Urinegeur verwijderen

Onze tips

Incontinentie komt zowel voor bij vrouwen als bij mannen en heeft verschillende oorzaken. Er is in ieder geval een ding dat zeker is, en dat is dat het erg vervelend is. Niet alleen dat je er dagelijks last van kunt hebben, maar ook de vervelende urinegeur die er bij komt kijken. Gelukkig is er een manier om van deze geur af te komen.

Incontinentie

Incontinentie heeft te maken met spieren die slapper worden. Hierdoor is het voor urine gemakkelijker om te ontsnappen. Het hoeft hier niet te gaan om grote hoeveelheden. Dat is per persoon weer verschillend. Ook kan het ‘s nachts gebeuren, waardoor u het wellicht niet door heeft. Dat maakt het extra lastig, want als u zich er niet van bewust bent, kunt u er ook niets aan doen.

Inhoudsopgave

Abena's Odeur systeem

Abena producten zijn allemaal voorzien van een Odeur systeem. De nare geurtjes van een sterke urinegeur, die vrijkomen bij urineverlies, worden direct geabsorbeerd. Hangt er echter een vervelende sterke urinegeur of plasgeur in bijvoorbeeld een zorginstelling, dan kan de Geur Neutralisator van Abena oplossing bieden. Deze unieke spray neutraliseert de sterke plasgeur. Dit in tegenstelling tot luchtverfrissers die een sterke urinegeur alleen maskeren en niet verwijderen. De Geur Neutralisator van Abena breekt de sterke plasgeur 100% af en werkt minimaal vier tot zes uur.

Andere manieren om de urinegeur te verwijderen

De sterke urinegeur lijkt misschien lastig te verwijderen, maar gelukkig hoeft het niet erg moeilijk te zijn. De urinegeur verwijderen kunt u onder andere doen met biotex en water. Niet alleen haalt het de geur weg die erg blijft hangen, maar ook kan het de lastige vlekken weghalen die urine ook met zich meebrengen. Zo komt het vaak voor dat het gebeurt in bed. Het matras is niet schoon te maken in de wasmachine, maar in dat geval is biotex zeker een aanrader. Wat betreft kleding kun t u deze laten weken in een sopje van biotex en daarna nog in de wasmachine doen. Dan weet u zeker dat de vlek weggaat, de geur eruit is en het kledingstuk weer helemaal schoon is. Zodra de biotex goed ingewerkt is, kunt u nog eens sprayen met wat azijnoplossing. Doe de helft azijn en de helft water en gooi dit bij elkaar. Het meest handige is om dit in een spray te doen zodat u gemakkelijk op de plek kunt sprayen. De sterke plasgeur zal dan zeker weggaan.

Ons adviesteam staat voor je klaar

Vera en Miranda helpen je graag en voorzien je van advies op maat.

Azijn, schoonmaakmiddel en water

Nog een andere optie is een mengsel maken van azijn, schoonmaakmiddel en water. Gebruik van alle drie evenveel en meng deze met elkaar. Doe dit in een spray waardoor u gemakkelijk het mengsel kunt sprayen op de plekken waar de urine zit. De sterke plasgeur zal zo snel weggaan. Aangeraden is wel om alsnog het product in de wasmachine te doen als dit mogelijk is.

Tot slot kunt u ook gewoon azijn en water met elkaar mengen en dit gebruiken op de plek waar de urine zit. Het enige probleem is: urine stinkt, maar azijn ruikt ook zeker niet lekker. Als u de azijngeur ook niet prettig vindt, kunt u dus het beste ook nog wat schoonmaakmiddel toevoegen voor een betere geur. De sterk ruikende urine is dan niet meer overheersend maar zal verdwijnen!

Oorzaken van stinkende urine

Het verwijderen van vlekken en de urinegeur kan dus worden gedaan met de simpele middeltjes die vrijwel iedereen in huis heeft. Echter moet men zich ook afvragen waardoor de urine erg stinkt. Over het algemeen stinkt urine niet echt. Er zit vrijwel geen geur aan wanneer iemand voldoende drinkt en geen andere problemen heeft. Als uw urine wel erg stinkt, kunt u kijken hoe dit dan komt. De meest voorkomende oorzaak is dan dat u niet voldoende drinkt. Daarmee wordt geen koffie bedoeld, maar het drinken van water of thee is nodig om gehydrateerd te blijven. Dit kan ook worden gezien en niet alleen worden geroken. Is de urine donker van kleur? Dan is de kans groot dat dit ligt aan te weinig drinken. Koffie zorgt ervoor dat vocht onttrokken wordt, dus kies echt voor water of thee. Als u wel genoeg drinkt, maar de urine alsnog stinkt, kan het ook liggen aan een bacterie. Stinkende urine komt vaak voor en de oorzaak is dan ook vaak onschuldig, maar het is aangeraden om hier even mee langs de huisarts te gaan. Zo kan er worden gekeken om welke bacterie het gaat en of dit probleem kan worden opgelost.

Al met al kunt u met deze simpele tips de urinegeur verwijderen. Vergeet alleen niet om te kijken waardoor de urine erg stinkt, dus drink in ieder geval genoeg en maak anders eventueel een afspraak bij de huisarts.

Aanbevolen producten

Gerelateerde artikelen

Abena - vormen van incontinentie

Vormen van incontinentie

Lees meer
Abena - impact urineverlies

De impact van ongewild urineverlies

Lees meer
stinkende urine

Stinkende urine

Lees meer

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we de professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en lees je alles over het beschermen tegen infecties.