Hulp bij incontinentie

Hulp bij incontinentie

Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben te maken met incontinentie. Incontinentie komt voor in verpleeghuizen voor ouderen en instellingen voor mensen met een beperking, maar evengoed bij mannen en vrouwen thuis. De juiste hulp bij incontinentie kan een groot verschil maken.

Incontinentie is het ongewild verlies van urine, ontlasting of allebei. Vaak is incontinentie de oorzaak van een onderliggend probleem. Voorbeelden hiervan zijn verzwakte of beschadigde bekkenbodemspieren, een zenuwaandoening zoals Multiple Sclerose (MS) en een (goedaardige) prostaatvergroting. Afhankelijk van de oorzaak, de soort incontinentie en de ernst van de klachten zijn er verschillende oplossingen en behandelingen voor incontinentie mogelijk. Blijf er niet mee zitten en zoek op tijd hulp.

Ga naar de huisarts

Mensen vinden het vaak moeilijk om over incontinentie te praten. Toch is het belangrijk om over deze schaamte heen te stappen. Praat erover met een eventuele partner, naaste familie en bezoek de huisarts. De huisarts kan verschillende behandelingen voor incontinentie voorschrijven en een indicatie geven voor het gebruik van incontinentiemateriaal, maar ook doorverwijzen naar de poli urologie voor een afspraak met een uroloog of continentieverpleegkundige.

  • Incontinentie komt voor bij mannen en vrouwen
  • Een huisarts of uroloog kan helpen met het vinden van een oplossing
  • Incontinentiemateriaal voorkomt lekkages en neutraliseert nare geurtjes

Kinderen

Oplossingen

  • Incontinentieluiers voor volwassenen
  • Het juiste incontinentiemateriaal

Aanbevolen producten

Gerelateerde artikelen

Abena wat is incontinentie, oorzaken, vormen en oplossingen

Wat is incontinentie

Lees meer

De impact van ongewild urineverlies

Lees meer
Abena winderigheid, overloopdiarree en ontlastingsverlies

Winderigheid, overloopdiarree en fecale incontinentie

Lees meer

Ons kenniscentrum

Bij Abena bieden we professionele hulp bij jouw dagelijkse verzorging en bescherming. In ons kenniscentrum lees je alles over de oorzaken en oplossingen bij incontinentie, krijg je tips voor de juiste huidverzorging en persoonlijke hygiëne.

Geen producten in je winkelwagen