Verzorging van een rode huid

Huidverzorging bij een rode huid

Een rode huid is altijd een teken dat er iets aan de hand is. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen en de huid te behandelen. Het behouden van een gezonde huid vraagt om de juiste aandacht. Het meest geschikte product hiervoor is afhankelijk van de oorzaak van de rode huid (incontinentie, veroudering of door het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten). 

Inhoudsopgave

Wat is een rode huid?

Een rode huid is altijd een teken dat er iets aan de hand is. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen en daarna pas te kiezen voor behandeling. Anders ben je alleen de symptomen aan het bestrijden.

Een gezonde huid voelt zacht en soepel aan en is sterk genoeg om te beschermen tegen invloeden zoals bacteriën en vuil. De huidbarrière kan ook verstoord raken. Als daar sprake van is, kan de huid roodheid gaan vertonen. Andere mogelijke symptomen die wijzen op een verstoorde barrière zijn een ruwe huid, huidirritatie of jeuk.  

De oorzaak van een rode huid achterhalen

Rode huid kan meerdere oorzaken hebben. Welk product het beste helpt tegen rode huid, is afhankelijk van de oorzaak. Als je rode huid gaat behandelen zonder de oorzaak te achterhalen, ben je vaak alleen de symptomen aan het bestrijden. Enkele veel voorkomende oorzaken van rode huid zijn zijn:

Ons adviesteam staat voor je klaar

Onze zorgadviseurs Vera, Miranda, Anita en Ilse helpen je graag en voorzien je van advies op maat.

Zo houd je een optimale huidconditie

Bij Abena onderscheiden we vier stappen om te zorgen dat je huid in goede conditie blijft: mild reinigen, goed hydrateren, optimaal beschermen en laten ademen. Deze stappen vormen de basisprincipes van huidverzorging.

vier basisonderdelen van goede huidverzorging: zacht reinigen, goed hydrateren, optimale bescherming en laten ademen

Herstellen van een rode huid

Abena, specialist in basiszorg, onderscheidt vier stappen om een verstoorde barrière te herstellen en/of tegen te gaan. Het meest geschikte product voor het herstellen van een rode huid is afhankelijk van de oorzaak van de rode huid. Houd deze vier stappen aan:

  1. Mild reinigen met een product met de juiste pH-waarde en zo min mogelijk wrijven.
  2. Hydrateren om (verdere) uitdroging van de huid te voorkomen en om de huid te herstellen.
  3. Beschermen tegen invloeden van buitenaf.
  4. Gebruik altijd ademende materialen.

Aanbevolen producten

Gerelateerde artikelen

wassen van een kwetsbare huid

Het wassen van een kwetsbare huid

Lees meer
Abena huidverzorging belang van een gezonde huid

Een gezonde huid

Lees meer

Huidverzorging bij dementie

Lees meer

Ons kenniscentrum

Bij ABENA bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.a

Geen producten in je winkelwagen