temperatuur gaat omhoog en de zon schijnt vaker en langer. Warmte zorgt er helaas ook voor dat veel mensen last krijgen van een rode of droge huid, of andere huidklachten hebben. Daarom besteden we aandacht aan het voorkomen en behandelen van huidproblemen door het warme weer.

De 4 stappen van huidverzorging

Een verminderede persoonlijke hygiëne vergroot de kans op huidklachten in de zomer. Daarom is het belangrijk om de vier basisprincipes van huidverzorging goed toe te passen. Lees in onze blog alles over de vier principes.

Smetten voorkomen en behandelen

Smetten is de algemene naam voor huiduitslag en is een vorm van eczeem. In de zomer is het risico op smetten groter. Ze ontstaan onder invloed van warmte, zweet en wrijving. Lees hoe je smetten kunt voorkomen en behandelen.

Handige producten om huidklachten te voorkomen of om te behandelen.

Abena-vegan-skincare-ointment-barrierecreme-150ml

Abena Barrièrecrème ongeparfumeerd

Een barrièrecrème beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, urine en ontlasting. Gebruik preventief om de huid te beschermen en huidklachten te voorkomen. De crème sluit de huid af, zodat er geen schadelijke stoffen in door kunnen dringen of waardoor de huid kan gaan verweken.

1000003393 ABENA Zinkspray met 10% zink

Abena Zinkspray ongeparfumeerd

Zinkspray laat een flinterdunne beschermende barrièrelaag achter op de huid en helpt de vochtbalans herstellen. Zeer geschikt voor ‘vochtige en natte’ plekken zoals lichaamsplooien en tenen. Door de spray kan de gevoelige huid worden behandeld zonder dat je deze hoeft aan te raken.

54055 ABENA Verzorgend Wassen ongeparfumeerde kant-en-klare washandjes 5 stuks

Verzorgend wassen ongeparfumeerd

Verzorgend Wassen washandjes voor het wassen en verzorgen van het hele lichaam zonder gebruik te maken van water en zeep. Zeer aangenaam voor mensen met een kwetsbare huid, of die moeite hebben met douchen. Verwarm de washandjes in de magnetron voor extra comfort.

Abena Body Cream vette crème voor de droge huid

Abena Bodycrème ongeparfumeerd

Hydraterende en beschermende crème voor het hele lichaam, inclusief handen en gezicht. Herstelt de vochtbalans, wordt snel opgenomen door de huid en voelt niet vet aan.
Geschikt voor de zeer droge huid.

Vragen over dit onderwerp?

Onze specialisten helpen je graag.

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

Geen producten in je winkelwagen