Consument 

Ga naar zorgprofessional
Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Menu

Alles voor Mannen

Eén op de 5 mannen krijgt te maken met ongewild urineverlies

Er zijn in Nederland ruim 300.000 mannen die last hebben van incontinentie, het ongewild verliezen van urine of ontlasting. Uit onderzoek blijkt zelfs dat één op de 5 mannen in hun leven te maken krijgen met ongewild urineverlies. Het Abena MAN assortiment is speciaal ontwikkeld voor de mannelijke anatomie. De producten zijn van professionele kwaliteit, met de meest comfortabele materialen en bieden veilige en discrete bescherming tegen ongewild urineverlies bij mannen.

Waarom vertrouwen op Abena?

 • usp 1
  Geadviseerd door zorgprofessionals
 • usp 2
  Comfortabele en veilige producten
 • usp 3
  100% discreet bezorgd
 • usp 4
  Een duurzame keuze

De oplossingen van Abena

De mate van urine- en/of ontlastingsverlies is bepalend voor het product dat je het beste kan dragen. 

Inleggers

Inlegverbanden worden vaak gebruikt door mannen die een actief leven leiden en in staat zijn om zichzelf te verschonen. 

Broekjes

Broekjes zijn geschikt voor mannen met een actieve levensstijl die zelf nog naar het toilet kunnen.

Slips

Slips zijn ééndelige verbanden met hersluitbare plakstrips aan de zijkanten. Slips lijken het meest op een luier.

Proefpakket incontinentiemateriaal

Bestel nu een proefpakket speciaal voor mannen

Weet je niet wat je moet kiezen? Bestel het speciale mannen-proefpakket. Hierin vind je een selectie van de 3 meestgebruikte modellen voor de man in verschillende maten.

Meer over incontinentie

Nadruppelen en andere symptomen van ongewild urineverlies

Nadruppelen bij het plassen komt naar schatting voor bij één op de vijf mannen boven de dertig jaar. Slechts een klein deel hiervan zoekt hulp voor de klachten. Er zijn ook andere symptomen die wijzen op ongewild urineverlies.

Meest voorkomende oorzaken van incontinentie

Incontinentieklachten kunnen diverse oorzaken hebben. De klachten ontstaan wanneer een deel van het urinesysteem niet naar behoren functioneert. In het geval van mannen komt ongewenst urineverlies vaak door problemen aan de prostaat.

Vormen van incontinentie

Incontinentie is het ongewild verlies van urine en/of ontlasting. De verschillende soorten incontinentie kunnen worden opgedeeld op basis van de oorzaak van de klachten. 

Bekkenbodemoefeningen

De bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat je urine, ontlasting en winden kunt ophouden en de blaas of darmen kunt ledigen wanneer jij dat wilt. Ongeacht of je nu kleine of grote klachten in en rond je bekkenbodem hebt: iedere man heeft baat bij bekkenbodemoefeningen.

Vergoeding van incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal van Abena wordt vergoed door iedere zorgverzekeraar. Dit stappenplan helpt je op weg.

Aanbevolen producten voor mannen

Professionele producten voor mannen 100% discreet thuisbezorgd.

Onze klanten zeggen: Uitstekend

4.7 uit 5 op basis van 1.633 reviews

trustpilot recensies

Advies nodig?

Ook verzekerd zijn van de beste dagelijkse bescherming en/of verzorging? 

We helpen je graag met het vinden van de beste oplossing op het gebied van incontinentie, huidverzorging of persoonlijke bescherming.

Veelgestelde vragen

Net als bij vrouwen, kan de oorzaak van het urineverlies bij mannen diverse oorzaken hebben. Bij mannen zit de oorzaak vaak in de blaas of prostaat. Een vergroting van de prostaat kan het plassen lastiger maken. De klachten die hiervoor kenmerkend zijn, zijn een slechte straal en het langdurig nadruppelen na het plassen.

De vergrote prostaat kan de plasbuis zodanig dichtknijpen waardoor de blaas overvol raakt. De overvolle blaas kan nauwelijks geleegd worden. Als de druk op de blaas toeneemt, bijvoorbeeld door hoesten of niezen, verliest u steeds een beetje urine.

Als je last hebt van beginnend urineverlies, ervaar je meestal een ‘klein ongemak’. Bij mannen is dit meestal het verliezen van enkele druppels urine. Dit noemen we nadruppelen. Ook kan het zijn dat je vaker dan normaal naar het toilet moet. Veel mannen praten liever niet over urineverlies en durven er niet mee naar de huisarts te gaan. Ze blijven lang met hun problemen rondlopen, waardoor deze zelfs kunnen verergeren.

Het aantal mannen met incontinentie wordt geschat op ca. 300.000. Incontinentie komt vooral voor bij mannen op leeftijd.  Naarmate de leeftijd vordert, hoe meer mannen last krijgen van ongewild urineverlies. Sommige mensen denken daarbij aan prostaakkanker, maar dat is zelden de oorzaak van het urineverlies.

Een vergrote prostaat, prostaatoperatie of slecht functionerende bekkenbodemspieren en sluitspier is vaak de oorzaak van incontinentie bij mannen. Daarnaast kunnen ook aandoeningen in het zenuwstelsel, depressie, diabetes, urineweginfecties, bepaalde medicijnen zoals vochtafdrijvers en overgewicht leiden tot ongewild urineverlies.

Van de mannen met urineverlies heeft een groot deel hiervan zogenaamd urge- of aandrangincontinentie. Een vergrote prostaat zorgt dat de blaas overvol raakt. ’s Nachts merkt u minder dat u naar het toilet moet en heeft u het pas door als de blaas al geledigd is.

Afhankelijk van de oorzaak van het urineverlies, kan een arts medicijnen voorschrijven.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij ongewild urineverlies bij mannen. Welke behandeling het beste werkt, hangt van van jouw persoonlijke situatie. Denk bij behandelingen aan: leefstijlaanpassingen, het dragen van incontinentiemateriaal, gebruik van medicatie, of operatieve behandelingen. Soms helpt het doen van bekkenbodemoefeningen.