Urinegeur verwijderen

Inhoudsopgave

Onze tips

Incontinentie komt zowel voor bij vrouwen als bij mannen en heeft verschillende oorzaken. Er is in ieder geval één ding dat zeker is, en dat is dat het erg vervelend is. Niet alleen dat je er dagelijks last van kunt hebben, maar ook de vervelende urinegeur die er bij komt kijken. Gelukkig is er een manier om van deze geur af te komen.

Incontinentie

Incontinentie heeft te maken met spieren die slapper worden. Hierdoor is het voor urine gemakkelijker om te ontsnappen. Het hoeft hier niet te gaan om grote hoeveelheden. Dat is per persoon weer verschillend. Ook kan het ‘s nachts gebeuren, waardoor u het wellicht niet door heeft. Dat maakt het extra lastig, want als u zich er niet van bewust bent, kunt u er ook niets aan doen.

Abena's Odeur systeem

Abena producten zijn allemaal voorzien van een Odeur systeem. De nare geurtjes van een sterke urinegeur, die vrijkomen bij urineverlies, worden direct geabsorbeerd. Hangt er echter een vervelende sterke urinegeur of plasgeur in bijvoorbeeld een zorginstelling, dan kan de Geur Neutralisator van Abena oplossing bieden. Deze unieke spray neutraliseert de sterke plasgeur. Dit in tegenstelling tot luchtverfrissers die een sterke urinegeur alleen maskeren en niet verwijderen. De Geur Neutralisator van Abena breekt de sterke plasgeur 100% af en werkt minimaal vier tot zes uur.

Andere manieren om de urinegeur te verwijderen

De sterke urinegeur lijkt misschien lastig te verwijderen, maar gelukkig hoeft het niet erg moeilijk te zijn. De urinegeur verwijderen kunt u onder andere doen met biotex en water. Niet alleen haalt het de geur weg die erg blijft hangen, maar ook kan het de lastige vlekken weghalen die urine ook met zich meebrengen. Zo komt het vaak voor dat het gebeurt in bed. Het matras is niet schoon te maken in de wasmachine, maar in dat geval is biotex zeker een aanrader. Wat betreft kleding kunt u deze laten weken in een sopje van biotex en daarna nog in de wasmachine doen. Dan weet u zeker dat de vlek weggaat, de geur eruit is en het kledingstuk weer helemaal schoon is. Zodra de biotex goed ingewerkt is, kunt u nog eens sprayen met wat azijnoplossing. Doe de helft azijn en de helft water en doe dit bij elkaar. Het meest handige is om dit in een sprayflacon te doen zodat u gemakkelijk op de plek kunt sprayen. De sterke plasgeur zal dan zeker weggaan.

Ons adviesteam staat voor je klaar

Onze zorgadviseurs Vera, Miranda, Anita en Ilse helpen je graag en voorzien je van advies op maat.

Oorzaken van stinkende urine

Het verwijderen van vlekken en de urinegeur kan dus worden gedaan met de simpele middeltjes die vrijwel iedereen in huis heeft. Echter moet men zich ook afvragen waardoor de urine erg stinkt. Over het algemeen stinkt urine niet echt. Er zit vrijwel geen geur aan wanneer iemand voldoende drinkt en geen andere problemen heeft. Als uw urine wel erg stinkt, kunt u kijken hoe dit dan komt. De meest voorkomende oorzaak is dan dat u niet voldoende drinkt. Daarmee wordt geen koffie bedoeld, maar het drinken van water of thee is nodig om gehydrateerd te blijven. Dit kan ook worden gezien en niet alleen worden geroken. Is de urine donker van kleur? Dan is de kans groot dat dit ligt aan te weinig drinken. Koffie zorgt ervoor dat vocht onttrokken wordt, dus kies echt voor water of thee. Als u wel genoeg drinkt, maar de urine alsnog stinkt, kan het ook liggen aan een bacterie. Stinkende urine komt vaak voor en de oorzaak is dan ook vaak onschuldig, maar het is aangeraden om hier even mee langs de huisarts te gaan. Zo kan er worden gekeken om welke bacterie het gaat en of dit probleem kan worden opgelost.

Al met al kunt u met deze simpele tips de urinegeur verwijderen. Vergeet alleen niet om te kijken waardoor de urine erg stinkt, dus drink in ieder geval genoeg en maak anders eventueel een afspraak bij de huisarts.

Veelgestelde vragen

Urinegeur kun je op verschillende manieren verwijderen:

  • De Geurverwijderaar van Abena werkt met goede bacteriën, deze ‘eten’ de nare geuren op.
  • De Geurneutralisator, het woord zegt het al, neutraliseert nare geuren door deze voor 100% af te breken. De spray werkt minimaal vier tot zes uur.
  • Gebruik Biotex en water om nare geuren te verwijderen. Naast de geur neemt het ook lastige vlekken die urine met zich meebrengt weg.

 

Alle incontinentieproducten van Abena zijn voorzien van Odor Control. De urine wordt door de speciale verspreidingslaag snel opgenomen en ingekapseld. Nare geuren hebben hierdoor geen kans.  

Bij het ouder worden verandert de balans van hormonen in het lichaam. Dat kan ervoor zorgen dat urine anders gaat ruiken dan voorheen.

Urinegeur kan hardnekkig zijn. Schoonmaakmiddelen die goed werken tegen urine zijn biotex en azijn. Dit kunt u beide met water mengen. Het meest handige is om dit in een sprayflacon te doen zodat u gemakkelijk op de plek kunt sprayen. Gaat de geur niet weg? Gebruik dan de Geurverwijderaar van Abena. De bacteriën in de spray ‘eten’ de nare geuren op.

Aanbevolen producten

Gerelateerde artikelen

De impact van ongewild urineverlies

Lees meer
stinkende urine plas

Stinkende urine

Lees meer

Ons kenniscentrum

Bij ABENA bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.a

incontinentie kenniscentrum
Geen producten in je winkelwagen