Wasbare onderleggers, matrasonderleggers en wegwerponderleggers

Matrasbeschermers en matrasonderleggers bieden extra bescherming bij incontinentie of bedplassen, wondzorg en stomaverzorging. Er zijn zowel onderleggers voor thuis als voor zorgorganisaties. Daarnaast zijn er wasbare onderleggers en wegwerp onderleggers.

De keuze voor een wasbare onderlegger of wegwerponderlegger hangt af van de mate van gebruik. Een wegwerp matrasonderlegger is ideaal voor de tijdelijke bescherming van uw bed of (rol)stoel. Bijvoorbeeld na een medische ingreep, zwangerschap of bij bedplassen. De wegwerponderleggers zijn goedkoper en hoeven niet te worden gewassen. Wasbare onderleggers zijn duurzamer en bovendien meer geschikt voor mensen die langdurige zorg nodig hebben.

Onderleggers voor zorgorganisaties

De wegwerponderleggers en wasbare onderleggers van Abena zijn er in verschillende afmetingen, absorptieniveaus en zowel met als zonder instopstroken. Instopstroken zijn er voor mensen die veelvuldig bewegen in bed en zorgen ervoor dat de onderlegger goed blijft liggen. Naast een breed assortiment waterdichte matrasbeschermers heeft Abena ook verschillende soorten steeklakens en onderzoeksbankpapier voor gebruik in zorgorganisaties.

Onderleggers voor thuis

Abena heeft verschillende goede onderleggers beschikbaar voor mensen thuis. Naast een model met instopstroken voor extra fixatie – speciaal voor mensen die veelvuldig draaien en keren in bed – en een model voor extra absorptie heeft Abena als eerste fabrikant van onderleggers ook een speciale maximaal ademende onderlegger.

Diverse formaten matrasbeschermers

Onze matrasbeschermers zijn er in diverse formaten. De matrasbeschermers zijn geschikt voor bedden van 90×200, 140×200, 160×200 en zelfs 180×200. De meeste matrasbeschermers hebben een afmeting van 60×60 of 60×90. U kunt ze eenvoudig op de plek leggen waar ze het meest nodig zijn. Ook heeft Abena matrasbeschermers met instopstroken met een afmeting van 70×180.

Wegwerp onderleggers

Abri-Soft_Superdry wegwerponderlegger

Wasbare onderleggers

abri-soft-wasbaar-met-instopstroken-onderlegger-product

10 praktische tips voor persoonlijke verzorging bij dementie

menswaardig persoonlijke verzorging dementie

Abena Healthcare Catalogus

Abena levert producten voor de basiszorg, van incontinentieproducten en huidverzorgingsproducten tot infectiepreventie en facilitaire producten. Je vindt deze producten in onze Healthcare Catalogus.​

catalogus healthcare abena zorg