Urineverlies bij kinderen

Alleen nog een natte broek door buitenspelen en waterpret!

Voor kinderen, klein of groot, die problemen ervaren met urineverlies en/of verlies van (dunne) ontlasting, heeft ABENA een oplossing. Kinderen moeten zich niet druk maken, of ongemak ondervinden door incontintentie. Wij zorgen dat ze droog blijven, tenzij ze het er zélf naar maken. Met ABENA JUNIOR ben is jouw kind verzekerd van comfort en zachtheid. Ook maak je een bewuste keuze, met oog voor de toekomst. Goed om te weten: veel producten uit ons assortiment worden door zorgprofessionals gebruikt. Dat geeft vertrouwen, voor jou en je kind.

 

Zekerheid voor kinderen

De Abena Pants Junior en de Abena Slip Junior zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die te groot zijn voor een babyluier, maar voor wie incontinentiemateriaal voor volwassenen te groot is.

Bambo Nature voor baby’s 

Daarnaast heeft Abena een eigen babyluiermerk: Bambo Nature. De luiers en huidverzorgingsproducten van Bambo Nature zijn van hoge kwaliteit, gecertificeerd huidvriendelijk en worden op een verantwoorde manier geproduceerd. Zo kunnen ouders bewust kiezen voor hun kind én voor de natuur.

ABENA voor kinderen én baby's

De mate van urine- en/of ontlastingsverlies is bepalend voor het product dat je kind het beste kan dragen. We helpen je op weg.

Abena Pants Junior

Abena Pants Junior absorberende broekjes zijn speciaal voor kinderen tussen de 6 – 12 jaar. De broekjes zijn eenvoudig aan en uit te trekken, net als gewoon ondergoed. 

Abena Slip Junior

De Abena Slip Junior met flexiebele tapes is geschikt voor kinderen die veel en ongecontroleerd plassen en kinderen die (dunne) ontlasting verliezen. 

Bambo Nature babyluiers

Bambo Nature-luiers zijn gemaakt volgens de Scandinavische manier van leven, waarin functie en vorm samengaan met een natuurlijk respect voor elkaar en het milieu.

 • usp 1
  Geadviseerd door zorgprofessionals
 • usp 2
  Comfortabele en veilige producten
 • usp 3
  100% discreet bezorgd
 • usp 4
  Een duurzame keuze

Problemen met zindelijkheid en andere oorzaken

Incontinentie wordt vaak gezien als een typisch probleem voor volwassenen. Toch zijn er veel kinderen die problemen hebben met het zindelijk worden. Of kinderen die door een verstandelijke of fysieke oorzaak nooit zindelijk zullen worden. Het is een misverstand dat incontinentie alleen bij volwassenen hoort en dat er niets tegen te doen is. Gelukkig zijn er geschikte producten voor kinderen, zodat zij zich beschermd en prettig voelen.

Proefpakket 

Bestel nu een probeerpakket luiers

Incontinentiemateriaal is er voor kinderen met ongewenst verlies van urine en/of ontlasting, die te groot zijn voor babyluiers, maar die nog niet in een product voor volwassenen passen.

Het vinden van het juiste product kan een lastige keuze zijn. Daarom kan het helpen om het product eerst te proberen via een proefpakket. 

Kenniscentrum

Meer over urineverlies bij kinderen

hoe werkt de plaswekker bij kinderen incontinentie

Het succes van de plaswekker als oplossing voor bedplassen

De plaswekker is een van de meest gebruikte methodes om bedplassen te behandelen.
> Lees meer
Abena broekplassen bij kinderen

Broekplassen

De meeste kinderen krijgen als ze een jaar of vier zijn controle over hun blaas. Voor sommige kinderen is dat lastiger.
> Lees meer
Abena zindelijkheidstraining kinderen

Zindelijkheidstraining

Zindelijk worden. Er komt een moment dat je kindje aangeeft dat hij of zij naar het toilet wil.
> Lees meer
Abena bedplassen bij kinderen oplossingen

Bedplassen afleren bij kinderen

Bedplassen bij kinderen is vervelend, voor de kinderen zelf en voor hun ouders.
> Lees meer

Aanbevolen producten voor kinderen

Professionele producten voor kinderen. 100% discreet thuisbezorgd.

Advies nodig?

Ook verzekerd zijn van de beste dagelijkse bescherming en/of verzorging? 

We helpen je graag met het vinden van de beste oplossing op het gebied van incontinentie, huidverzorging of persoonlijke bescherming.

Veelgestelde vragen

Incontinentie wordt vaak gezien als een typisch probleem voor volwassenen. Toch zijn er veel kinderen die problemen hebben met het zindelijk worden. Of kinderen die door een verstandelijke of fysieke oorzaak nooit zindelijk zullen worden. Het is een misverstand dat incontinentie alleen bij volwassenen hoort en dat er niets tegen te doen is. 

De meeste kinderen krijgen rond de 18 maanden controle over de spieren rond de blaas. Bij jongens duurt dit meestal iets langer dan bij meisjes. De ontwikkeling van de sluitspieren en bekkenbodemspieren zijn cruciaal voor het zindelijk worden van kinderen. Vanaf het moment dat een kind lichamelijk klaar is om zindelijk te worden is het wachten op de eerste tekenen. Een kind laat zich hierbij niet dwingen door ouders of verzorgers, maar laat zelf merken wanneer hij of zij zindelijk wil worden. In Nederland duurt het meestal tot een leeftijd van 2 of 3 jaar totdat kinderen overdag zindelijk zijn. Twee jaar later zijn de meeste jongens en meisjes ook ’s nachts helemaal droog.

De meeste kinderen zijn zindelijk vanaf ongeveer 3 jaar of 4 jaar oud. Meestal duurt het iets langer voordat kinderen ook ’s nachts droog zijn. Pas wanneer kinderen 5 jaar zijn en nog steeds meerdere keren per week in bed plassen wordt het gezien als een probleem. Dit geldt ook voor kinderen die ouder zijn dan 7 jaar en nog steeds minstens twee keer per maand in bed plassen.

De plaswekker is een van de meest gebruikte methodes om bedplassen te behandelen. Een plaswekker is een speciale wekker die een kind wekt zodra hij of zij begint te plassen. Kinderen leren op den duur zelf het moment herkennen wanneer ze naar het toilet moeten en plassen daardoor ’s nachts niet langer in bed.

Al meer dan 40 jaar werkt Bambo Nature aan de productie van hoogwaardige baby- en kinderverzorgingsproducten, met respect voor mens en milieu. Voor Bambo Nature gaat duurzaamheid over zoveel meer dan het gebruik van grondstoffen en materialen. Het gaat over hoe we voor elkaar zorgen. Daarom willen we gezinnen overal ter wereld helpen om een gelukkig, gezond en duurzaam leven te leiden. Duurzaam denken en handelen is dus altijd al onderdeel geweest van ons bedrijfs-DNA.

Klik hier als je benieuwd bent naar de ingrediënten op het productlabel, hun herkomst en doeleinde. In onze ingrediëntenlijst zie je altijd de beste grondstoffen die op een zo transparant mogelijke wijze zijn verkregen.

Bij Bambo Nature zetten we ons in om de producten zo duurzaam mogelijk te maken. Daarbij houden we rekening met mens én milieu. Daarnaast hebben we verschillende onderscheidingen en erkenningen gekregen als bewijs. Klik hier om te kijken welke dat zijn. Ook voldoen veel producten van Bambo Nature aan verschillende certificeringen die garanderen dat het product duurzaam is. Daarover lees je hier meer.

Ja! Hoeveel goede dingen we ook over de producten kunnen vertellen, je eigen ervaring is het beste oordeel. Daarom maken we het proberen van de luiers makkelijk en goedkoop met de probeerpakketjes van Bambo Nature. In de probeerpakketjes zitten 3 luiers en een pakje billendoekjes van 10 stuks. Een probeerpakketje kost slechts een euro, die volledig ten goede komt aan het Scharrelkidsfonds. Zij zetten zich in om ieder kind in Nederland voor zijn 12e jaar een onvergetelijke natuurbelevenis te bieden.

Producten van Bambo Nature kunnen vergoed worden door de verzekeraar, mits daarvoor een medische indicatie is afgegeven. Het Z-indexnummer heb je hiervoor nodig en staat bij de productkenmerken op de desbetreffende productpagina op Abena.nl. 

Contact opnemen kan via 0485 581150 of stuur een mail. Anita, Vera en Miranda van het Adviesteam helpen je graag verder.

Geen producten in je winkelwagen